מתכון לחלב אורז

>>
>>
מתכון לחלב אורז

חלב אורז הוא משקה דמוי חלב המיוצר מאורז. בדרך כלל מכינים אותו מאורז חום. המתיקות שבו מתקבלת מפירוק פחמימות לגלוקוז ולעיתים מוספים למשקה במהלך ייצורו סירופ מקנה סוכר לקבלת מתיקות גבוהה יותר.

מבט מהיר על מתכון לחלב אורז

אוכל ברקע

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

3 שעות או לילה אחד

מס' מנות במתכון

500 מ"ל

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לחלב אורז

שלבי הכנה של מתכון לחלב אורז

1

בקערה, משרים את האורז במים, למשך שלוש שעות או למשך הלילה בקירור במקרר.

2

בתום הלילה, או הזמן, מכינים סיר בינוני וגבוה ומעבירים אליו האורז והמים. מבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך מאד ומקבל מרקם עיסתי מעט.

3

בזמן הבישול, מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים לעיל. מורידים או מעלים את המרכיבים לפי הצורך.

4

כאשר האורז הגיע למרקם רך מאד מעבירים אותו לבלנדר, או לקערה באמצעות מוט בלנדר. טוחנים היטב עד לקבלת חלב אורז במרקם אחיד וחלק.

5

אם המרקם אחיד וסמיך מדי, מדללים במעט מים וממשיכים לערבב. לוגמים

6

בתיאבון!

טיפ קטן מה-

המלצת השף: אם חשבתם שהדרך היחידה בה תוכלו ליהנות מחלב האורז המושלם שלנו הוא כתוספת לקפה, אז אני שמחים להודיעכם כי זו ממש לא הדרך היחידה! תוכלו להשתמש בו באהבה בתבשילים כמו תבשילי קדירות, פשטידות וקישים, להשתמש עבור עיסת פנקייק וגולת הכותרת להכין ממנו וופל בלגי טעים בהגזמה! תוכלו גם להתפרע ולהוסיף לעיסה פירות כמו בננה או אננס, ולתת לתערובת טעמי פירות או לחילופים להוסיף שוקולד או שבבי שוקולד ולתת לחלב האורז טעם שוקולדי.

טיפ למטבח: שימו לב, ניתן להשתמש באורז לבן או אורז חום, אין זה משנה. ההשפעה היחידה תהיה על צבע חלב האורז.

אחסון וקירור: את חלב האורז ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח מן מקסימלי של כשבועיים ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין חל אורז?

האם חשבתם כמה יהיה נכון להחליף את חלב הפרה הרגיל בחלב בריא יותר, מן הצומח, כזה שיעשה לכם טוב בבטן וגם בקפה. וגם כזה שיהיה בעל מרקם סמיך ויוכל להוות ארוחת ביניים משביעה של ממש? הנה הוא באופן מדויק- חלב האורז המדהים שלנו, תוצרת בית.

מי מכם שמטיב לכת בכל הנוגע לבריאות, ניתן לוותר כמובן על התוספות. מי מכם שמעדיף לתת לעצמו את התענוג הגדול ביותר שקיים ולשמור על הבריאות אך לא באופן מוגזם, בהחלט יכול להרגיש בנוח עם התוספות המצוינות במתכון, או אחרות לפי הטעם. הבסיס הוא אורז, מים, קורט מלח וממתיק. כל השאר הם בגדר תוספות מפנקות.

אנו מבטיחים לכם שאת חלב האורז הזה אתם תרצו בתפריט שלכם, הוא משביע, הוא מלא חיוניות, והוא מלא במרכיבים שמכילים אינספור ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

הסיפור מאחורי המתכון לחלב אורז

מתכון ששווה זהב! הכינו את החלב שלכם לקפה באופן ביתי, ועוד בצורה כזו שהיא פשוט ללקק את האצבעות. חלב האורז שלנו הוא הדבר המושלם ביותר שתוכלו להוסיף לקפה שלכם, ולצד עוגיית אוראו אחת או שתיים, קיבלתם מנת ביניים טעימה ומשביעה בטירוף. ואם ממש בא לכם להתפרע, חלב האורז שלנו הוא הפתרון הורסטילי ביותר במטבח שלכם! בלילות פנקייקים, וופל בלגי או בכלל פשטידות או קישים, תבשילים ומכל הבא ליד, הכל הולך.

המתכון הזה מוכיח לנו שכל כך לא מסובך ואפילו מהנה להכין את החלב שלנו בעצמנו, ואף חוויה שניתן לחלוק בכיף ובאהבה יחד עם הילדים או בזמן איכות לבדאו או עם בני הזוג או חברים.

שאלות נפוצות על מתכון לחלב אורז

הזמן להכנת מתכון לחלב אורז מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחלב אורז לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחלב אורז ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחלב אורז לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחלב אורז מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments