מתכון לחביצה
ביצה, הידועה בעברית בכינויה רפרפת, היא קינוח במרקם קרמי, אשר עשוי מהמרכיבים הכי טעימים שיש: חלב או שמנת, חלמון ביצה וסוכר. מקורו במטבח האירופאי, אך כיום הוא מוכר ממש בכל העולם.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לחביצה
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן בישול
בישול 10 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לחביצה
- 2 כוסות חלב 3 אחוז (כ-500 מ"ל)
- חצי כוס חלב חם
- חצי כוס שמנת מתוקה אחוז (125 מ"ל)
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- 4 חלמונים
- שליש כוס סוכר או ממתיק סטיביה
- גרידה מחצי לימון
- 2 כפות שטוחות קורנפלור
שלבי הכנה של מתכון לחביצה
1
מכינים סיר ואליו מוזגים את שני כוסות החלב, את השמנת המתוקה, את תמצית הוניל ואת גרידת הלימון.
2
מחממים את הסיר ומביאים אותו לרתיחה. לאחר שהגיע לרתיחה, מכבים את האש ומשאירים אותו להצטנן כעשר דקות.
3
מכינים קערה נפרדת ואליה מכניסים את ארבעת החלמונים, הסוכר והקורנפלור. טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור עד אשר מקבלים מרקם אחיד נטול בועות או גושים.
4
עכשיו החלק העיקרי, שימו לב שיש להישמע להוראות במיוחד כאן על מנת למנוע התקשות החלמונים. זהו נקרא תהליך השוואת טמפרטורה: לוקחים את חצי כוס החלב החם. בתנועות קלות מעבירים לקערה עם הביצים הטרופות. תוך כדי להמשיך בפעולת ההטרפה. את תהליך השוואת הטמפרטורה הנ"ל יש לבצע פעם נוספת.
5
כעת, מעבירים את תערובת הביצים המתקבלת לתוך הסיר עם החלב החם.
6
מדליקים אש בינונית, ומבשלים את התערובת תוך כדי ערבוב קל, עד אשר התערובת מסמיכה.
7
כעת החביצה מוכנה. יש להגיש מיד ולא להמתין, שכן היא נמצאת בדיוק בטמפרטורה המדויקת כעת.
טיפ קטן מה-♥
למי מכם שאוהב את הקינוחים שלו קצת יותר מושחתים מומלץ לשפוך את החביצה על עוגת שוקולד חמה, סופלה מחומם או אפילו על עוגת תפוחים חמה, במקום גלידת וניל. הטעמים מתמזגים ואין לתאר את השילוב המטורף הזה. מומלץ מומלץ מומלץ!
למי מכם שבכל זאת מעוניין לשמור מהבלילה שנותרה לו, מכל סיבה שהיא, אל דאגה – יש פתרון לכך. מה שכן, עליכם להיות קשובים להוראות הבאות, כי אחרת יכול ויווצר קרום על הבלילה, והטעם המדהים של החביצה לך לאיבוד. יש לעטוף את הקערה עם הבלילה בניילון נצמד ולמנוע כניסות אוויר למיניהן. ניתן לשמור במקרר למשך יומיים – שלושה לכל היותר. כאשר מוציאים מהמקרר, יש לבצע כאמור בסעיף 6 למתכון לעיל – כלומר לחמם על איש בינונית – נמוכה מספר דקות תוך כדי ערבוב קליל.
הסיפור מאחורי המתכון לחביצה
החביצה הגיעה לאירופה בזמן ימי הביניים, בהשראה מן המטבח הרומאי. מקור המילה הלועזית הגיעה הישר מן האנגלית העתיקה ומשמעותה 'בצק של טארט' (פאי), ועם השנים השתנה שמו באזור המאה ה-15 ל"קרם מורתח" וכך גם הופיע בספרי המתכונים שנמצאו בתקופה זו.
המרקם הקרמי של קינוח החביצה הוא קינוח בפני עצמו, ואפילו קינוח מדהים. וגם בנוסף משמש ליצירת סוגים רבים ונוספים של קינוחים כמו פאי לסוגיו המתוקים, פודינג או כתוספת חמה לקינוח במקום גלידה.
מרקמה של החביצה יכול וישתנה לפי רצון השימוש בה. המרקם ינוע בין מרקם דמוי לשמנת לבין פודינג סמיך. הכל תלוי במידת הסמיכות הנדרשת.
שאלות נפוצות על מתכון לחביצה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר