מתכון למיץ גת
למי שטרם התוודע לצמח הגת, נעים להכיר. צמח הגת הוא איננו זן יחיד, וישנם מספר זנים של צמח הגת. גת חבשי, גת אדום, גת ישראלי, ואפילו עליי בייבי גת. אמנם לעיסת עלי צמח הגת או שתיית מיץ הגת היא מנהג תזונתי שהשתרש לפני שנים רבות אי שם בעדה התימנית, אך כיום, ובעיקר עקב תכונותיו הטובות וסגולותיו, הוא נפוץ ברחבי העולם. לעיסת עלי הצמח נחשבת במדינות רבות לפעילות חברתית של ממש. וכך, במסיבות או מפגשים חברותיים צמח הגת הוא אורח מן המניין. נהוג ללעוס את העלים הצעירים בזה אחר זה. כל עלה המוכנס לפה נלעס לאט לאט. פעולת הלעיסה האיטית יכולה להימשך גם שעות מספר. ובסופה, תחושת רוגע, נינוחות ושלווה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למיץ גת
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
מס' מנות במתכון
2 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למיץ גת
- העלים הקטנים של גבעול הגת
- מים מינרליים
- סוכר
שלבי הכנה של מתכון למיץ גת
1
חיתכו את העלים הקטנים מגבעול הגת, בהם נשתמש לשם הכנת המתכון. יש לחתוך את העלים לגודל בינוני.
2
תחילה חיתכו את העלים הקטנים מגבעולי הגת לגודל בינוני.
3
טחנו את עלי הגת ביחד עם מעט מים מינרליים.
4
את הנוזל שיצא סננו באמצעות מסננת מתאימה, וסחטו.
5
הוסיפו למיץ שנשאר תמצית לפי טעמכם. ניתן להוסיף מעט סוכר, מיץ תפוחים, מיץ לימונים או אפילו מיץ תפוזים. בחשו הכל יחד.
6
הכניסו למקפיא, לשעה לערך, עד לקבלת תערובת ברדית ולא נוזל קפוא או קרח קשיח.
7
לרוויה!
טיפ קטן מה-♥
- את מיץ הגת המוכן תוכלו לאחסן במקרר גם למשך חודש, באם תרצו בזאת.
- מיץ הגת ידוע בתכונותיו המדהימות אשר מעניקות לגוף האדם ויטמינים התורמים באופן מהותי לבריאות איתנה. אך מה קורה אם מכניסים למיץ הגת, מעט עראק? ערבוב של טעמים חזקים וחדים שיעניקו לכם חגיגת תחושות של ממש! הכיצד? נקח את העלים הקטנים של גבעול הגת, נוסיף להם עראק ומיץ אשכוליות או מיץ לימונים, לפי הטעם. ומכינים את המתכון לפי מרכיבים אלו. עולם חדש יגלה בפניכם, בהבטחה.
למה כדאי לכם להכין מיץ גת?
צמח הגת ידוע לרוב כנפוץ מאד בקרב תזונת העדה התימנית. לא בכדי נאמר על העדה התימנית כי התימנים מאריכים ימים, תוחלת חייהם גבוהה ובריאותם איתנה ועמידה.
התזונה של העדה התימנית ידועה ביתרונותיה, והיא אכן מן הנכונות והטובות. צמח הגת מכיל ערכים גבוהים של סידן, ויטמין c וברזל. אלו תורמים מאד למערכת הביולגית של האדם, לחיזוקה ולחיסונה.
הויטמינים והערכים הגבוהים שמכיל צמח הגת מתבטאים, מעבר לשמירה על בריאות ועל מערכת החיסון וחיזוקה, גם בהורדת רמת הסוכר בדם, ושמירה על הלחץ בדם ברמה נאותה ומאוזנת.
בנוסף לכך, החפץ לשמור על משקל מאוזן ואף לרדת במשקל, ישמח לדעת כי שתיית מיץ גת או אכילת עלי הגת, יש בכוחה להפחית משמעותית תיאבון. באם בחרנו לשתות את מיץ הגת שלנו ללא סוכרים, בוודאות יסייע הדבר משמעותית בתהליך ההרזייה ויסייע מהותית לירידה במשקל.
שהרי מעצם ההפחתה הטבעית בתחושת הרעב, עקב שתיית מיץ הגת או לעיסת עלי הגת תגרום לנו לאכול מעט בהרבה, ולרדת במשקל.
רק טיפ קטן: השתמשו בסגולות צמח הגת במשורה ובאיזון. מעצם היכולות המדהימות שלו, לעיסתו או שתייתו ביתר שאת עלולות לגרום לתגובות מואצות בגוף ותגובות הפוכות, כמו למשל עליית דופק או לחץ דם.
שאלות נפוצות על מתכון למיץ גת
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר