מתכון לדובשניות
מתכון לדובשניות - עוגיות דבש פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. עוגיות לראש השנה
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדובשניות
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעתיים וחצי עד 3 שעות
מס' מנות במתכון
כ-25 עוגיות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לדובשניות
- 2 וחצי כוסות קמח תופח
- חצי כוס דבש
- 1 כפית סילאן
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית שטוחה של מלח
- חצי כוס סוכר חום
- כף אינסטנט פודינג וניל
- חצי כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית גדושה קינמון
- 2 ביצים בגודל M
- עבור הציפוי:
- 50 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם סוכר חום נוסף
שלבי הכנה של מתכון לדובשניות
1
מכינים סיר קטן, מחממים על אש בינונית ובו שמים את החמאה, הדבש, הסוכר החום ממיסים בסיר קטן על אש בינונית את החמאה יחד עם הדבש, אינסטנט פודינג וניל, מלח וסוכר החום. מערבבים ומחממים עד להמסה.
2
לאחר שהומסו המרכיבים בסיר, מכבים את האש.
3
מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב. מניחים בצד להצטנננות. מחכים עד שהתערובת תתפח מעט. יש לחכות כשעה אחת.
4
לאחר כשעה, כאשר התערובת תפחה והתבהרה מעט, מעבירים אותה לקערה. מוסיפים לתערובת את שתי הביצים ומערבבים.
5
כעת, מוסיפים גם את הקמח, הסילאן, הקינמון והאגוז המוסקט. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר למשך הלילה, או מינימום של 4 שעות רצופות.
6
בתום הזמן, מחממים תנור מראש על 180 מעלות. בינתיים, מוציאים את הקערה מהמקרר.
7
מכינים תבנית מותאמת תנור ואותה מרפדים בנייר אפייה.
8
כאשר תכולת הקערה התרככה מעט, מגלגלים ממנה כדורים כדורים. מצפים כל כדור בסוכר חום ומניחים על התבנית.
9
מזגגים מעל הדובשניות אבקת סוכר.
10
מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד להשחמה קלילה.
11
מוציאים, מצננים מעט, מגישים ונהנים.
12
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: עוגיות הדובשניות המושלמות, מהמתכון היישר לתנור ואל הצלחת. את השלמות הזו אנו מציעים להגיש במיטבה: לאחר אפייה טובה, הוציאו מהתנור, סדרו 3-4 דובשניות בצלחת. קנו בסופר הקרוב לביתכם גבינת מסקרפונה.. זגגו מעל הדובשניות שהכנו. מעל, זגגו רוטב מייפל. בצד, הכינו סלט פירות. ניתן לפזר את סלט הפירות על גבינת המסקרפונה ולהגיש. מדובר במעדן שלא תראו כמותו.
איחסון וקירור: את עוגיות הדובשניות ניתן לאחסן במזווה בטמפ' החדר עד לטווח זמן מקסימלי של כשבועיים ימים, בתוך כלי סגור. ניתן גם לאחסן בהקפאה במקפיא עד טווח זמן מקסימלי של כחודשיים, בתוך כלי סגור היטב.
למה כדאי לכם להכין דובשניות?
מי מכם שחולם על הרגע הזה של הקפה של הבוקר, או הקפה של לפני השינה לצד משהו מתוק, קטן, טעים ומאוזן- הגעתם בדיוק למתכון הנכון.
השילוב המושלם שבין טעם, ארומה מושלמת שלאחר אפייה, דיוק של מתוק ודבש- ממש אצלנו. הדובשניות מלאות הטעם שלנו מחכות לכם בהישג יד ממש, באמצעות מתכון שבאמת אחד כל יכול להכין.
ואם תהיתם לעצמכם, בדובשניה אחת יש כ-130 קלוריות בלבד. כך שהיא מושלמת כארוחת ביניים לצד הקפה.
הסיפור מאחורי המתכון לדובשניות
עוגיות הדובשניות באפייה מתוקה ומדויקת, שתסב לכם המון כיף והמון המון אושר באכילתן.
אנו שמחים להציג את מתכון הדובשניות הקסום הזה, שפשוט יעשה לכם את הבוקר בכל יום מחדש.
שילוב של נגיעה של סילאן, המון דבש, סוכר ואפייה קלה בתנור. במתכון שייקח לכם כ-10 דקות עבודה ולילה אחד ועוד כמה שעות של הכנה ואפייה. תענוג גדול שישאיר אתכם עם חשק לעוד.
ולכן, אנו מזהירים מראש- הכינו מבעוד מועד כמות כפולה והכניסו להקפאה במקפיא. הדובשניות יכולות להשאר בטיבן למשל חודשיים ימים במקפיא ואנו יותר ממליצים על החוויה.
שאלות נפוצות על מתכון לדובשניות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר