מתכון לטנזיה מרוקאית
טנזיה היא אולי אחד המעדנים הכי טעימים שיצאו מהמטבח של מרוקו. עם שילוב של פירות יבשים, תבלינים ואגוזים שמתבשלים יחדיו מעל להבה נמוכה, נוצרת הרמוניה של מרקמים וטעמים.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לטנזיה מרוקאית
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
20 דקות
מס' מנות במתכון
500 גרם
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לטנזיה מרוקאית
- 3 בצלים בגודל בינוני
- 1 כף סוכר חום
- 1 כוס חד פעמית של צימוקים
- 1 כוס חד פעמית של משמשים מיובשים
- 1 כוס חד פעמית של תמרים חתוכים לרבעים
- 1 כוס חד פעמית של פיסטוקים
- 1 כוס חד פעמית של פקאן
- 1 כוס חד פעמית של קשיו
- חצי כוס סילאן
- חצי כוס יין תירוש
- 2 מקלות קינמון
- טיפה שומשום קלוי
- חצי כוס מים רותחים
- 3 כפות סילאן
- 1 כף קינמון
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית מלח
- שמן זית או שמן קנולה
שלבי הכנה של מתכון לטנזיה מרוקאית
1
קולפים את הבצלים, חוצים כל בצל לחצי, ופורסים אותם דק-דק לצורת חצאי עיגול.
2
מוסיפים למחבת 2 כפות שמן. מחממים על אש נמוכה-בינונית.
3
מכניסים את הבצל ואת כף הסוכר למחבת, מטגנים במשך זמן של 10 דקות לערך, עד להזהבה יפה ומספקת של הבצל.
4
בצד, חותכים את הפירות היבשים ומגלענים במידת הצורך.
5
מוסיפים למחבת את כל הפירות היבשים החתוכים, את הסילאן, הפלפל השחור הגרוס, המלח והקינמון. מערבבים הכל היטב.
6
מוסיפים למחבת את חצי כוס המים הרותחים. בהדרגה, מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב.
7
מוסיפים למחבת את האגוזים: הפקאן, הקשיו, אגוזי המלך, הפיסטוקים, ומקפיצים כחמש- שבע דקות נוספות.
8
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: מדובר באחד המטעמים הבלתי ניתנים לתיאור פאר יצירתו של המטבח המרוקאי. ההמלצה שלנו היא לא "להתקמצן" בהגשתו, תרגישו חופשי לזלף ממנו כמה שיותר על תבשיל אורז, קוסקוס או אפילו תפוחי אדמה מאודים או אפויים בתנור. מדובר בתבשיל שיוצר נפלאות בכל מנה איתה הוא מוגש. נסו, לצד הגשת הטנזיהעל המנה, לזלף גם שקדים, פיסטוקים, פקאנים, קשיו (או מה שאתם אוהבים) טבעיים. השילוב של הפיצוחים בטנזיה יחד עם אלו הטבעיים יוצר שילוב מדהים.
טיפ המטבח: השתמשו במחבת רחבה יחסית, בעדיפות למחבת פסים. היא תאפשר הקפצה מצוינת של כלל המרכיבים במתכון, וכך גם יהיה קל יותר לטלטל את המחבת על מנת ללכוד את כלל הטעמים ולקבל תוצאה מושלמת.
אחסון וקירור: את הטנזיה המרוקאית ניתן לאחסן בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין טנזיה מרוקאית?
טנזיה, תבשיל הפירות היבשים והאגוזים המפורסם ביותר שקיים, מגיע אלינו במלוא הדרו מהמטבח המרוקאי למהדרין.
הטנזיה מכיל בתוכו את כל טובה של ארץ ישראל היפה, אגוזים, צימוקים, קשיו, אגוזי מלך, שקדים ומגוון פירות יבשים. כבר כאן ניתן לעצור מרוב היופי והטעם. מרכיביו של הטנזיה מכילים את כל הטוב שהגוף שלנו צריך, ויותר. שלל של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. כגון המון ברזל, B12, אלקטרוליטים למיניהם, אבץ ועוד. יחד עם המתיקות המדהימה מדובר בתבשיל שמכיל את כל מה שאנו צריכים ורוצים.
כמובן, שלמטיבי לכת אשר מקפידים במיוחד על תזונה מאוזנת נמליץ לאכול מן הטנזיה במשורה שכן הוא מכיל הרבה סוכר, ושלל האגוזים כמובן עתירי קלוריות. או שנוכל להמליץ להחליף את האגוזים עתירי הקלוריות כמו למשל אגוזי המלך והקשיו בכאלו שהערך הקלורי שלהם נמוך בהרבה, כמו למשל שקדים רגילים.
מה שבטוח, אל תוותרו על הטנזיה! אנו מבטיחים לכך שכף או שתיים של טנזיה יוסיפו לטעם המנה שלכם, לא תיגרם לכם תחושת פספוס, אלא תחושה של איזון שתעשה לכם כיף ונעים. שכן, לא מנעתם מעצמכם את הטעמים הנפלאים הללו, אך אכלתם ממנו במשורה.
הסיפור מאחורי המתכון לטנזיה מרוקאית
הישר מן המטבח המרוקאי, טנזיה! פאר יצירתו של המטבח המרוקאי היישר מאיתנו אל הצלחת שלכם.
שאלות נפוצות על מתכון לטנזיה מרוקאית
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר