מתכון לחמין בסיר בישול איטי
כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה עדות ומגזרים. כל עדה מרכיבה באופן שונה את המצרכים של החמין, ונותנת לו שם אחר.
תאור המתכון:
שמים את קוביות הבצל ותפוחי האדמה בסיר הגדול. שופכים לתוך הסיר את כוסות האורז, החיטה, והשעועית הלבנה.
מטמינים בסיר את הביצים בין תפוחי האדמה והבצלים.
הוראות הכנה למתכון לחמין בסיר בישול איטי לפי שלבים:
מקלפים את תפוחי האדמה והבצלים וחותכים אותם לקוביות גדולים.
מחממים את סיר הבישול על להבה בינונית.
שמים את גוש הבשר הגדול בתוך הסיר ומטגנים עד שהוא משחים.
מוסיפים את קוביות הבצל ותפוחי האדמה לסיר ומטגנים עוד כמה דקות.
לאחר מספר דקות שופכים לתוך הסיר את כוסות האורז, החיטה, והשעועית הלבנה ומוסיפים מים, מטבלנים לפי הטעם, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומכסים את הסיר.
מבשלים על להבה נמוכה במשך 5-3 שעות, או עד שהאורז מוכן.
מומלץ להגיש חם.
אנו הבאנו את המתכון הרגיל לחמין. אך אתם תוכלו להוסיף ולהוריד מצרכים לפי הטעם. תוכלו להחליט האם להוסיף קישקע, או להשאיר את המתכון הרגיל אך בלי ביצים. רוצים חמין במרקם מרק בשר? עליכם לשים רק בשר, תפוחי אדמה ובצלים.
אנו לא כתבנו במתכון איזה נתח בשר לשים בחמין. כמובן, הבחירה תיעשה לפי הטעם והתקציב. אין ספק, שעדיף לשים בחמין נתח בשר מס' 8, או נתחים משובחים אחרים.
ממלאים את הסיר במים.
מניחים לסיר החמין להתבשל בבישול איטי של 3-4 שעות.
6 טיפים קטנים שכדאי לדעת
- על הבישול האיטי של החמין נאמר: "וכל המרבה הרי זה משובח". הבישול האיטי משביח את החמין. אפשר גם לבשל את החמין 5 שעות על הגז, אך האש צריכה להיות נמוכה.
- מומלץ להשרות את השעועית הלבנה בקערה עם מים חמים בלילה שלפני הבישול. המים החמים מבצעים ריכוך מוקדם לשעועית. כמובן, ששומרי תורה ומצוות מחויבים לברור ולהשרות את השעועית הלבנה במשך לילה שלם כדי לא לאכול בטעות שעועית לבנה עם תולעים.
- גודל הסיר והמצרכים כגודל החמין. אם חשקה נפשכם בחמין גדול לשבת, מומלץ לכם לבשל בסיר גדול, ואף ענק. כאשר אתם מכניסים את המצרכים לסיר, עליכם לחשב את התפיחה של האורז, החיטה והקטניות.
- יש לכם בבית ילדים רגישים לגלוטן? אל תשימו חיטה בסיר. תוכלו להוסיף לחמין כוסמת במקום חיטה.
- חשוב לתת לבשר להתרכך היטב בזמן הבישול.
- מומלץ לשים את האורז והחיטה בסיר בשקיות בד או קוקי נפרדות. שקית בד מומלצת ביותר לשימוש בחמין.
לבעלי מערכת עיכול חלשה מומלץ להסתפק רק בחמין עם בשר וירקות.
רשימת מצרכים ל:
אולי יעניין אתכם גם:
אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!
על מתכון בקליק
תודה שבחרתם לגלוש באתר המתכונים שלנו – מתכון בקליק. אנו שמים דגש תמיד לחדש את המתכונים ולעדכן עבורכם את האתר מפעם לפעם, אצלנו תוכלו למצוא מתכונים לכל מטרה ולכל מאכל. כמו כן, אצלנו תוכלו למצוא ערכים תזונתיים למעל 4,000 מאכלים שונים כולל סטטיסטיקות מעניינות שתוכלו ללמוד ולהסיק מסקנות מהן. אנו מאחלים לכם גלישה נעימה ובתיאבון.
© chefood.co.il כל הזכויות שמורות שנת 2023