מתכון למג'דרה מעדשים מונבטות
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון למג'דרה מעדשים מונבטות
זמן הכנה
הכנה 24 שעות
זמן בישול
בישול 30 דקות
מס' מנות במתכון
סיר בנוני
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון למג'דרה מעדשים מונבטות
- 1 כוס אורז לבן
- 1 כוס עדשים מונבטות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 גזר חתוך
- 3 שיני שום חתוכים דק
- מעט כמון
- מעט מלח ופלפל
- 3 כוסות מים
שלבי הכנה של מתכון למג'דרה מעדשים מונבטות
1
השלב הראשון הוא הנבטת העדשים. יש להניח את כוס העדשים בתוך קערה, כאשר הקערה מלאה כמעט עד הסוף במים. את ההשרייה יש לעשות לאורך יום אחד. אפשר גם יותר אם יש לכם את האפשרות והזמן
2
לאחר סיום הליך ההשרייה יש לסנן את העדשים המונבטות על מנת שתקבלו אותן יבשות וקלות לעבוד איתן.
3
הניחו את האורז על המסננת ומתחת למסננת הניחו קערה ריקה. שטפו את האורז למשך כמה דקות עד אשר תקבלו מים כמעט שקופים
4
התחילו בטיגון הירקות. בצל, גזר ושום. יש לטגן את הירקות מעט זמן עד להשחמה אך יש להיזהר משריפת יתר של הירקות.
5
הוסיפו את האורז והעדשים. המשיכו לערבב עד שהקטניות יושחמו מעט.
6
הוסיפו מים רותחים והביאו לרתיחה.
7
יש להוריד את כעת את אש הבישול ללהבה נמוכה יותר. הוסיפו כמה תבלינים לפי הטעם ולפי מידת הצורך. הניחו מכסה על הסיר אך וודאו כי נשאר מרווח קטן דרכו יצא העשן.
8
המשיכו להשאיר את התבשיל על הגז למשך עשרים דקות. יש לבדוק מדי פעם את מצב התבשיל. אם המים נגמרים בתבשיל ונספגים בקטניות יש לטעום אם התבשיל אכן מוכן. אם לא, ניתן להוסיף חצי כוס מים בצורה מדודה. גם כאן יש להיזהר מבישול יתר.
9
בסוף הכנת התבשיל, הורידו את הסיר מהאש ותנו למאכל להתקרר מעט. לפני אכילת התבשיל יש לערבב מעט ולהפריד את המרכיבים השונים. כך בעת ההגשה תוכלו להגיש תבשיל שכיף לאכול אותו.
טיפ קטן מה-♥
- עדשים מונבטות הן מאכל בריא למדי אשר רבים מבקשים לאכול אותו. את פעולת הנבטת העדשים יש להתחיל לפחות כיום אחד לפני הכנת התבשיל. את עקרת העדשים המונבטות יש להניח מחוץ למקרר. אל דאגה גם אם מזג האוויר חם, העדשים לא יתקלקלו במהלך ההשרייה. אפשר להחליף מים מדי פעם על מנת לרענן את השריית העדשים.
- את העדשים ניתן להוסיף לשלל סלטים ותבשילים. למעשה העדשים הופכות לבריאות ואיכותיות יותר אך אין זה אומר כי יש לחשוב על מגוון חדש למדי של מתכונים אשר ניתן להשתמש איתן בעדשים המונבטות.
- יש להבין כי המרקם של העדשים הוא שונה מאשר עדשים שאינן מונבטות. ניתן להוסיף תבלינים כפי שצריך על מנת שהטעם המיוחד יהיה לכם נעים לאכילה.
מצרך פשוט בדרך לאורח חיים בריא יותר
המתכון הקיים במאמר זה נוצר על מנת שתוכלו לקבל אפשרות להשתמש בדרך מוכרת באותן עדשים מונבטות. מוצר זה הפך למין אופנה בנוף ארצנו בשנים האחרונות. כך מצד אחד אנשים רוצים להפוך את החיים שלהם לבריאים יותר ומצד שני הם רוצים לגלות דרכים חדשות על מנת שיוכלו ליהנות מהמאכלים שניתן להכין בעזרת עדשים מונבטות. כך אנו מציעים לכם להיות עם ראש פתוח ולהבין כי עדשים מונבטות הן אכן מאכל בריא למדי. בנוסף הפיכה שלכם למיומנים בהכנת מאכלים עם עדשים מונבטות אכן תעזור לכם להיכנס לאורח חיים בריא יותר. כך תוכלו להכניס עדשים מונבטות ליותר מאכלים בחיים שלכם.
שאלות נפוצות על מתכון למג'דרה מעדשים מונבטות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר