מתכון לחלבונים (מרנג)

כל מי שאוהב מרנג יודע שהייחוד המדהים של המרנג הוא שניתן להצמידו לכל מיני סוגים של קינוחים, או לאכול אותו לבדו. כך או כך, המרנג הוא אחת מאבני הבסיס של עולם הקונדיטוריה. כך שטרם הצמדתו לקינוח מסוים, נמליץ לכם ליהנות ממנו לבדו. ואם בכל זאת בקינוחים עסקינן, אנו ממליצים לכם להכין עוגות מרנג ושוקולד. השילוב של השניים הוא מדהים להפליא, ובאמת שאין עוגות טעימות שכאלו.

מבט מהיר על מתכון לחלבונים (מרנג)

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן בישול

אפיה 3-4 שעות

מס' מנות במתכון

400-500 גרם

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לחלבונים (מרנג)

שלבי הכנה של מתכון לחלבונים (מרנג)

1

בקערה נקייה מתחילים להקציף, באמצעות מקציף ידני או מיקסר חשמלי את החלבונים במהירות נמוכה עם קורט מלח וכפית חומץ.

2

כאשר מתחיל להיווצר קצף, מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

3

ממשיכים להקציף כחמש דקות נוספות עד אשר נוצר קצף לבן מבריק וסמיך מאוד, בעל גבעות קטנות ועמידות.

4

מכינים תבנית ועליה נייר אפייה, ומשמנים אותם במעט חמאה.

5

מחממים תנור מראש על 110 מעלות.

6

בעזרת כפית או שקית זילוף יוצרים נשיקות בכל גודל או צורה בה מעוניינים.

7

אופים את המרנג כ-3 שעות ב-110 מעלות. לאחר שלוש שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להצטנן לחלוטין בתנור, מבלי לפתוח את דלת התנור. מוציאים את המרנג מהתנור ומקלפים ממנו בזהירות את נייר האפייה.

למה כדאי לכם להכין חלבונים?

עקב מרכיביו המאוד ברורים של המרנג, אתם לבטח יכולים להבין שהמרנג מקבל את הנפח שלו מחלבוני הביצים. לכן, אם הכנתם מרנג, וממנו הכנתם נשיקות מרנג שכל אחת שוקלת כ-10-20 גרם, למעשה לפי המתכון לעיל ישנה בנשיקה אחת בין 30-50 קלוריות לכל היותר.


המרנג מקבל את כל הנפח כאמור בעיקר מהביצים ומהחלבונים, ולסוכר אין משמעות גדושה מדי במתכון או בתוצריו. לכן, אין כלל בעיה לשלב אותו בתפריט שלכם, וליהנות מנשיקות טעימות וטובות.


אנו בעד שילוב ואיזון, ובעד הפסקות ביניים טובות ומתוקות לצד הקפה. תוכלו בשמחה לצרף לצד כוס קפה טובה בין שתיים לשלוש נשיקות מרנג. וליהנות מארוחת ביניים טעימה מאד, מיוחדת ושונה, וכמובן מאוזנת קלורית ותזונתית.

הסיפור מאחורי המתכון לחלבונים

ההנאה הכי גדולה מהמרנג היא בדרך כלל בחגיגות המימונה. כחלק מהעוגיות המרוקאיות הטעימות בתבל. זאת לצד מגוון רחב של עוגיות מרוקאיות, כמובן. אבל איך אומרים? "את עלית על כולנה".

לצד טעמן המופלא של המופלטות, ישנן גם העוגיות המרוקאיות שהן לעיתים קצת לא מוערכות מספיק לצד המלכות הבלתי מעורערות של המימונה. ובכל זאת, מזל שנשיקות המרנג ועוגיות המרנג המרוקאיות הן בעלות טעם דומיננטי מספיק, טעים מספיק ומספק מספיק על מנת שהן לא רק יקבלו פסקה שלמה בספר מתכונים. אלא גם יעלו את ערכן על נס, ויזכירו כמה שהן טעימות.

אז אם במקרה הגעתם לחגיגת מימונה כזו או אחרת, ואם במקרה הגעתם רק בשביל המופלטות. אל נא תשכחו כי העוגיות המרוקאיות, בייחוד אלו עם המרנג, הן הכי טעימות שיש. בעלות טעם אוורירי, מרקם של ענן ובסיס שמשלב את כלו אלו ויוצר קצף קליל ונימוח בתוך הפה. כל זאת הופך אותן לבלתי מוגבלות בזמן, ולא עוגיות שאופים כטרנד. וראו זה פלא, עוגיות המרנג, "הנשיקות", הן לא רק בבסיס הקונדיטוריה והאורים והתומים שלה, אלא הן עומדות בפני עצמן כעוגיות מן המניין.

שאלות נפוצות על מתכון לחלבונים (מרנג)

הזמן להכנת מתכון לחלבונים (מרנג) מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחלבונים (מרנג) לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחלבונים (מרנג) ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחלבונים (מרנג) לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחלבונים (מרנג) מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments