מתכון לטבית עם חלקי עוף
הטבית הוא מאכל אשר מגיע אלינו ישירות מהמטבח העיראקי. מדובר במאכל איכותי ועשיר בטעמים אשר יכול להפוך כל ארוחה לחגיגה של ממש., כפי שראיתם במתכון זה, מדובר במנה מורכבת אשר כוללת מספר שלבים ומצריכה מכם סבלנות ודיוק, אך זוהי דוגמה קלאסית לכך שהסבלנות משתלמת.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לטבית עם חלקי עוף
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לטבית עם חלקי עוף
- עוף שלם וגדול(עדיף נקי מעור)
- 3 כרעיים של עוף
- חצי קילו בשר טחון
- 3 בצל
- 3 כוסות אורז
- 500-600 גרם שימורי עגבניות מבושלות וקלופות
- חצי מיכל רסק עגבניות( מאה גרם)
- מעט מלח ,פלפל,פפריקה,אבקת שום
- כפית כורכום/ברהט
- כף סילאן (אופציונאלי)
- ראש שום שלם מפורק
- ביצים קשות/תפוחי אדמה(אופציונאלי)
שלבי הכנה של מתכון לטבית עם חלקי עוף
1
ראשית יש לנקות את העוף מחלקי השומן, הורידים והעצמות המיותרות. הקפידו להשאיר את העור ולא לפגוע בשלמות הצורה של העוף.
כעת יש להכין את תערובת האורז והירקות אשר תגיע על תוך העוף.
2
חתכו את בצל אחד לחתיכות לא קטנות מדי, חתכו שלוש שיני שום והתחילו לטגן אותם על הסיר הרחב עם מעט שמן. יש להשתמש בסיר כמה שיותר גדול.
הוסיפו את הבשר הטחון והמשיכו לטגן עד שהבשר יהיה שחום ומוכן אך לא שרוף. הורידו את הסיר מהאש.
3
הוסיפו כוס אורז וערבבו יחד עם תערובת הבשר. הוסיפו את התבלינים וערבבו. הקפידו שהאורז לא יהפוך לשחום בהליך הטיגון על מנת שלא יאבד את טעמו בעת הליך הבישול בתוך העוף.
מלאו את בטן העוף בתערובת האורז והבשר. סגרו את קצה בטן העוף עם קיסם. הניחו את העוף בצד.
התחילו לטגן את שני הבצלים הנותרים. לאחר מכן הוסיפו את העוף הממולא. טגנו את העוף עד להשחמה קלה.
4
כעת יש להוסיף את כרעי העוף. המשיכו לטגן.
הוסיפו את רסק העגבניות והעגבניות המבושלות. הוסיפו כוס מים ותנו לסיר להתבשל במשך חצי שעה.
מוסיפים את שתי כוסות האורז הנוספות. אם הנוזלים נמצאים מעל האורז הרי שיש מספיק מים. אם לא, יש להוסיף מעט מים במידת הצורך.
5
הניחו מכסה ותנו למנה להתבשל במשך חצי שעה נוספת. כעת תוכלו להוסיף גם את תפוחי האדמה והביצים.
טיפ קטן מה-♥
- יש להקפיד על זמני הבישול והשלבים השונים הקיימים במתכון זה. זכרו, אם תבשלו דבר מסוים יתר על המידה, הרי שהדבר ישפיע על הטעם ועלן המרקם, לכן יש להקפיד עד כמה שאפשר על ההוראות השונות.
- יש להחליט מראש מהו הטעם הדומיננטי אשר תרצו בתבשיל זה. מכיוון שמדובר בתבשיל אשר מתבשל למשך זמן רב, כול תבלין הוא קריטי. אם תרצו תבשיל מתוק יותר, ניתן להוסיף סילאן, אם תרצו טעמים חריפים יותר, ניתן להוסיף פפריקה חריפה. לבסוף, יש להיזהר עם הכורכום והברהט על מנת שהטעמים שלהם לא ישתלטו על התבשיל.
- ניתן להקפיא את הכמויות הגדולות וליהנות מהן לאורך השבוע.
שאלות נפוצות על מתכון לטבית עם חלקי עוף
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר