מתכון להום פרייז חלבי
קבלו את המתכון המושלם להום פרייז חלבי שישדרג לכם את הטעם בפה
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון להום פרייז חלבי
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
60 דקות
מס' מנות במתכון
4-6 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון להום פרייז חלבי
- 7-8 תפוחי אדמה בינוניים
- עבור הרוטב:
- 1 בצל סגול בגודל בינוני, קלוף וקצוץ
- 30 גרם מחמאה
- 1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- חצי קופסה של שמנת לבישול 32% או 38% שומן (/שמנת צמחית למי שבכל זאת מבקש מתכון פרווה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית פפריקה חריפה
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- שמן צמחי כמו שמן קנולה
שלבי הכנה של מתכון להום פרייז חלבי
1
מכינים סיר בגודל בינוני אך גבוה ובו מחממים שמן עמוק.
2
את תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לקוביות קטנות, כשל הום פרייז.
3
מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לסיר, לטיגון בשמן עמוק. מטגנים עד להזהבה, 5-7 דקות.
4
בינתיים, מכינים צלחת ואותה מרפדים בנייר מגבת. כשתפוחי האדמה מזהיבים מספיק מעבירים אותם בזהירות לצלחת.
5
מכינים את הרוטב:
מכינים רחבת רחבה מעט, בה ממיסים מחמאה.
6
לאחר שהמחמאה נמסה כראוי במחבת, מטגנים את הבצל הסגור שקצצנו, עד להזהבה.
7
כאשר הבצל הזהיב דיו, מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק והשמנת ומערבבים היטב.
8
לאחר שנטמעו בתערובת מוסיפים גם את התבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, אגוז מוסקט, ומלח. מערבבים היטב עד להיטמעות בתערובת. כאשר הרוטב מוכן, מסירים מן האש ומצננים מעט.
10
בינתיים, מחממים תנור מראש על 180 מעלות.
11
מעבירים כעת את תפוחי האדמה לתבנית אלומיניום מרובעת ששימנו מעט. מעל תפוחי האדמה מזגגים את הרוטב.
12
מכניסים את התבנית לאפייה בתנור למשך 30 עד 40 דקות, עד להזהבה ראויה.
13
כשמוכן, מוציאים, מצננים מעט, מגישים ונהנים.
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: ההום פרייז הנפלאים שלנו ממש כאן ובקרוב בצלחת שלכם! את השלמות הקולינרית ניתן להכין בתצורה פרווה או חלבי, לפי בחירתכם. אנו ממליצים להגישה לצד מנת חלבון טובה, כפי שאתם הכי אוהבים, או שבצורה האהובה עלינו- כתוספת לסלט חסה, עם מלפפונים, בצל, עגבניה וגבינת מוצרלה. השילוב של ההום פרייז יחד עם הסלט הוא פשוט מדהים!
אחסון וקירור: את ההום פרייז המוכנים ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים. יש לאחסן בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין הום פרייז חלבי?
הום פרייז היא ללא ספק הצורה הכי טעימה שיש להכין את תפוחי האדמה.
מי מכם שחשב שמאחר שהוא חובב תזונה, לא יוכל ליהנות מהמנה המופלאה הזו מוזמן לחשוב שוב. ההנאה שלנו מאוכל לא חייבת לבוא על חשבון התזונה שלנו! מנת הום פרייז טובה שאנו הכי אוהבים משתווה בערכה למנה טובה של כמעט כל ארוחת צהריים הכוללת חלבון ופחמימה. אז אין שום בעיה לבצע את התחלופה.
מעבר לכך, למטיבי לכת, נמליץ לאפות את ההום פרייז במקום לטגנם בשמן עמוק- יש לאפות במשך 30-40 דקות על 180 מעלות בתבנית אלומיניום ששומנה מעט במחמאה טרם האפייה.
הסיפור מאחורי המתכון להום פרייז חלבי
ההום פרייז, מנת הדגל של העולם הקולינרי של תפוחי האדמה. ועכשיו, במתכון שתוכלו להכין ממש בעצמכם וממש בקלות בבית.
כל מי שחובב הום פרייז מושבע יגיד לכם שהמנה הזו לוקחת כל מנה מדהימה אחרת, וסביר להניח שיהיה לו בנמצא את המסעדה הזו שעושה את זה הכי טוב.
אז עכשיו, תוכלו פשוט להכין את המתכון המופלא הזה בבית, ולהשוויץ בכמה טובה אתם מכינים אותה ממש בעצמכם! רק מזהירים מראש, ברגע שתעשו זאת, החברים לא יפסיקו להגיע להתארח.
שאלות נפוצות על מתכון להום פרייז חלבי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר