מתכון לדג סלמון מרוקאי
ידוע דבר כי הדגים המרוקאיים הם האליטה של תבשילי הדגים. ומה טעים יותר מאשר לאכול כל תבשיל דג מרוקאי, ובפרט סלמון, לצד כיכר לחם גדושה וחמה ישר מן התנור? ככל הנראה, שום דבר. המלצתנו המיטבית היא להכין את הלחם באופן ביתי, במקביל לבישול סיר דגי הסלמון שלנו. הנאה צרופה מובטחת.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדג סלמון מרוקאי
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 30 דקות
מס' מנות במתכון
6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדג סלמון מרוקאי
- 6 חתיכות של פילה סלמון, כל אחת -250 גרם, נקיות ומוכנות לבישול
- שמן זית
- 10 שיני שום חצויות לחצי
- פלפל אדום חתוך לרצועות
- פלפל חריף חתוך דק
- 2 עגבניות קלופות וקצוצות דק
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות
- גזר חתוך לרצועות
- צרור כוסברה קצוץ דק
- 3 פלפלים חריפים יבשים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כף רסק עגבניות
- כף תבלין חריימה (להשיג בחנויות התבלינים המובחרות)
- 1 כפית גדושה של מלח
- 1 כפית פלפל שחור
שלבי הכנה של מתכון לדג סלמון מרוקאי
1
מכינים סיר גדול ובו מעט שמן ומחממים על אש בינונית תוך שימת דגש על כך שהשמן אינו נשרף ובמידה וכן, מנמיכים את גובה הלהבות.
2
מתחילים בטיגון השום. מטגנים את שיני השום החצויות במשך דקה עד שתי דקות. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים והעגבניות. מטגנים כשתי דקות נוספות. יש לשים לב שלא מטגנים יותר מידי וזאת על מנת שהשום ושאר הירקות לא ישרפו ויקבלו טעם לוואי.
3
מוסיפים לסיר את התבלינים, כולל את כף רסק העגבניות. מערבבים.
4
מוסיפים את רצועות תפוח האדמה הפרוסות, הגזר והכוסברה. מערבבים הכל, ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
5
מכסים את הסיר במכסה, ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית עד להתרככות תפוח האדמה.
6
כעת, מוסיפים את חתיכות הסלמון. באמצעות כף, מכסים את חתיכות הסלמון עם הרוטב שבסיר עד לכיסוי מלא של חתיכות הסלמון ברוטב. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך חמש דקות.
7
כעת נותר להוסיף את הפלפלים היבשים. מערבבים.
8
מכבים את האש, ולא מסירים את המכסה. נותנים לכל הטעמים להתערבב יחד ולהמשיך להתבשל.
9
לאחר כמחצית השעה, ניתן להגיש.
טיפ קטן מה-♥
דג הסלמון ידוע כאחת המנות הבריאות והחיוניות ביותר עבור גוף האדם, בייחוד כאשר הוא מונגש אלינו בתבשיל.
לצד מנה גדושה מאד של חלבון ואומגה 3, הוא ללא ספק מספק את עבודת התחזוק הגופנית נאמנה.
למה כדאי לכם להכין דג סלמון מרוקאי?
אומנות הניגוב הגיחה לעולם יחד עם סיר הדגים. זאת ועוד, הביאו אלינו עדות המזרח ובפרט העדה המרוקנית, שיודעת היטב איך לעשות זאת כראוי, במטבח.
תבשיל דג הסלמון המרוקאי הוא גולת הכותרת הקולינרית של המטבח המרוקאי. ואין דבר טעים יותר מאשר מנת דג גדושה, עם המון רוטב ולצד מנה גדושה של אהבה של בית.
שאלות נפוצות על מתכון לדג סלמון מרוקאי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר