מתכון לחומוס מסבחה

החומוס, המאכל הכי ישראלי שקיים!

מבט מהיר על מתכון לחומוס מסבחה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 60 דקות

זמן בישול

בישול -140 דקות

מס' מנות במתכון

6-7 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לחומוס מסבחה

שלבי הכנה של מתכון לחומוס מסבחה

1

משרים את החומוס במים ל-8 שעות.

2

מביאים לרתיחה מים בסיר. מבשלים בסיר ללא מכסה את גרגירי החומוס המושרים עם מלח
והסודה לשתיה עד שהם להתרככות מלאה. יש לשמור מעט ממי הבישול.

3

מעברים את הגרגרים הרכים למעבד מזון וטחנים עם הטחינה,שום ומלח וכמון 

4

מוסיפים לתערובת מעט מים קרים ואת מי הבישול של החומוס ששמרנו עד שמתקבל מרקם
קרמי דליל.

מכינים את המסבחה:

5

מעבירים את כמות החומוס שרוצים להפוך למסבחה מהכמות שהכנו לקערה נפרדת.

6

באמצעות מועך פירה מועכים את החומוס הקערה עד לקבלת מרקם חלק אך מעט מחוספס, ואחיד.

7

באמצעות מועך פירה מועכים את  החומוס הקערה עד לקבלת מרקם חלק אך מעט מחוספס, ואחיד.

8

מוסיפים לקערה את הטחינה הגולמית, פפריקה מתוקה, מיץ הלימון ואת השום הכתוש. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומערבבים שוב. מתקנים תיבול במידת הצורך.

מכינים את הגרגירם:

9

משרים את גרגירי החומוס ל-8 שעות לפחות.

10

מביאים שוב לרתיחה מים בסיר. ומבשלים את החומוס עד שהוא רך, אבל לא רך מדי. 

11

מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הכמון והכוסברה. לאחר כדקה מוסיפים את הפפריקה. לאחר דקה נוספת מוסיפים את השום והג'ינג'ר. ולאחר דקה נוספת מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים כ-5 דקות.

12

מכינים את המנה: מכינים צלחת, מוזגים אליה מן החומוס המוכן. על החומוס מוזגים גם את המסבחה, ובסוף את הגרגרים החמים. ניתן לקשט באמצעות פטרוזיליה קצוצה שנשארה.

בתאבון!

למה כדאי לכם להכין חומוס מסבחה?

לא רבים יודעים, אך חומוס הוא למעשה אחד המזונות הכי בריאים שאתם יכולים לכלול בתזונה היומית שלכם. וכך גם קטניות באופן כללי. 

הקטניות חיוניות ומשביעות מאד, וכך מסייעים לנו לשמור על אורח חיים בריא, תזונה טובה ומאוזנת. הקטניות מתקבלות בגופנו בברכה, וכך מעניקות תחושה שובע לגוף לשעות רבות. רק דבר קטן, יש להזהר מעט עם כמות החומוס שכן באוכלן של קטניות בצורה רבה מדי, ניתן לחוש עייפות וכבדות.

הסיפור מאחורי המתכון לחומוס מסבחה

החומוס, המאכל הכי ישראלי שקיים! מאחד תרבויות וחובק עולמות. אם אתם אוהבים חומוס, המתכון הזה הוא מושלם עבורכם, מאחר שהוא מהווה "חומוס קומפלט" אמיתי, כולל הגרגרים והמסחבה וכל הכיף. 

מה עוד, שהוא גם מוכיח לנו שעל מנת להכין חומוס ביתי אסלי צריך בעיקר בעיקר סבלנות, ואהבה למטבח, ותו לא. למרות מה שחלקכם בטח חשבתם, הכנת החומוס איננה קשה כלל וכלל.

אז למה אתם מחכים? הזמינו את החברים לאיזה ערב צהריים בשישי או ארוחת ערב משודרגת, והכינו ק"ג של חומוס ביתי ומושלם. ואל תשכחו, לקנות פיתות חמות בסופר, כי איך אפשר בלי השילוב המושלם שבין פיתה טרייה וחמה לחומוס ביתי אותנטי?

שאלות נפוצות על מתכון לחומוס מסבחה

הזמן להכנת מתכון לחומוס מסבחה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לחומוס מסבחה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לחומוס מסבחה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לחומוס מסבחה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לחומוס מסבחה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments