מתכון לדג סלמון מרוקאי

>>
>>
מתכון לדג סלמון מרוקאי

ידוע דבר כי הדגים המרוקאיים הם האליטה של תבשילי הדגים. ומה טעים יותר מאשר לאכול כל תבשיל דג מרוקאי, ובפרט סלמון, לצד כיכר לחם גדושה וחמה ישר מן התנור? ככל הנראה, שום דבר. המלצתנו המיטבית היא להכין את הלחם באופן ביתי, במקביל לבישול סיר דגי הסלמון שלנו. הנאה צרופה מובטחת.

מבט מהיר על מתכון לדג סלמון מרוקאי

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 30 דקות

מס' מנות במתכון

6 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

מכינים סיר גדול ובו מעט שמן ומחממים על אש בינונית תוך שימת דגש על כך שהשמן אינו נשרף ובמידה וכן, מנמיכים את גובה הלהבות.

2

מתחילים בטיגון השום. מטגנים את שיני השום החצויות במשך דקה עד שתי דקות. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים והעגבניות. מטגנים כשתי דקות נוספות. יש לשים לב שלא מטגנים יותר מידי וזאת על מנת שהשום ושאר הירקות לא ישרפו ויקבלו טעם לוואי.

3

מוסיפים לסיר את התבלינים, כולל את כף רסק העגבניות. מערבבים.

4

מוסיפים את רצועות תפוח האדמה הפרוסות, הגזר והכוסברה. מערבבים הכל, ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים.

5

מכסים את הסיר במכסה, ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית עד להתרככות תפוח האדמה.

6

כעת, מוסיפים את חתיכות הסלמון. באמצעות כף, מכסים את חתיכות הסלמון עם הרוטב שבסיר עד לכיסוי מלא של חתיכות הסלמון ברוטב. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך חמש דקות.

7

כעת נותר להוסיף את הפלפלים היבשים. מערבבים.

8

מכבים את האש, ולא מסירים את המכסה. נותנים לכל הטעמים להתערבב יחד ולהמשיך להתבשל.

9

לאחר כמחצית השעה, ניתן להגיש.

טיפ קטן מה-

דג הסלמון ידוע כאחת המנות הבריאות והחיוניות ביותר עבור גוף האדם, בייחוד כאשר הוא מונגש אלינו בתבשיל.

לצד מנה גדושה מאד של חלבון ואומגה 3, הוא ללא ספק מספק את עבודת התחזוק הגופנית נאמנה.

למה כדאי לכם להכין דג סלמון מרוקאי?

אומנות הניגוב הגיחה לעולם יחד עם סיר הדגים. זאת ועוד, הביאו אלינו עדות המזרח ובפרט העדה המרוקנית, שיודעת היטב איך לעשות זאת כראוי, במטבח.

תבשיל דג הסלמון המרוקאי הוא גולת הכותרת הקולינרית של המטבח המרוקאי. ואין דבר טעים יותר מאשר מנת דג גדושה, עם המון רוטב ולצד מנה גדושה של אהבה של בית.

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments