מתכון לדלעת ערמונים
דלעת ערמונים היא אחד ממאות זנים שונים של דלעות
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדלעת ערמונים
זמן הכנה
15 דקות
זמן בישול
30-35 דקות
מס' מנות במתכון
8-10 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לדלעת ערמונים
- 5 דלעות ערמונים
- 2 שיני שום קלופות וקצוצות דק
- 1 כף סילאן
- חופן עלי רוזמרין
- קורט מלח גס
- קורט פלפל אנגלי
- מעט שמנת חמוצה
- מעט שמנת להקצפה
- 50 גרם צנוברים קלויים
- שמן זית או שמן קנולה
שלבי הכנה של מתכון לדלעת ערמונים
1
מחממים תנור מראש על 250 מעלות.
2
חוצים את דלעות הערמונים לאורכן, ומנקים מתוכן את הגרעינים.
3
מכינים תבנית מותאמת תנור ועלייה מניחים נייר אפיה. מסדרים על גבי נייר האפייה את חצאי הדלעות כך שהחלק הפנימי פונה מעלה.
4
מזלפים מעל דלעות הערמונים החצויות מעט שמן זית, מלח גס ועלי רוזמרין.
5
מכניסים את התבנית לאפייה במשך 20-25 דקות, עד להתרככות.
6
במקביל בינתיים, בקערה מניחים את השמנת החמוצה, השמנת להקצפה, הפלפל האנגלי, כף הסילאן, צנוברים ושיני השום הקצוצות. מערבבים.
7
מוציאים את הדלעות מהתנור, מזלפים מעליהן את תערובת השמנת. מכניסים לתנור על 100 מעלות למשך 8-10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומגישים חם.
בתאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: כמה מדהים שניתן להכין מתכונים כל כך מיוחדים מירק אחד פשוט. ההמלצה שלנו היא לאפשר לעצמכם להיות יצירתיים, הכינו את דלעת הערמונים שלכם עם המליות או הרטבים שאתם הכי אוהבים. אוהבים חלבי? לכו על שמנת. אוהבים חמוץ? לכו על לימון ופלפל. אוהבים מתוק? גם דבש וסילאן יעשו את העבודה. אפו את דלעת הערמונים כמו בסעיפים הראשונים, ולאחר מכן זלפו מעליה את התערובת האהובה עליכם. אחד היתרונות הגדולים של דלעת הערמונים הוא היכולת שלה להשתלב במיני טעמים, וזאת משום טעמה הייחודי.
אחסון וקירור: את דלעת הערמונים ניתן לאחסן בקירור במקרר לטווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים. יש לאחסן בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין דלעת ערמונים?
ירק הדלעת הוא ירק קדום וידוע למאכל לאורך ההסטוריה. היא אחד הירקות והבריאים והחיוניים עבור גוף האדם, ןבעבר נהגו לאכול אותה אף בהיותה לא מבושלת. ירק הדלעת ככלל, ודלעת הערמונים בפרט מלאה ביתרונות בריאותיים חשובים מאד לגוף האדם.
הדלעת עשירה בסיבים ונוגדי חימצון, ויטמינים, בייחוד מקבוצה A וכן שלל מינרלים שונים וחשובים.
אחת מסגולותיה של הדלעת היא היכולת שבאכילתה לסייע לחיזוק השיער וסיב השערה. לסייע בשמירה על עור הפנים ומשפרת משמעותית את מראה העור, כתוצאה מהויטמינים המצויים בה. כמו כן אכילת הדלעת מחזקת את המערכת החיסונית ושימור תחזוקתה, מסייעת במיגור ומניעת מחלות כמו מחלות לב, דלקות למיניהן, בעיות במערכת העיכול כמו עצירות ודלקות בקיבה. כמו כן, אכילת הסלעת בכוהח לסייע בחיזוק הראייה וכן אף סיוע אסתטי בהאטת תהליכי הזדקנות.
מעבר לכך, תשמחו לשמוע כי אכילת הדלעת מעודדת הרזיה, שכן היא דלת קלוריות ומלאה בסיבים תזונתיים. ואי לכך, מקנה תחושת שובע לשעות רבות ולכן מפחיתה רעב למשך היום.
הסיפור מאחורי המתכון לדלעת ערמונים
דלעת הערמונים היא אחד המזונות הטעימים ביותר ועם זאת באותה רמה בדיוק, אחד המזונות המזינים ביותר.
היא אחד המזונות שניתן לשחק בהם כחומר ביד היוצר. מצד אחד, טעימה כל כך כשהיא פשוט נאפית בתנור עם מעט מלח גס ושמן זית. ומצד שני, טעימה מאד לצד מגוון מטבלים שונים ומשונים, לפי הטעם הריח של מי מאיתנו.
אין ספק כי מדובר באחד הירקות הטובים והנהדרים, וניתן לעשות בה שימוש כמתכון עצמאי וגם כחלק מתבשילים גדושים אחרים.
שאלות נפוצות על מתכון לדלעת ערמונים
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר