מתכון לחלב ציפורים

חלב ציפורים הוא קינוח המקובל במטבחים שונים במזרח אירופה ובמרכזה ובהם במטבח הרוסי במטבח הרומני ובמטבח ההונגרי

מבט מהיר על מתכון לחלב ציפורים

אוכל ברקע

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

1 שעה

מס' מנות במתכון

500 מ"ל

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לחלב ציפורים

שלבי הכנה של מתכון לחלב ציפורים

1

שוברים את הביצים ומפרידים בשתי צלחות נפרדות לחלבונים ולחלמונים.

2

בקערת החלבונים, מקציפים את החלבונים לקצף חזק. ומוסיפים חצי כוס סוכר ושקית סוכר וניל ומערבבים היטב.

3

בסיר גדול, מביאים לרתיחה שתי כוסות חלב עם שתי שקיות סוכר וניל. בתום הרתיחה, ומנמיכים את האש.

4

בעזרת כף, מכניסים בכל פעם מעט קצפת חלבונים לחלב המבעבע ומערבבים.

5

אט אט ממשיכים להעביר קצף לחלב, תוך הקפדה לשמור על מרווחים. זאת משום שכאשר אנו מעבירים את הקצף לחלב הוא שוקע וצף מעלה.

6

באותו סיר, לאחר דקה או שתיים של שהיית הקצף בסיר, הופכים שוב את הקצף באמצעות כף מחוררת.

7

כעת, מוציאים לאט לאט את קצפי העננים הצפים מעלה בסיר, שהתבשלו, באמצעות כף מחוררת. מניחים אותם על צלחת גדולה ורחבה. יש להקפיד על רווח קל בין כל קצף שמעבירים לצלחת.

8

מכינים את קרם החלמונים:

כעת מעבירים קערת החלמונים לסיר בגודל בינוני, ובו מניחים גם את חצי כוס סוכר, סוכר הוניל וכף הקמח. טורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מבשלים על אש נמוכה- בינונית.

9

כעת, מוסיפים לסיר גם את כוס החלב וטורפים שוב.

10

את הסיר הבינוני מניחים בתוך סיר גדול ממנו, ואת הסיר הגדול ממלאים מעט במים רותחים על מנת למנוע חירוך של קרם החלמונים.

11

ממשיכים בבישול הסיר הבינוני תוך כדי ערבוב קל עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

12

ממשיכים בהכנה:

כעת בחזרה לסיר הראשון, מסננים את החלב שבסיר הראשון לתוך כלי חדש. את החלב שסיננו מוסיפים לתערובת המתבשלת בסיר קרם החלמונים. מערבבים ובוחשים מפעם לפעם. כשמוכן מורידים מהאש.

12

לאחר שהורדנו מהאש, מצננים את קרם החלמונים במשך כמה דקות. מעבירים לקערה. את ענני הקצף המוכנים מקרם החלבונים לעיל יוצקים מעל, ומגישים קר.

13

תיהנו בתיאבון!

טיפ קטן מה-

המלצת השף: מי מכם שחובב מעדנים מתקתקים וטעימים כקצפת של קרמבו, מעדן חלבונים וחלמונים מתקתק ומיוחד, חייב לנסות את המתכון הזה. ההמלצה שלנו היא בדיוק זו- הכינו מחלבה הציפורים קרמבויים ביתיים! איך? הכינו גנאש שוקולד במיקרו או על הגז(ניתן למצוא באתר מתכון), ורפדו כוסות חד פעמיים בגנאש. לתוך הגנאש צקו את חלב הציפורים, קנחו בביסקוויט בתחתית והכניסו למקפיא ל3 שעות מינימום או למשך הלילה. והתכוננו לביס המושלם בעולם!אחסון וקירור: את חלב הציפורים ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח מן מקסימלי של כארבעה ימים, בתוך כלי סגור. או במקפיא עד לטווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור.

הסיפור מאחורי המתכון לחלב ציפורים

המעדן הטעים בעולם בכף ידכם! האם יצא לכם לשמוע על מעדן חלב הציפורים? אם התשובה היא לא, השאלה הבאה היא- האם יצא לכם ליהנות מקרמבו טעים בחורף או בעונות מעבר? התשובה היא כנראה בוודאי שכן. אז אנו מציגים לכם את הגרסה הביתית של קצף הקרמבו- מעדן חלב הציפורים.

את חלב הציפורים מכינים בהכנה ביתית, בקלות ובמהירות, וניתן לאכול אותו ממש כך לבדו, כתוספת לקינוחים, לדייסת שיבולת שועל או לפודינגים וקינוחים נוספים או להכין באמצעותו צורות שונות של מטעמים.

שאלות נפוצות על מתכון לחלב ציפורים

הזמן להכנת מתכון לחלב ציפורים מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחלב ציפורים לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחלב ציפורים ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחלב ציפורים לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחלב ציפורים מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments