מתכון לחלב ציפורים
חלב ציפורים הוא קינוח המקובל במטבחים שונים במזרח אירופה ובמרכזה ובהם במטבח הרוסי במטבח הרומני ובמטבח ההונגרי
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לחלב ציפורים
זמן הכנה
20 דקות
זמן בישול
1 שעה
מס' מנות במתכון
500 מ"ל
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לחלב ציפורים
- 5 ביצים בגודל L
- 1 כוס סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות חלב 1% או 3% שומן
- 1 כף קמח לבן מנופה
שלבי הכנה של מתכון לחלב ציפורים
1
שוברים את הביצים ומפרידים בשתי צלחות נפרדות לחלבונים ולחלמונים.
2
בקערת החלבונים, מקציפים את החלבונים לקצף חזק. ומוסיפים חצי כוס סוכר ושקית סוכר וניל ומערבבים היטב.
3
בסיר גדול, מביאים לרתיחה שתי כוסות חלב עם שתי שקיות סוכר וניל. בתום הרתיחה, ומנמיכים את האש.
4
בעזרת כף, מכניסים בכל פעם מעט קצפת חלבונים לחלב המבעבע ומערבבים.
5
אט אט ממשיכים להעביר קצף לחלב, תוך הקפדה לשמור על מרווחים. זאת משום שכאשר אנו מעבירים את הקצף לחלב הוא שוקע וצף מעלה.
6
באותו סיר, לאחר דקה או שתיים של שהיית הקצף בסיר, הופכים שוב את הקצף באמצעות כף מחוררת.
7
כעת, מוציאים לאט לאט את קצפי העננים הצפים מעלה בסיר, שהתבשלו, באמצעות כף מחוררת. מניחים אותם על צלחת גדולה ורחבה. יש להקפיד על רווח קל בין כל קצף שמעבירים לצלחת.
8
מכינים את קרם החלמונים:
כעת מעבירים קערת החלמונים לסיר בגודל בינוני, ובו מניחים גם את חצי כוס סוכר, סוכר הוניל וכף הקמח. טורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מבשלים על אש נמוכה- בינונית.
9
כעת, מוסיפים לסיר גם את כוס החלב וטורפים שוב.
10
את הסיר הבינוני מניחים בתוך סיר גדול ממנו, ואת הסיר הגדול ממלאים מעט במים רותחים על מנת למנוע חירוך של קרם החלמונים.
11
ממשיכים בבישול הסיר הבינוני תוך כדי ערבוב קל עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
12
ממשיכים בהכנה:
כעת בחזרה לסיר הראשון, מסננים את החלב שבסיר הראשון לתוך כלי חדש. את החלב שסיננו מוסיפים לתערובת המתבשלת בסיר קרם החלמונים. מערבבים ובוחשים מפעם לפעם. כשמוכן מורידים מהאש.
12
לאחר שהורדנו מהאש, מצננים את קרם החלמונים במשך כמה דקות. מעבירים לקערה. את ענני הקצף המוכנים מקרם החלבונים לעיל יוצקים מעל, ומגישים קר.
13
תיהנו בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: מי מכם שחובב מעדנים מתקתקים וטעימים כקצפת של קרמבו, מעדן חלבונים וחלמונים מתקתק ומיוחד, חייב לנסות את המתכון הזה. ההמלצה שלנו היא בדיוק זו- הכינו מחלבה הציפורים קרמבויים ביתיים! איך? הכינו גנאש שוקולד במיקרו או על הגז(ניתן למצוא באתר מתכון), ורפדו כוסות חד פעמיים בגנאש. לתוך הגנאש צקו את חלב הציפורים, קנחו בביסקוויט בתחתית והכניסו למקפיא ל3 שעות מינימום או למשך הלילה. והתכוננו לביס המושלם בעולם!אחסון וקירור: את חלב הציפורים ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח מן מקסימלי של כארבעה ימים, בתוך כלי סגור. או במקפיא עד לטווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור.
הסיפור מאחורי המתכון לחלב ציפורים
המעדן הטעים בעולם בכף ידכם! האם יצא לכם לשמוע על מעדן חלב הציפורים? אם התשובה היא לא, השאלה הבאה היא- האם יצא לכם ליהנות מקרמבו טעים בחורף או בעונות מעבר? התשובה היא כנראה בוודאי שכן. אז אנו מציגים לכם את הגרסה הביתית של קצף הקרמבו- מעדן חלב הציפורים.
את חלב הציפורים מכינים בהכנה ביתית, בקלות ובמהירות, וניתן לאכול אותו ממש כך לבדו, כתוספת לקינוחים, לדייסת שיבולת שועל או לפודינגים וקינוחים נוספים או להכין באמצעותו צורות שונות של מטעמים.
שאלות נפוצות על מתכון לחלב ציפורים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר