מתכון לטנזיה

טנזיה היא אולי אחד המעדנים הכי טעימים שיצאו מהמטבח של מרוקו. עם שילוב של פירות יבשים, תבלינים ואגוזים שמתבשלים יחדיו מעל להבה נמוכה, נוצרת הרמוניה של מרקמים וטעמים

מבט מהיר על מתכון לטנזיה

אוכל ברקע

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

45 דקות

מס' מנות במתכון

6-8 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לטנזיה

שלבי הכנה של מתכון לטנזיה

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן על אש בינונית.

2

מכניסים את הבצל ואת כף הסוכר למחבת, מטגנים במשך זמן של 10 דקות לערך, עד להזהבה יפה ומספקת של הבצל.

3

בצד, חותכים את הפירות היבשים ומגלענים במידת הצורך.

4

מוסיפים למחבת את כל הפירות היבשים החתוכים, את הסילאן, הסוכר החום, הפלפל השחור הגרוס, המלח והקינמון. מערבבים הכל היטב.

5

מוסיפים למחבת את חצי כוס המים הרותחים. בהדרגה, מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב.

6

מוסיפים למחבת את תערובת האגוזים, ומקפיצים במשך 5-7 דקות נוספות.

7

מורידים מן האש. מצננים מעט ומגישים.

8

בתיאבון!

טיפ קטן מה-

ההמלצה היא להשתמש במחבת רחבה יחסית, על מנת שלכל הדברים הטובים שבמחבת שלנו יהיה מספיק מקום ללכוד את כלל הטעמים, וכך להגיע לכדי תוצאה מושלמת.

טרם הכנסת אגוזי המלך, ניתן להקפיץ אותם בצד, במחבת אחרת. ורק לאחר מכן להוסיף אותם אל התערובת שבמחבת ולבשל את כולה כשלוש דקות נוספות.

המלצת השף: הטנזיה הוא אחד המזונות שהכי כיף וטעים להוסיף לפשוט.. כל דבר. ההמלצה שלנו היא להתחיל עם בישול נכון- על מחבת רחבה. זאת למה מנת שנוכל להקפיץ כראוי את כל תכולת הטנזיה. שנית, נסו דבר מפתיע- לצרף את הטנזיה לכל דבר אחר שהוא לא אורז, המנה הרגילה. ההמלצה שלנו היא למשל לקוסקוס, לבן או צהוב, במקום מרק הקוסקוס. המנה מדהימה ועם תוספת של שמנת/ גבינה לבנה/ לבן, מתקבלת מנה חלבית מושלמת של קוסקוס, שתאמינו לנו שאתם לא רוצים לפספס.

למה כדאי לכם להכין טנזיה?

הטנזיה הוא השילוב המושלם בין כל הטוב והבריאות שהטבע יכול להציע לנו לבין טעם מושלם שאין שני לו. תבשיל האגוזים והפירות היבשים ניחוח טו בשבט המדהים הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים ורוצים במטבח שלכם.

מאחר שמדובר בתבשיל שמורכב אך ורק מפירות יבשים ותערובות אגוזים, עבור מי מכם שמקפיד על שמירה על המשקל נמליץ לאכול במשורה. שהרי מדובר בערכים רבי קלוריות.

עם זאת, שתיים שלוש כפות של טנזיה מלאות במתוק, בסילאן ובהמון המון טעם כך ששתי כפות ללא ספק יהיו די והותר, אנו מבטיחים!

כף אחת מתערובת המתוק המדהימה הזו יכולה גם לבוא מצוין כארוחת בוקר, לצד מנת יוגורט או לבן.

מאחר שתערובת הטנזיה מכילה מיני אגוזים היא מאגדת בתוכה שלל של ויטמינים ומינרלים וגוונים שונים של סיבים תזונתיים. כך למשל ברזל, B12, אלקטרוליטים, אבץ ועוד.

הסיפור מאחורי המתכון לטנזיה

אחת התערובות המסורתיות והטעימות ביותר, הטנזיה.

אם במקרה אתם מארחים היום, או שממש מתחשק לכם לפנק את עצמכם בארוחה מצוינת, אתם חייבים להכין לצדה את תבשיל הטנזיה. הוא יפהפה, הוא אסתטי, הוא בעל טעמים מדהימים והוא ממש קל הכנה ומשתלב כמעט בכל מנה. עם נימה של מסורת, טעם הטנזיה ישאר לכם עד הארוחה הבאה בפה.

שאלות נפוצות על מתכון לטנזיה

הזמן להכנת מתכון לטנזיה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לטנזיה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לטנזיה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לטנזיה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לטנזיה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments