מתכון לזיווה
המתכון הכובש שימלא את כל הבית בניחוחות נעימים וטעימים. מתכון לארוחת צהריים מדהימה שכולם ילקקו את האצבעות.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לזיווה
זמן הכנה
הכנה 25 דקות
זמן בישול
בישול 30 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לזיווה
- להכנת המילוי: 250 גרם של גבינה בולגרית איכותית
- 1/2 1 כוסות גבינה צהובה 28%
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- כף שמן זית
- כוס טבעות זיתים בצבע לפי בחירתכם
- 1 ביצה בגודל XL
- להכנת הבצק: חבילה אחת של בצק פילאס מוכן לאפייה
- מצרכים לציפוי הזיווה: ביצה אחת בגודל XL
- 50 גרם שומשום
שלבי הכנה של מתכון לזיווה
1
ראשית יש לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות
2
נוציא את הבצק פילאס מהמקפיא על מנת שיפשיר ויהיה נוח לעבוד איתו ליצירת הזיווה המושלמת.
3
ניקח קערה ונכניס לתוכה את כל הגבינות יחד עם הביצה ועם שמן הזית ונערבב לאט לאט עד ליצירת תערובת אחידה ללא גושים. ניתן בשלב זה להוסיף את הזיתים אשר יהוו תוספת נהדרת בדרך לביס המושלם.
4
ניקח את גליל בצק הפילאס ונשטח אותו על גבי משטח העבודה. כעת ניקח את מלית הגבינות שהכנו ובעזרת כף, ניקח מן התערובת ונניח על גבי בצק הפילאס בצורה של פס בקצה של הבצק.
5
כעת נגלגל את הבצק מעל המילוי באופן של גלגול אחד וחצי מעל המילוי וכך ניצור כיסוי מושלם אשר ימנע מן המילוי לצאת מהבצק. לאחר שגלגלנו את הבצק מעל המילוי, נחתוך את הבצק בעזרת סכין וניצור הפרדה בין זיווה אחת לשנייה. כך היצור כמות יפה של זיוות מהממות תוך ניצול כל בצק הפילאס עד לסופו.
6
את גלילי הבצק שמילאנו, נניח על גבי תבנית אפייה אותה נשמן היטב כדי למנוע הידבקויות של הזיווה לתבנית. לאחר שהנחנו את הזיווה על תבנית האפייה, ניתן להדק את הבצק מכל הכיוונים לצורך מניעת יציאת המילוי מכל הכיוונים בזמן האפייה וכן ניתן ליצור צורה מעניינת של הזיווה . ניתן לעשות חצי עיגול דמו פרסה, ניתן לעשות מעין צורה של שבלול ועוד צורות. מעניינות אחרות אשר תלויות ברמת היצירתיות שלכם.
7
לאחר שהכנו את כל הזיוות בצורות שונות, כעת ניקח את הביצה ובאמצעות מברשת, נבריש את כל זיווה בנפרד ולאחר מכן נפזר עליהן שומשום. פעולה זאת נועדה על מנת ליצור השחמה של הזיווה ולהקנות לה עיצוב ומראה מיוחד.
8
כעת נכניס את תבנית האפייה לתנור למשך 30-40 דקות עד להגעה למצב של השחמה וקריספיות מושלמת.
טיפ קטן מה-♥
- לצורך המילוי ניתן להשתמש במרכיבים אחרים בהתאם להעדפות האישיות שלכם. אם אינכם אוהבים גבינה בולגרית, ניתן להשתמש בגבינות עדינות יותר כמו למשל גבינה צהובה, גבינה לבנה, ריקוטה ועוד גבינות מעודנות יותר.
- במקום הזיתים ניתן להשתמש במרכיבים אחרים טעימים לא פחות כל למשל ניתן להוסיף פטריות, עגבניות, תירס ועוד מגוון מרכיבים מושלמים אשר יהפכו את הזיווה למגוונת יותר.
- ניתן להפוך את הזיווה למעין פיצה באמצעות הוספת רוטב פיצה לתוך המילוי ויחד עם הזיתים או התוספות האחרות שתשימו, תקבלו זיוות פיצה מושלמת.
שאלות נפוצות על מתכון לזיווה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר