מתכון לטנזיה מרוקאית

>>
>>
מתכון לטנזיה מרוקאית

טנזיה היא אולי אחד המעדנים הכי טעימים שיצאו מהמטבח של מרוקו. עם שילוב של פירות יבשים, תבלינים ואגוזים שמתבשלים יחדיו מעל להבה נמוכה, נוצרת הרמוניה של מרקמים וטעמים.

מבט מהיר על מתכון לטנזיה מרוקאית

אוכל ברקע

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

20 דקות

מס' מנות במתכון

500 גרם

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לטנזיה מרוקאית

שלבי הכנה של מתכון לטנזיה מרוקאית

1

קולפים את הבצלים, חוצים כל בצל לחצי, ופורסים אותם דק-דק לצורת חצאי עיגול.

2

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן. מחממים על אש נמוכה-בינונית.

3

מכניסים את הבצל ואת כף הסוכר למחבת, מטגנים במשך זמן של 10 דקות לערך, עד להזהבה יפה ומספקת של הבצל.

4

בצד, חותכים את הפירות היבשים ומגלענים במידת הצורך.

5

מוסיפים למחבת את כל הפירות היבשים החתוכים, את הסילאן, הפלפל השחור הגרוס, המלח והקינמון. מערבבים הכל היטב.

6

מוסיפים למחבת את חצי כוס המים הרותחים. בהדרגה, מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב.

7

מוסיפים למחבת את האגוזים: הפקאן, הקשיו, אגוזי המלך, הפיסטוקים, ומקפיצים כחמש- שבע דקות נוספות.

8

בתיאבון!

טיפ קטן מה-

המלצת השף: מדובר באחד המטעמים הבלתי ניתנים לתיאור פאר יצירתו של המטבח המרוקאי. ההמלצה שלנו היא לא "להתקמצן" בהגשתו, תרגישו חופשי לזלף ממנו כמה שיותר על תבשיל אורז, קוסקוס או אפילו תפוחי אדמה מאודים או אפויים בתנור. מדובר בתבשיל שיוצר נפלאות בכל מנה איתה הוא מוגש. נסו, לצד הגשת הטנזיהעל המנה, לזלף גם שקדים, פיסטוקים, פקאנים, קשיו (או מה שאתם אוהבים) טבעיים. השילוב של הפיצוחים בטנזיה יחד עם אלו הטבעיים יוצר שילוב מדהים.

טיפ המטבח: השתמשו במחבת רחבה יחסית, בעדיפות למחבת פסים. היא תאפשר הקפצה מצוינת של כלל המרכיבים במתכון, וכך גם יהיה קל יותר לטלטל את המחבת על מנת ללכוד את כלל הטעמים ולקבל תוצאה מושלמת.

אחסון וקירור: את הטנזיה המרוקאית ניתן לאחסן בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין טנזיה מרוקאית?

טנזיה, תבשיל הפירות היבשים והאגוזים המפורסם ביותר שקיים, מגיע אלינו במלוא הדרו מהמטבח המרוקאי למהדרין.

הטנזיה מכיל בתוכו את כל טובה של ארץ ישראל היפה, אגוזים, צימוקים, קשיו, אגוזי מלך, שקדים ומגוון פירות יבשים. כבר כאן ניתן לעצור מרוב היופי והטעם. מרכיביו של הטנזיה מכילים את כל הטוב שהגוף שלנו צריך, ויותר. שלל של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. כגון המון ברזל, B12, אלקטרוליטים למיניהם, אבץ ועוד. יחד עם המתיקות המדהימה מדובר בתבשיל שמכיל את כל מה שאנו צריכים ורוצים.

כמובן, שלמטיבי לכת אשר מקפידים במיוחד על תזונה מאוזנת נמליץ לאכול מן הטנזיה במשורה שכן הוא מכיל הרבה סוכר, ושלל האגוזים כמובן עתירי קלוריות. או שנוכל להמליץ להחליף את האגוזים עתירי הקלוריות כמו למשל אגוזי המלך והקשיו בכאלו שהערך הקלורי שלהם נמוך בהרבה, כמו למשל שקדים רגילים.

מה שבטוח, אל תוותרו על הטנזיה! אנו מבטיחים לכך שכף או שתיים של טנזיה יוסיפו לטעם המנה שלכם, לא תיגרם לכם תחושת פספוס, אלא תחושה של איזון שתעשה לכם כיף ונעים. שכן, לא מנעתם מעצמכם את הטעמים הנפלאים הללו, אך אכלתם ממנו במשורה.

הסיפור מאחורי המתכון לטנזיה מרוקאית

הישר מן המטבח המרוקאי, טנזיה! פאר יצירתו של המטבח המרוקאי היישר מאיתנו אל הצלחת שלכם.

שאלות נפוצות על מתכון לטנזיה מרוקאית

הזמן להכנת מתכון לטנזיה מרוקאית מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לטנזיה מרוקאית לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לטנזיה מרוקאית ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לטנזיה מרוקאית לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לטנזיה מרוקאית מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments