מתכון לדים סאם
נכון שהכנה של דים סאם נשמעת מסובכת? החדשות הטובות הן שהיא ממש קלה. והכי כיף שאנחנו יכולים להחליט מה בא לנו להכין כמילוי. דים סאם הוא בעצם כופתאות אסיאתיות רכות ונעימות למאכל, עם מעט מאוד קלוריות ואפילו בריאות. גם טעים וגם בריא – נשמע כדאי. כל מה שאנחנו צריכים זה בצק לדים סאם ולמלא אותו כיד הדמיון הטובה עלינו.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדים סאם
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 30 דקות
מס' מנות במתכון
30 יחידות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לדים סאם
- לבצק: 250 גרם קמח חיטה
- 125 מ"ל מים פושרים
- שמינית כוס שמן
- למילוי פטריות שיטאקי טבעוני : 125 גרם פטריות שיטאקי יבשות – פטריות שיטאקי ידועות כפטריות מחזקות ובעלות יכולות ריפוי. הן מכילות מינרליים וויטמינים רבים ולכן יעילות בהורדת לחץ דם והגנה ושיקום הכבד.
- בצל קטן קצוץ
- כרבע כפית פלפל לבן
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- לאידוי: עלי כרוב
-
מצרכים למילוי עוף: 1. חצי קילו חזה עוף טחון
2.גזר בינוני אחד
3. בצל קטן אחד
4. חצי כפית מלח
5. כרבע כפית פלפל לבן
6.כף שמן שומשום
7. ביצה
8. רבע כוס בצל ירוק (לא חובה)
אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים. במידה והמילוי רטוב מדי מסננים מנוזלים.
שלבי הכנה של מתכון לדים סאם
1
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל החומרים ולשים כעשר דקות עד לקבלת מרקם חלק וצמיגי.
2
מניחים את הבצק לחצי שעה מנוחה עד שהוא מתקשה.
3
מרדדים את הבצק שלוש פעמים במכונת פסטה או מכונת דים סאם
4
מניחים את הבצק על משטח מקומח ויוצרים עיגולים בקוטר של 10 ס"מ.
5
אופן הכנת המילוי:
משרים את הפטריות במים. מסננים לאחר 24 שעות ומעבירים למעבד מזון.
6
מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן ומתבלים בפלפל לבן.
7
מוסיפים את הבצל המטוגן לפטריות ומערבבים.
8
שמים לב שהמילוי לא יהיה רטוב כדי שלא יהרוס את הבצק.
9
אופן הכנת הדים סאם:
מניחים כפית מהמילוי על כל עיגול בצק ומקפלים לשניים. מחברים את הקצוות ויוצרים עיגול סגור.
10
מניחים את עלי הכרוב על משטח סלסלת האידוי ומעליהם את יחידות הדים סאם כסנטימטר אחת מהשנייה. מניחים סיר עם מים רותחים מתחת לסלסלת האידוי.
11
ממתינים כרבע שעה עד שהדים סאם מאודה ומסירים את סלסלת האידוי מהסיר.
טיפ קטן מה-♥
- ניתן להגיש לצד רוטב טריאקי או סויה.
- אם אתם רוצים לאדות דים סאם במילויים שונים באותה סלסלה, קפלו כל מילוי באופן אחר כך שתוכלו להבדיל ביניהם.
שאלות נפוצות על מתכון לדים סאם
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר