מתכון לחציל על האש
חציל על האש נמנה על מגוון המאכלים שלא משנה כיצד תגישו אותם, הם ישארו מן הטעימים ביותר שיש לתרבות הקולינריה להציע! עם טחינה, עם רוטב צ'ימיצ'ורי, סחוג או כל מתבל אחר, כל אחד לפי טעמו האישי- ואין טעים מזה. בכל ערב ברביקיו, לא משנה כמה בשר יבושל על המנגל, החציל חייב להיות אורח של כבוד. טעמיו החזקים מעניקים לבשר שלצידו טעם מנצח. וכמובן בל נשכח, שהוא החלופה האולטימטיבית עבור צמחונים, טבעונים או אלו שפשוט מעדיפים להימנע מבשר.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לחציל על האש
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
אפיה 50 דקות
מס' מנות במתכון
2 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לחציל על האש
- שני חצילים גדולים
- כוס טחינה גולמית
- כוס מים קרים. עדיפות למינרלים
- 4 כפות שמן זית או שמן קנולה
- 4 שיני שום קצוצות דק
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- לימון אחד סחוט למיץ
- כף מלח רגיל
- מלח ים גס
- קורט פלפל שחור טחון
שלבי הכנה של מתכון לחציל על האש
1
מחממים תנור על 180 מעלות.
2
מכינים תבנית ועליה מניחים נייר אפיה. על נייר האפייה מניחים את שני החצילים.
3
מכניסים את התבנית עם החצילים לתנור, שורפים אותם כמחצית השעה, עד שהם נעשים רכים וקליפתם שרופה וקשה.
4
מוציאים מן התנור. מצננים כחמש עד עשר דקות.
5
מורידים מן החצילים את הקליפה.
6
מוציאים מן החצילים את הנוזלים באמצעות מסננת. מניחים על צלחת להגשה.
7
מכינים את הטחינה:
בקערה גדולה, שמים את הטחינה גולמית, שמן זית או שמן קנולה, כפית מלח, כפית פלפל שחור טחון, פטרוזיליה, מיץ לימון ושיני שום.
8
מוסיפים את המים אט ובזהירות לפי הטעם (עבור טחינה סמיכה- יותר מים). מערבבים הכל היטב. שימו לב: ניתן להשתמש גם במערבל ידני על מנת לערבב.
9
מעל הצלחת עם החצילים המוכנים, מזלפים מן הטחינה בנדיבות, לפי הטעם. מפזרים מעל מלח גס, מעט פטרוזיליה קצוצה. ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
- אמנם במתכון זה עשינו שימוש בתנור, אך למי שמבקש ליצור לו חציל על האש מן המניין באופן הכי פשוט של הביטוי, ויש באמתחתו ברביקיו או גריל, מוזמן להשתמש באלו במקום.
- על מנת להכין חציל טוב על האש, יש לדעת כיצד לבחור את החצילים בתבונה. כבר ציינו כי העדיפות היא לבחור חצילים בגודל מבורך, אך בנוסף לזה לא פחות חשובה היא אומנות הבחירה לכשעצמה. חציל טוב הוא חציל מעט קשה, קליל במשקלו ואשר גווניו מבריקים. שימו לב, שעדיף לרכוש את החצילים בסמוך להכנת המתכון. שהרי לאחר זמן מה במקרר, הם מאבדים מטעמם. ועלולים להתקלקל.
למה כדאי לכם להכין חציל על האש?
אם חשקה נפשכם במנה שכמו שהיא טעימה, כך היא בריאה ומאד מאד דלה בקלוריות, חציל על האש היא התשובה המנצחת.
בנוסף להיותו דל קלורית, החציל מכיל כמות נכבדה של סיבים תזונתיים. כמות זו תורמת מאד ליצירת תחושת שובע וכך מסייעת בירידה במשקל.
החציל מכיל ברזל וסידן, חומרים אשר מאד הכרחיים לשמירה על גופנו ועל בריאותנו, מחזק את כלי הדם ומונע חסימות, עוזר בשמירה על לחץ דם תקין. ואפילו מפחית את הכולסטרול הרע בגוף כאשר מקפידים לבשלו על האש שלא מעל 200 מעלות.
שאלות נפוצות על מתכון לחציל על האש
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר