מתכון לחביתיות
ניתן לומר שחביתיות זה בין המאכלים המפנקים ביותר! כייף לאכול אותן בבקרים ובערבים, בעצם כייף לאכול אותן תמיד! אפשר לעשות אותן בסיסיות וטעימות ומשוכללות ומטריפות עם תוספות מיוחדות, המתכון הזה יעניק לכם בסיס טוב לפנקייקים מעולים לכל השנה!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לחביתיות
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
טיגון 6 דקות
מס' מנות במתכון
18-20 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לחביתיות
- 2 כוסות קמח לבן
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות חלב
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות שמן צמחי
- חצי כפית תמצית וניל איכותית
- אבקת סוכר, סירופ מייפל או שוקולד להגשה
שלבי הכנה של מתכון לחביתיות
1
נתחיל בשילוב החומרים היבשים, בקערה גדולה ערבבו את הקמח הלבן, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
2
עכשיו נוסיף את החומרים הרטובים, הוסיפו בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלב, הביצים השמן ותמצית הווניל. ערבבו הכול יחד על לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
3
הניחו לבלילה לנוח בצד ל10 דקות ובזמן הזה חממו מחבת מברזל יצוק על הגז על אש בינונית.
4
להכנת החביתיות ניתן להיעזר במצק כדי ליצוק את הבלילה במחבת. מטגנים כל צד של החביתית ל3 דקות בערך או עד שהם משחימים. עקבו אחר הבועות זה יסמן לכם שהצד הראשון מוכן.
5
בין כל חביתית ניתן למרוח על המחבת מעט שמן צמחי בעזרת נייר סופג.
6
הניחו את החביתיות המוכנות על צלחת פזרו מעט אבקת סוכר, סירופ מייפל או שוקולד לבחירתכם ואפשר להסתער על הפנקייקים!
7
ניתן לשמור את בלילת הפנקייק בכלי אטום עד 5 ימים במקרר או להקפיא עד חודשיים, במידה ותרצו להכין מבעוד מועד לכל השבוע.
טיפ קטן מה-♥
- קערה אחת מושלמת לערבוב הבלילה, אין צורך ללכלך מלא קערות, כל שעליכם לעשות הוא לערבב תחילה את החומרים היבשים ואז להוסיף את החלב, השמן והביצים ולערבב יחד עד שהם מתאחדים.
- תנו לבלילה לנוח לאחר הערבוב ל -10 דקות, זה נותן לקמח הזדמנות לאבקת האפייה להכנס לפעולה וכך הבלילה יכולה לתפוח מעט.
- השתמשו במחבת מברזל יצוק לבישול, היא המחבת הנבחרת שלי לפנקייק משום שהוא מחמם היטב ומשחים את הפנקייקים בצורה אחידה וללא צורך בהרבה שמן. גם מחבת טפלון תעשה לכם את העבודה.
למה כדאי לכם להכין חביתיות?
חביתיות זה מאכל מפנק מאד שלא דורש מאמץ מיוחד, קל להכין אותם הם פשוטים וטעימים וזה כל היופי! אפשר בקלות לשדרג אותם עם קוביות שוקולד, קינמון ועוד שלל טעמים שהופכים אותם לאטרקטיביים במיוחד!
החלק הכייפי במיוחד הוא שניתן להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר או בהקפאה ולשלוף החוצה בעת הצורך ולהפתיע את כולם עם קינוח מדהים!
כייף להכין את הפנקייקים עם ילדים כפעילות משפחתית, זה אולי יעשה לכם קצת בלגן במטבח אבל זה שווה את ההנאה!
שאלות נפוצות על מתכון לחביתיות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר