מתכון לטבית
הטבית הוא אחד המאכלים המסורתיים שמאחדים שני יתרונות מדהימים: טעם מדהים לצד מרכיבים בריאים לכל הדעות. בין אם אורז מבושל, מעט ירק וכמובן בשר עוף. השלישייה המנצחת שארוחת צהריים שמורכבת ממנה, היא בריאה, מזינה ומשביעה לכל הדעות. מנה אחת של טבית וסביר להניח, שלא תהיו רעבים לנשנושים בשעות הקרובות. ובעיקר, תזינו את גופכם בכל הויטמינים והמינרלים שבשר העוף מציע, לצד חדוותו של האורז כלפי גוף האדם.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לטבית
זמן הכנה
הכנה 50 דקות
זמן בישול
בישול 12 שעות
מס' מנות במתכון
8 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לטבית
- 3 כוסות אורז פרסי
- 3 כוסות מים
- 3 כפיות שטוחות של מלח
- שלוש כפות שמן קנולה
- עבור תבשיל הטבית: 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 8 - 10 חלקי עוף עם העצם (שוקיים, ירכיים וכדומה)
- 2 עגבניות גדולות לא קשות, קצוצות
- 1 קופסת רסק עגבניות (100 גרם)
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות דבש
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כוס מים
שלבי הכנה של מתכון לטבית
1
מכינים את האורז:
מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את האורז, ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האורז. יש לשמור על היחס של 1:1 בין האורז למים.
2
מכסים את הסיר באמצעות מגבת. מעליה סוגרים את המכסה.
3
מנמיכים את האש לבינונית-גבוהה ומבשלים כ-20 דקות.
4
בסיר נפרד, מחממים כף שמן, מכניסים את הבצל וקורט מלח. מטגנים עד להזהבה. ומוציאים לכלי נפרד.
5
את חלקי העוף מייבשים היטב באמצעות נייר סופג.
6
באותו סיר בו טיגנו את הבצל, מטגנים את חלקי העוף עד להזהבה. מוציאים לכלי נפרד.
7
לתוך סיר האורז, מכניסים את הבצל המטוגן, העגבניות הקצוצות, הרסק, השום, הדבש, הפפריקה המתוקה, הפלפל השחור וקורט מלח. מערבבים הכל יחד.
8
לסיר בו טיגנו את העוף מוזגים מחצית מתערובת האורז ומיישרים.
9
מעל האורז מניחים את העוף המטוגן. מעליו מוזגים את המחצית הנותרת של תערובת האורז. מיישרים ומהדקים.
10
מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מכסים במגבת וסוגרים עם מכסה.
11
מחממים את הסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
12
מנמיכים את האש ומורידים את האש ללהבה נמוכה. מבשלים כ- 40 דקות נוספות.
13
מורידים מהאש, נותנים לסיר להצטנן במקרר למשך הלילה.
14
למחרת, ממשיכים בבישול על פלטה או על אש נמוכה למשך כ-3-5 שעות. ניתן לבדוק בין לבין.
טיפ קטן מה-♥
עבור מיטיבי לכת וחובבי אסתטיקה: מי שמעוניין להגיש את הטבית כ"עוגה" של ממש, יעקוב אחר ההוראות הבאות: כאשר אתם מורידים את סיר הטבית מהאש, מניחים על פתח הסיר מגש גדול בקוטר גדול מקוטר הסיר. באמצעות עזרה מאדם נוסף, הופכים את המגש יחד עם הסיר ב-180 מעלות. מסירים את הסיר ומקבלים את עוגת הטבית.
הסיפור מאחורי המתכון לטבית
אין מאכל ידוע יותר בעדה העיראקית מאשר הטבית.
הטבית העיראקי, אשר מוגש או באסתטיקה יתרה כעוגה שחומה המורכבת מאורז, עוף, ירקות ותבלינים, או בתוך סיר ענק שרק מתחשק לצלול אליו פנימה.
הטבית העיראקי מדהים עבור השבתות המשפחתיות, ארוחת צהריים שהיא גם טעימה מאד, וגם מאד מלכדת. זאת מאחר שהיא לחלוטין תופסת את מקום הארוחה החמה, בתוך סיר גדול, ממנו כולם אוכלים ובו מתחלקים.
שאלות נפוצות על מתכון לטבית
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר