מתכון לטונה צרובה
בזכות הצריבה המהירה פנים הדג נותר נא – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים טונה צרובה
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לטונה צרובה
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
10 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לטונה צרובה
- 200 גרם טונה אדומה נקייה
- קורט מלח ים
- קורט פלפל שחור
- 3 כפות שמן זית
- אורגנו טרי
- חצי לימון
שלבי הכנה של מתכון לטונה צרובה
1
לאחר שניקינו היטב את פילה הטונה, מניחים אותו בקערה עם המרכיבים הבאים: השמן, הפלפל, המלח והאורגנו. דואגים לכך שהנתח יכוסה בתערובת מכל צדדים.
2
לאחר מכן מחממים כף שמן זית במחבת פסים. כשהשמן מתחמם דיו מניחים את פילה הטונה במרכז המחבת.
3
צורבים היטב את נתח פילה הטונה משני הצדדים. כ-5 דקות מכל צד. שימו לב לא להגיע לרמת בישול יתר על המידה, יש להשאיר את הנתח נא יחסית.
4
בסיום מעבירים את נתח הטונה הצלוי לכלי חדש. פורסים את הנתח לפרוסות דקות ומפזרים מעל מלח ים ופלפל לפי הטעם. וכן בוזקים לימון מעל. מגישים ונהנים.
5
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: פילה הטונה הנא שלנו הוא הדבר הבא במטבח שלכם ללא ספק. פילה הטונה הנא מושלם במיוחד כמו שהוא, אבל ההמלצה שלנו היא להגישו דווקא לצד תבשיל תפוחי אדמה מדורה עם רוזמרין ואורגנו. השילוב של הטעמים מדהים והניחוח.. קסום. למטיבי לכת, ניתן להכין ארוחת דגים, נאים ועשויים לצד סלטים קרים וחמים וצ'יפס שיצא הרגע מטיגון
אחסון וקירור: את הטונה הצרובה ניתן לאחסן בקירור במקרר עד לטווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין טונה צרובה?
מה שהכי מדהים בטונה כמזון, הוא שניתן לשלב אותה בכל כך הרבה גוונים וצורות באוכל שלנו, כך שהיא תתאים לכולם. הן עבור אלה שמקפידים על בריאותם (שלא לאמר- במיוחד עבורם) וגם לאלו שממש אוהבים ליהנות מאוכל טעים. עם טונה, הכל הולך.
הטונה היא אחד המזונות היותר חיוניים ובריאים לגוף האדם. מעבר לכך שהערך הקלורי שלה מצומצם מאד, מדובר במנה סופר משביעה וטובה. הערכים התזונתיים שמכילה הטונה, מלאים בכל טוב כמו שלל של סיבים, ויטמינים ומינרלים רבים. והדרך שבה תוכלו לשלב אותה בארוחה שלכם היא בלתי נגמרת. בתוך סנדויץ, כקרפצ'יו טונה, לצד מנת פחמימה כמו צ'יפס או תפוח אדמה והיד עוד נטויה.
אתם חייבים, פשוט חייבים את המתכון הזה במטבח שלכם.
הסיפור מאחורי המתכון לטונה צרובה
הטונה האדמה פצחה לחיינו ברוב המקרים יחד עם הפיכתו של הסושי למזון לאומי. כיום, כמעט אין ישראלי שלא פשוט מכור לסושי ובין היתר, מזמין גם תוספת של טונה אדומה.
או אז הסתבר שמעבר לאכילתה של הטונה מקופסאות שימורים יש עוד מליון ואחת דרכים מדהימות לאכול את דג הטונה. בעיקר כדג נא. דג הטונה האדומה בתצורתו הנאה, עם תיבול נכון והמון אהבה יכול להחזיר לכם אהבה פי שניים, הטעם שלו נהדר והמרקם שלו מדהים למאכל. כך יצא כי גם הקרפצ'יו טונה הפך לחלק בלתי נפרד מכמעט כל מטבח ישראלי.
את המנה המופלאה הזו, שללא ספק נחשבת למלכותית ונהדרת, תוכלו להגיש בכל צורה יצירתית שרק תחשבו עליה. תוכלו לתת לתיבול פן חריף יותר, וכך לדוגמה להוסיף פלפל שחור או צ'ילי גרוס. מתוק יותר, כמו לדוגמה הוספה של קינמון או אגוז מוסקט מעט, או אפילו עסיסית יותר, כמו לדוגמה בהוספה של רסק עגבניות ובצל ירוק. תנו לדמיון שלכם לעוף ולקחת אתכם עם התיבול ואנו מבטיחים לכם מתכון מושלם והנאה צרופה.
שאלות נפוצות על מתכון לטונה צרובה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר