מתכון לדג מרוקאי - חריימה

>>
>>
מתכון לדג מרוקאי – חריימה לוהט

בינינו, אין כמו חריימה. ואמנם לחריימה, הדג המרוקאי יצא שם של מנה לא דיאטתית במיוחד, צמצום כמות השמן בתבשיל ושימוש בשמן זית הופכת אותו לבריא יותר באופן משמעותי ופחות משמין.

מבט מהיר על מתכון לדג מרוקאי – חריימה לוהט

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 15 דקות

זמן בישול

בישול 35-40 דקות

מס' מנות במתכון

6 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

משרים את הדג בקערה עם מעט מלח ומיץ מחצי לימון.

2

במחבת רחבה מחממים שמן זית ( 3-4 כפות) ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

3

מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים 1-2 דקות.

4

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לערבב עוד דקה.

5

מוסיפים את רצועות הגמבה, הגזר ואת העגבניות ומערבבים. מוסיפים מעט מלח ומכסים את המחבת לכ-10 דקות ומשאירים על אש בינונית ( יש לערבב מדי פעם).

6

מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים תוך כדי ערבוב.

7

מניחים על המחבת את נתחי הדג הפרוס ומכסים עם מעט רוטב. מפזרים מעל את הכוסברה ואת פרוסות הפלפל החריף. מכסים את המכסה ומבשלים על אש בינונית עוד כ-10 דקות.

8

לאחר 10 דקות הופכים את נתחי הדג ומבשלים 10 דקות נוספות.

9

מכבים את האש ומשאירים מכוסה לפחות עוד 10 דקות.

טיפ קטן מה-

בינינו, אין כמו חריימה. ואמנם לחריימה, הדג המרוקאי יצא שם של מנה לא דיאטתית במיוחד, צמצום כמות השמן בתבשיל ושימוש בשמן זית הופכת אותו לבריא יותר באופן משמעותי ופחות משמין.

 בסה"כ דג נסיכת הנילוס, ולמרות שבין דגי המים המתוקים הוא נחשב יחסית לדג שמן, אבל בזכות זה הוא גם לא מכיל יוד ברמות גבוהות כמו דגי ים. היתרון הגדול הוא, שדגים באופן כללי בריאים יותר מסוגים אחרים של חלבונים מן החי כמו בשר בקר ואפילו עוף.

למה כדאי לכם להכין דג מרוקאי - חריימה?

זו לא הארוחה הכי דיאטתית שתאכלו, אבל היא סופר טעימה, מומלצת ומפנקת. ע"י צמצום כמות השמן בטיגון ניתן כאמור להפוך את המנה לבריאה הרבה יותר.

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments