מתכון לחמין בסיר בישול איטי

כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה עדות ומגזרים. כל עדה מרכיבה באופן שונה את המצרכים של החמין, ונותנת לו שם אחר.

מתכון לחמין בסיר בישול איטי

תאור המתכון:

שמים את קוביות הבצל ותפוחי האדמה בסיר הגדול. שופכים לתוך הסיר את כוסות האורז, החיטה, והשעועית הלבנה.
מטמינים בסיר את הביצים בין תפוחי האדמה והבצלים.

זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה/בישול/טיגון: 3 -5 שעות
מס' מנות: 3 -5 שעות
סוג מאכל: בשרי

הוראות הכנה למתכון לחמין בסיר בישול איטי לפי שלבים:

01

מקלפים את תפוחי האדמה והבצלים וחותכים אותם לקוביות גדולים.

02

מחממים את סיר הבישול על להבה בינונית.

03

שמים את גוש הבשר הגדול בתוך הסיר ומטגנים עד שהוא משחים.

04

מוסיפים את קוביות הבצל ותפוחי האדמה לסיר ומטגנים עוד כמה דקות.

05

לאחר מספר דקות שופכים לתוך הסיר את כוסות האורז, החיטה, והשעועית הלבנה ומוסיפים מים, מטבלנים לפי הטעם, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומכסים את הסיר.

 

06

מבשלים על להבה נמוכה במשך 5-3 שעות, או עד שהאורז מוכן.
מומלץ להגיש חם.

07

אנו הבאנו את המתכון הרגיל לחמין. אך אתם תוכלו להוסיף ולהוריד מצרכים לפי הטעם. תוכלו להחליט האם להוסיף קישקע, או להשאיר את המתכון הרגיל אך בלי ביצים. רוצים חמין במרקם מרק בשר? עליכם לשים רק בשר, תפוחי אדמה ובצלים.

אנו לא כתבנו במתכון איזה נתח בשר לשים בחמין. כמובן, הבחירה תיעשה לפי הטעם והתקציב. אין ספק, שעדיף לשים בחמין נתח בשר מס' 8, או נתחים משובחים אחרים.

08

ממלאים את הסיר במים.

09

מניחים לסיר החמין להתבשל בבישול איטי של 3-4 שעות.

6 טיפים קטנים שכדאי לדעת

  1. על הבישול האיטי של החמין נאמר: "וכל המרבה הרי זה משובח". הבישול האיטי משביח את החמין. אפשר גם לבשל את החמין 5 שעות על הגז, אך האש צריכה להיות נמוכה.
  2. מומלץ להשרות את השעועית הלבנה בקערה עם מים חמים בלילה שלפני הבישול. המים החמים מבצעים ריכוך מוקדם לשעועית. כמובן, ששומרי תורה ומצוות מחויבים לברור ולהשרות את השעועית הלבנה במשך לילה שלם כדי לא לאכול בטעות שעועית לבנה עם תולעים.
  3. גודל הסיר והמצרכים כגודל החמין. אם חשקה נפשכם בחמין גדול לשבת, מומלץ לכם לבשל בסיר גדול, ואף ענק. כאשר אתם מכניסים את המצרכים לסיר, עליכם לחשב את התפיחה של האורז, החיטה והקטניות.
  4. יש לכם בבית ילדים רגישים לגלוטן? אל תשימו חיטה בסיר. תוכלו להוסיף לחמין כוסמת במקום חיטה.
  5. חשוב לתת לבשר להתרכך היטב בזמן הבישול.
  6. מומלץ לשים את האורז והחיטה בסיר בשקיות בד או קוקי נפרדות. שקית בד מומלצת ביותר לשימוש בחמין.

לבעלי מערכת עיכול חלשה מומלץ להסתפק רק בחמין עם בשר וירקות.

רשימת מצרכים ל:

12 תפוחי אדמה גדולים
12 בצלים גדולים
חתיכת בשר גדולה
2-3 כוסות אורז
2-3 כוסות חיטה
2 כוסות שעועית לבנה
6 ביצים
הזמן להכנת מתכון לחמין בסיר בישול איטי מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחמין בסיר בישול איטי לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחמין בסיר בישול איטי ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחמין בסיר בישול איטי לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחמין בסיר בישול איטי מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

בילטונג מתכון
מתכונים דיאטטים

מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)

מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת

מתכון לחמין בסיר בישול איטי

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
מתכונים לקישים חלביים

מתכון לקיש אספרגוס וגבינות

מתכון לשקשוקה עם חלה
מתכונים לארוחות בוקר

שקשוקה עם חלה - מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments