מתכון לז'בן

הז'בן הוא האוצר החבוי של חגיגות המימונה ואנו שמחים להגיש לכם אותו במתכון הקליל והטעים הזה שאינו דורש זמן הכנה רב.
מרנג מתקתק ולא כבד שמזכיר את הנוגט והחלביצה, עושה טוב לאווירת החג ונותן קונטרה של לבן לחגיגת הצבעוניות של העוגיות. בהחלט הז'בן מומלץ כקינוח גם באירועים ובשאר ימות השנה.

מבט מהיר על מתכון לז'בן

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 40 דקות

זמן בישול

בישול 1 שעה

מס' מנות במתכון

10 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לז'בן

שלבי הכנה של מתכון לז'בן

1

לבשל את הסוכר עם שלוש כוסות מים כחצי שעה ולערבב תוך כדי.

2

לאחר מכן להוסיף את מיץ הלימון ולבשל עוד כמה דקות – עד שמתקבל סירופ במרקם צמיגי.

3

בזמן שהסירופ מתקרר – להקציף את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.

4

רק כאשר הסירופ אינו חם לחלוטין להוסיף אותו בהדרגה לקצף בעזרת כף. להעביר לקערת הגשה ולקשט עם האגוזים/שקדים.

5

כדי להעניק לז'בן מרקם של מסטיק אפשר להוסיף בשלב הסופי של הבישול כפית-כפית וחצי מסטקה או ג'לטין (ניתן להשיג בד"כ בחנויות תבלינים או בשווקים), אפשרות נוספת – להוציא מתפוח עץ את הליבה ולקלף אותו, לעטוף את הקליפות והליבה יחד בבד דק (גזה למשל) להוסיף במהלך הבישול ולהוציא בסוף. אפשר לקשט בדרז'ה, שקדים או אגוזים מלמעלה, ניתן להכניס אותם קצוצים לתוך התערובת או להגיש את המרנג כפי שהוא. שדרוג נוסף – ניתן לשים מקל וניל בשלב בישול הסוכר והמים ולהוציאו עם סיום הבישול.

למה כדאי לכם להכין ז'בן?

מלבד סוכר הז'בן אינו מכיל מרכיבים שמנים נוספים, וייאמר לזכותו שאין צורך באפיה במהלך הכנתו ולכן המרכיבים הבריאים בחלבון אינם נפגעים. 

מושלם כממתק לילדים, רק שימו לב – אם אתם מגישים את הז'בן עם אגוזים או שקדים אל תתנו ממנו לילדים מתחת לגיל חמש, אם אינכם מוסיפים אגוזים או שקדים אין חשש לתת לילדים קטנים יותר.

 כמובן שהשדרוג בעזרת האגוזים והשקדים רק מוסיף להיותו קינוח בריא יחסית ואין צורך בכמות גדולה ממנו כדי להנות מהטעם ולהרגיע את הצורך בנשנוש מתוק לפעמים.

הסיפור מאחורי המתכון לז'בן

הז'בן מוגש בדרך כלל בחגיגות המימונה. 

לפי מקורות היסטוריים, מקור השם 'מימונה' הוא ככל הנראה באלה מימונה שעל פי האמונה המרוקאית אחראית על הפיריון והיבול, וכל מאכלי החג הצבעוניים והעשירים נועדו לרצות אותה.

 בקהילות היהודיות במרוקו המסורת היא שחג המימונה נועד לחגוג את סיום חג הפסח והחשש מאכילת חמץ בבתי השכנים והחברים המוסלמים ולכן נהוג גם להשאיר את הדלתות פתוחות כדי לסמן שכולם מוזמנים להתארח ולהתכבד ממאכלי החג (מכאן גם ברכת החג 'תרבחו ותסעדו'). 

בדרך כלל כשאומרים מימונה ישר חושבים על מגש מופלטות ובופה של עוגיות וריבות מסביבו. הז'בן הוא האוצר החבוי של חגיגות המימונה ואנו שמחים להגיש לכם אותו במתכון הקליל והטעים הזה שאינו דורש זמן הכנה רב. 

מרנג מתקתק ולא כבד שמזכיר את הנוגט והחלביצה, עושה טוב לאווירת החג ונותן קונטרה של לבן לחגיגת הצבעוניות של העוגיות. בהחלט מומלץ כקינוח גם באירועים ובשאר ימות השנה.

שאלות נפוצות על מתכון לז'בן

הזמן להכנת מתכון לז'בן מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לז'בן לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לז'בן ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לז'בן לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לז'בן מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments