מתכון לז'בן
הז'בן הוא האוצר החבוי של חגיגות המימונה ואנו שמחים להגיש לכם אותו במתכון הקליל והטעים הזה שאינו דורש זמן הכנה רב.
מרנג מתקתק ולא כבד שמזכיר את הנוגט והחלביצה, עושה טוב לאווירת החג ונותן קונטרה של לבן לחגיגת הצבעוניות של העוגיות. בהחלט הז'בן מומלץ כקינוח גם באירועים ובשאר ימות השנה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לז'בן
זמן הכנה
הכנה 40 דקות
זמן בישול
בישול 1 שעה
מס' מנות במתכון
10 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לז'בן
- 1.5 קילו סוכר
- 5 כפות מיץ לימון טרי
- 4 חלבונים
- כוס אגוזי מלך או שקדים – קצוצים או חצויים
שלבי הכנה של מתכון לז'בן
1
לבשל את הסוכר עם שלוש כוסות מים כחצי שעה ולערבב תוך כדי.
2
לאחר מכן להוסיף את מיץ הלימון ולבשל עוד כמה דקות – עד שמתקבל סירופ במרקם צמיגי.
3
בזמן שהסירופ מתקרר – להקציף את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.
4
רק כאשר הסירופ אינו חם לחלוטין להוסיף אותו בהדרגה לקצף בעזרת כף. להעביר לקערת הגשה ולקשט עם האגוזים/שקדים.
5
כדי להעניק לז'בן מרקם של מסטיק אפשר להוסיף בשלב הסופי של הבישול כפית-כפית וחצי מסטקה או ג'לטין (ניתן להשיג בד"כ בחנויות תבלינים או בשווקים), אפשרות נוספת – להוציא מתפוח עץ את הליבה ולקלף אותו, לעטוף את הקליפות והליבה יחד בבד דק (גזה למשל) להוסיף במהלך הבישול ולהוציא בסוף. אפשר לקשט בדרז'ה, שקדים או אגוזים מלמעלה, ניתן להכניס אותם קצוצים לתוך התערובת או להגיש את המרנג כפי שהוא. שדרוג נוסף – ניתן לשים מקל וניל בשלב בישול הסוכר והמים ולהוציאו עם סיום הבישול.
למה כדאי לכם להכין ז'בן?
מלבד סוכר הז'בן אינו מכיל מרכיבים שמנים נוספים, וייאמר לזכותו שאין צורך באפיה במהלך הכנתו ולכן המרכיבים הבריאים בחלבון אינם נפגעים.
מושלם כממתק לילדים, רק שימו לב – אם אתם מגישים את הז'בן עם אגוזים או שקדים אל תתנו ממנו לילדים מתחת לגיל חמש, אם אינכם מוסיפים אגוזים או שקדים אין חשש לתת לילדים קטנים יותר.
כמובן שהשדרוג בעזרת האגוזים והשקדים רק מוסיף להיותו קינוח בריא יחסית ואין צורך בכמות גדולה ממנו כדי להנות מהטעם ולהרגיע את הצורך בנשנוש מתוק לפעמים.
הסיפור מאחורי המתכון לז'בן
הז'בן מוגש בדרך כלל בחגיגות המימונה.
לפי מקורות היסטוריים, מקור השם 'מימונה' הוא ככל הנראה באלה מימונה שעל פי האמונה המרוקאית אחראית על הפיריון והיבול, וכל מאכלי החג הצבעוניים והעשירים נועדו לרצות אותה.
בקהילות היהודיות במרוקו המסורת היא שחג המימונה נועד לחגוג את סיום חג הפסח והחשש מאכילת חמץ בבתי השכנים והחברים המוסלמים ולכן נהוג גם להשאיר את הדלתות פתוחות כדי לסמן שכולם מוזמנים להתארח ולהתכבד ממאכלי החג (מכאן גם ברכת החג 'תרבחו ותסעדו').
בדרך כלל כשאומרים מימונה ישר חושבים על מגש מופלטות ובופה של עוגיות וריבות מסביבו. הז'בן הוא האוצר החבוי של חגיגות המימונה ואנו שמחים להגיש לכם אותו במתכון הקליל והטעים הזה שאינו דורש זמן הכנה רב.
מרנג מתקתק ולא כבד שמזכיר את הנוגט והחלביצה, עושה טוב לאווירת החג ונותן קונטרה של לבן לחגיגת הצבעוניות של העוגיות. בהחלט מומלץ כקינוח גם באירועים ובשאר ימות השנה.
שאלות נפוצות על מתכון לז'בן
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר