מתכון למיץ גת

>>
>>
מתכון למיץ גת

למי שטרם התוודע לצמח הגת, נעים להכיר. צמח הגת הוא איננו זן יחיד, וישנם מספר זנים של צמח הגת. גת חבשי, גת אדום, גת ישראלי, ואפילו עליי בייבי גת. אמנם לעיסת עלי צמח הגת או שתיית מיץ הגת היא מנהג תזונתי שהשתרש לפני שנים רבות אי שם בעדה התימנית, אך כיום, ובעיקר עקב תכונותיו הטובות וסגולותיו, הוא נפוץ ברחבי העולם. לעיסת עלי הצמח נחשבת במדינות רבות לפעילות חברתית של ממש. וכך, במסיבות או מפגשים חברותיים צמח הגת הוא אורח מן המניין. נהוג ללעוס את העלים הצעירים בזה אחר זה. כל עלה המוכנס לפה נלעס לאט לאט. פעולת הלעיסה האיטית יכולה להימשך גם שעות מספר. ובסופה, תחושת רוגע, נינוחות ושלווה.

האזינו למתכון:

מבט מהיר על מתכון למיץ גת

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

מס' מנות במתכון

2 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון למיץ גת

שלבי הכנה של מתכון למיץ גת

1

חיתכו את העלים הקטנים מגבעול הגת, בהם נשתמש לשם הכנת המתכון. יש לחתוך את העלים לגודל בינוני.

2

תחילה חיתכו את העלים הקטנים מגבעולי הגת לגודל בינוני.

3

טחנו את עלי הגת ביחד עם מעט מים מינרליים.

4

את הנוזל שיצא סננו באמצעות מסננת מתאימה, וסחטו.

5

הוסיפו למיץ שנשאר תמצית לפי טעמכם. ניתן להוסיף מעט סוכר, מיץ תפוחים, מיץ לימונים או אפילו מיץ תפוזים. בחשו הכל יחד.

6

הכניסו למקפיא, לשעה לערך, עד לקבלת תערובת ברדית ולא נוזל קפוא או קרח קשיח.

7

לרוויה!

טיפ קטן מה-

  • את מיץ הגת המוכן תוכלו לאחסן במקרר גם למשך חודש, באם תרצו בזאת.

 

  • מיץ הגת ידוע בתכונותיו המדהימות אשר מעניקות לגוף האדם ויטמינים התורמים באופן מהותי לבריאות איתנה. אך מה קורה אם מכניסים למיץ הגת, מעט עראק? ערבוב של טעמים חזקים וחדים שיעניקו לכם חגיגת תחושות של ממש! הכיצד? נקח את העלים הקטנים של גבעול הגת, נוסיף להם עראק ומיץ אשכוליות או מיץ לימונים, לפי הטעם. ומכינים את המתכון לפי מרכיבים אלו. עולם חדש יגלה בפניכם, בהבטחה.

למה כדאי לכם להכין מיץ גת?

צמח הגת ידוע לרוב כנפוץ מאד בקרב תזונת העדה התימנית. לא בכדי נאמר על העדה התימנית כי התימנים מאריכים ימים, תוחלת חייהם גבוהה ובריאותם איתנה ועמידה.

התזונה של העדה התימנית ידועה ביתרונותיה, והיא אכן מן הנכונות והטובות. צמח הגת מכיל ערכים גבוהים של סידן, ויטמין c וברזל. אלו תורמים מאד למערכת הביולגית של האדם, לחיזוקה ולחיסונה.

הויטמינים והערכים הגבוהים שמכיל צמח הגת מתבטאים, מעבר לשמירה על בריאות ועל מערכת החיסון וחיזוקה, גם בהורדת רמת הסוכר בדם, ושמירה על הלחץ בדם ברמה נאותה ומאוזנת. 

בנוסף לכך, החפץ לשמור על משקל מאוזן ואף לרדת במשקל, ישמח לדעת כי שתיית מיץ גת או אכילת עלי הגת, יש בכוחה להפחית משמעותית תיאבון. באם בחרנו לשתות את מיץ הגת שלנו ללא סוכרים, בוודאות יסייע הדבר משמעותית בתהליך ההרזייה ויסייע מהותית לירידה במשקל.

שהרי מעצם ההפחתה הטבעית בתחושת הרעב, עקב שתיית מיץ הגת או לעיסת עלי הגת תגרום לנו לאכול מעט בהרבה, ולרדת במשקל.

רק טיפ קטן: השתמשו בסגולות צמח הגת במשורה ובאיזון. מעצם היכולות המדהימות שלו, לעיסתו או שתייתו ביתר שאת עלולות לגרום לתגובות מואצות בגוף ותגובות הפוכות, כמו למשל עליית דופק או לחץ דם.

 

שאלות נפוצות על מתכון למיץ גת

הזמן להכנת מתכון למיץ גת מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון למיץ גת לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון למיץ גת ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון למיץ גת לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון למיץ גת מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments