מתכון לדג מרוקאי - חריימה
בינינו, אין כמו חריימה. ואמנם לחריימה, הדג המרוקאי יצא שם של מנה לא דיאטתית במיוחד, צמצום כמות השמן בתבשיל ושימוש בשמן זית הופכת אותו לבריא יותר באופן משמעותי ופחות משמין.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדג מרוקאי – חריימה לוהט
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן בישול
בישול 35-40 דקות
מס' מנות במתכון
6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדג מרוקאי – חריימה לוהט
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
- 8 שיני שום פרוסות
- 1/2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
- 1/2 גמבה צהובה חתוכה לרועות דקות
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- מלח
- כפית פפריקה חריפה
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית חוויאג'
- פלפל שחור
- 1 פלפל ירוק חריף בינוני פרוס
- 1 ק"ג פילה נסיכת הנילוס
- מיץ מחצי לימון טרי
- 1 כוס מים רותחים
שלבי הכנה של מתכון לדג מרוקאי – חריימה לוהט
1
משרים את הדג בקערה עם מעט מלח ומיץ מחצי לימון.
2
במחבת רחבה מחממים שמן זית ( 3-4 כפות) ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
3
מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים 1-2 דקות.
4
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לערבב עוד דקה.
5
מוסיפים את רצועות הגמבה, הגזר ואת העגבניות ומערבבים. מוסיפים מעט מלח ומכסים את המחבת לכ-10 דקות ומשאירים על אש בינונית ( יש לערבב מדי פעם).
6
מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים תוך כדי ערבוב.
7
מניחים על המחבת את נתחי הדג הפרוס ומכסים עם מעט רוטב. מפזרים מעל את הכוסברה ואת פרוסות הפלפל החריף. מכסים את המכסה ומבשלים על אש בינונית עוד כ-10 דקות.
8
לאחר 10 דקות הופכים את נתחי הדג ומבשלים 10 דקות נוספות.
9
מכבים את האש ומשאירים מכוסה לפחות עוד 10 דקות.
טיפ קטן מה-♥
בינינו, אין כמו חריימה. ואמנם לחריימה, הדג המרוקאי יצא שם של מנה לא דיאטתית במיוחד, צמצום כמות השמן בתבשיל ושימוש בשמן זית הופכת אותו לבריא יותר באופן משמעותי ופחות משמין.
בסה"כ דג נסיכת הנילוס, ולמרות שבין דגי המים המתוקים הוא נחשב יחסית לדג שמן, אבל בזכות זה הוא גם לא מכיל יוד ברמות גבוהות כמו דגי ים. היתרון הגדול הוא, שדגים באופן כללי בריאים יותר מסוגים אחרים של חלבונים מן החי כמו בשר בקר ואפילו עוף.
למה כדאי לכם להכין דג מרוקאי - חריימה?
זו לא הארוחה הכי דיאטתית שתאכלו, אבל היא סופר טעימה, מומלצת ומפנקת. ע"י צמצום כמות השמן בטיגון ניתן כאמור להפוך את המנה לבריאה הרבה יותר.
שאלות נפוצות על מתכון לדג מרוקאי – חריימה לוהט
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר