מתכון ללזניה טבעונית
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון ללזניה טבעונית
זמן הכנה
הכנה 20 דקות
זמן בישול
בישול 30-35 דקות
מס' מנות במתכון
8-10 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון ללזניה טבעונית
- עבור רוטב העגבניות:
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קלופות וכתושות
- 10 עגבניות קצוצות
- 2-3 כפות רסק עגנבניות
- 1 כף אורגנו
- חופן כוסברה קצוצה דק
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור טחון
- קורט אגוז מוסקט
- עבור רוטב הבשמל:
- אחת וחצי כוסות קשיו שבישלנו מראש במים חמים במשך 30 דקות
- 1 כוז חלב סויה/שקדים
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור טחון
- 2 שיני שום קלופות וכתושות
- עבור הלזניה:
- 1 חבילה של גבינה "צהובה" טבעונית
- 1 חבילה של דפי לזניה
שלבי הכנה של מתכון ללזניה טבעונית
מכינים את רוטב העגבניות:
1
מחממים תנור מראש על 180 מעלות.
2
מכינים מחבת רחבה מעט ובה מעט שמן. במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה.
3
מוסיפים את השום וממשיכים לערבב במשך שתיים שלוש דקות. ואז, מוסיפים גם את העגבניות
4
מערבבים שוב ומבשלים כך יחד למשך 10 דקות.
5
כעת מוסיפים את רסק העגבניות ושאר התבלינים ושוב מערבבים. מניחים בצד לצינון.
מכינים את רוטב הבשמל:
6
בקערת בלנדר או בקערה רגילה ובאמצעות מוט בלנדר מניחים את מרכיבי הבשמל, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מכינים את הלזניה:
7
מכינים תבנית אלומיניום מלבית ובה מניחים תחילה עלה לזניה לכל אורך התבנית.
8
לאחר מכן מורחים כף גדושה מהרוטב שהכנו. לאחר מכן מניחים שכבה של גבינה טבעונית. לאחר מכן מורחים שכבת רוטב בשמל. מעל מניחים עלה לזניה נוסף.
9
וכעת האפייה: מכניסים את התבנית לתנור שחיממנו מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות, עד להשחמה קלה. בסיום, מוציאים, מצננים מעט ונהנים עד מאד.
טיפ קטן מה-♥
- המלצת השף: מתכון מושלם ללזניה טבעונית מבית היוצר האיטלקי של אתרנו. אנו מניחים שלאחר שתכינו את המתכון הבא לא תוכלו לחזור אחורה, ובכל זאת חייבים לשתף אתכם בהמלצתנו. הקפידו להגיש את הלזניה בעוד חמה אך לא מדי. וליד חתיכת לזניה טובה הגישו גם אנטיפסטי. איכלו את אלו יחד, באותו ביס. השילוב של הירקות בתנור לצד הנימוחות של הלזניה והגבינה הטבעונית הם הדבר הבא!
- אחסון וקירור: את הלזניה הטבעונית ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין לזניה תרד?
לזניה טבעונית- כי באורח חיים בריא אמיתי, אפילו השמיים הם לא הגבול.
אנו מאמינים שעל מנת לשמור באמת על תזונה ואורח חיים בריא חשוב להקפיד לאכול גם מזונות שאנו הכי אוהבים, בצורה שהכי מתאימה לנו. כלומר, לא לפחד ליהנות מאף מזון. פרסו לכם חתיכת לזניה טובה, לצד ירקות מאודים, ירקות בתנור או סלט חי. וכך, תוכלו ליהנות מכל העולמות- גם טעם מופלא וגם בריאות איתנה.
הסיפור מאחורי המתכון ללזניה תרד
היישר מהמטבח האיטלקי אני מביאים אליכם את המתכון הבא- הלזניה הטבעונית.
אנו מבטיחים לכם, שגם הקרניבורים או הצמחונים שבכם יתאהבו בה כאשר יטעמו אותה. ולא בטוח שיוכלו לחזור אחורה ולאכול לזניה חלבית או אפילו בשרית. למעשה, הגבינה הטבעונית באפייה בתנור מקבלת מרקם מושלם ויוצא דופן ואנו מזמינים אתכם להבין על מנת אנחנו מדברים ופשוט לנסות להכין אותה. וכל היופי עם לזניה, שכמה שהיא טעימה, כך גם היא למעשה, פשוט ממש להכנה.
שאלות נפוצות על מתכון ללזניה טבעונית
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר