מתכון לדלעת ערמונים

>>
>>
מתכון לדלעת ערמונים

דלעת ערמונים היא אחד ממאות זנים שונים של דלעות

מבט מהיר על מתכון לדלעת ערמונים

אוכל ברקע

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

30-35 דקות

מס' מנות במתכון

8-10 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לדלעת ערמונים

שלבי הכנה של מתכון לדלעת ערמונים

1

מחממים תנור מראש על 250 מעלות.

2

חוצים את דלעות הערמונים לאורכן, ומנקים מתוכן את הגרעינים.

3

מכינים תבנית מותאמת תנור ועלייה מניחים נייר אפיה. מסדרים על גבי נייר האפייה את חצאי הדלעות כך שהחלק הפנימי פונה מעלה.

4

מזלפים מעל דלעות הערמונים החצויות מעט שמן זית, מלח גס ועלי רוזמרין.

5

מכניסים את התבנית לאפייה במשך 20-25 דקות, עד להתרככות.

6

במקביל בינתיים, בקערה מניחים את השמנת החמוצה, השמנת להקצפה, הפלפל האנגלי, כף הסילאן, צנוברים ושיני השום הקצוצות. מערבבים.

7

מוציאים את הדלעות מהתנור, מזלפים מעליהן את תערובת השמנת. מכניסים לתנור על 100 מעלות למשך 8-10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

בתאבון!

טיפ קטן מה-

 המלצת השף: כמה מדהים שניתן להכין מתכונים כל כך מיוחדים מירק אחד פשוט. ההמלצה שלנו היא לאפשר לעצמכם להיות יצירתיים, הכינו את דלעת הערמונים שלכם עם המליות או הרטבים שאתם הכי אוהבים. אוהבים חלבי? לכו על שמנת. אוהבים חמוץ? לכו על לימון ופלפל. אוהבים מתוק? גם דבש וסילאן יעשו את העבודה. אפו את דלעת הערמונים כמו בסעיפים הראשונים, ולאחר מכן זלפו מעליה את התערובת האהובה עליכם. אחד היתרונות הגדולים של דלעת הערמונים הוא היכולת שלה להשתלב במיני טעמים, וזאת משום טעמה הייחודי.
אחסון וקירור: את דלעת הערמונים ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים. יש לאחסן בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין דלעת ערמונים?

ירק הדלעת הוא ירק קדום וידוע למאכל לאורך ההסטוריה. היא אחד הירקות והבריאים והחיוניים עבור גוף האדם, ןבעבר נהגו לאכול אותה אף בהיותה לא מבושלת. ירק הדלעת ככלל, ודלעת הערמונים בפרט מלאה ביתרונות בריאותיים חשובים מאד לגוף האדם.

הדלעת עשירה בסיבים ונוגדי חימצון, ויטמינים, בייחוד מקבוצה A וכן שלל מינרלים שונים וחשובים.

אחת מסגולותיה של הדלעת היא היכולת שבאכילתה לסייע לחיזוק השיער וסיב השערה. לסייע בשמירה על עור הפנים ומשפרת משמעותית את מראה העור, כתוצאה מהויטמינים המצויים בה. כמו כן אכילת הדלעת מחזקת את המערכת החיסונית ושימור תחזוקתה, מסייעת במיגור ומניעת מחלות כמו מחלות לב, דלקות למיניהן, בעיות במערכת העיכול כמו עצירות ודלקות בקיבה. כמו כן, אכילת הסלעת בכוהח לסייע בחיזוק הראייה וכן אף סיוע אסתטי בהאטת תהליכי הזדקנות.

מעבר לכך, תשמחו לשמוע כי אכילת הדלעת מעודדת הרזיה, שכן היא דלת קלוריות ומלאה בסיבים תזונתיים. ואי לכך, מקנה תחושת שובע לשעות רבות ולכן מפחיתה רעב למשך היום.

הסיפור מאחורי המתכון לדלעת ערמונים

דלעת הערמונים היא אחד המזונות הטעימים ביותר ועם זאת באותה רמה בדיוק, אחד המזונות המזינים ביותר.

היא אחד המזונות שניתן לשחק בהם כחומר ביד היוצר. מצד אחד, טעימה כל כך כשהיא פשוט נאפית בתנור עם מעט מלח גס ושמן זית. ומצד שני, טעימה מאד לצד מגוון מטבלים שונים ומשונים, לפי הטעם הריח של מי מאיתנו.

אין ספק כי מדובר באחד הירקות הטובים והנהדרים, וניתן לעשות בה שימוש כמתכון עצמאי וגם כחלק מתבשילים גדושים אחרים.

שאלות נפוצות על מתכון לדלעת ערמונים

הזמן להכנת מתכון לדלעת ערמונים מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לדלעת ערמונים לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לדלעת ערמונים ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לדלעת ערמונים לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לדלעת ערמונים מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments