מתכון לדג מושט בסיר

יוצאי עדות המזרח ומרוקו זוכרים בצורה ברורה את אותו דג חריף אשר היו נוטים לאכול בארוחות חגיגיות ובערב שישי לפני כניסת השבת. מדובר בטקס של ממש כאשר בני המשפחה נוטים לריב על סיר הדגים, כול אחד מהם רוצה לאכול כמה שיותר.
הניסיון להכין את הדג החריף הוא ניסיון אמיץ ביותר. מצד אחד אתם מבקשים לחקות מאכל אשר קיים אצל מורשת המשפחות שלכם לאורך השנים.

מבט מהיר על מתכון לדג מושט בסיר

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 40 דקות

זמן בישול

בישול 20 דקות

מס' מנות במתכון

6 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

ראשית כול ניגש לשלב חיתוך הירקות חתכו את הגמבה לרצועות דקות ואת הגזר לפרוסות דקות.

2

חתכו את השום בצורה קטנה אך לא דק מדי שהטעם אל יאבד בזמן הליך הבישול.

3

חתכו את הפלפל לפרוסות דקות, אם אתם מבקשים להוריד את חריפות המנה, ניתן לחתוך הפלפל לאורכו ולהוציא ממנו את הגרעינים.

4

חתכו את העגבניות לחצאים או לרבעים.

5

כעת נמשיך להליך הטיגון והבישול. העמידו סיר על הגז ומעט שמן בתוכו. קודם כול, יש להתחיל עם הגמבה והגזר, תנו להם להיטגן מעט.

6

לאחר מכן הניחו את העגבניות למספר רגעים.

7

לבסוף הניחו את השום והפלפל.

8

כעת אתם מוזמנים להניח את הדג בזהירת על הסיר ולתת לו להיטגן באיטיות על אש קטנה יחד עם כול הירקות.

9

יש להיות ערניים לכך שהנוזלים לא נעלמים על מנת שהטעם העשיר לא יתמוגג לו. אם הדג מתחיל להיות יבש במקצת, אתם מוזמנים להוסיף חצי כוס מים ומעט תבלון על מנת שהטעמים יישארו דומיננטיים.

10

השאירו את הדג למשך 20-25 דקות על הסיר וטעמו מעט מדי פעם על מנת לבדוק את רמת המוכנות שלו.

טיפ קטן מה-

  • לרוב, המתכון המסורתי ביותר להכנת דג מושט הוא מתכון בעל טעם פיקנטי. טעם אשר דומה במעט למאכל החריימה המוכר לנו מהעדה המרוקאית.
 
  • ניתן בהחלט להפוך את המתכון לבעל טעמים אחרים בעזרת הוספת תבלינים שונים. ניתן להוסיף לו עשבי תיבול, ירקות ולהתאים את המתכון להעדפות האישיות שלכם.
 
  • לאחר סיום בישול הדוחן. תקבלו עיסה דביקה במקצת. בדומה לסולת. ככול שהדוחן יותר דביק כך הטעמים שלו יהיו עשירים יותר.
 
  • ההמלצה היא לעבוד עם נתחי פילה ללא עצמות, כך תוכלו להבטיח לסועדים שלכם ארוחה בטוחה יותר מבלי שיצטרכו להתעסק בצורה מיותרת עם הוצאת עצמות.
 
  • ניתן לאכול ליד הדג, לחם טוב וחמים. ברוב הפעמים, מומלץ לאפות חמה טרייה ולטבול אותה ברוטב הדג. טעם הלחם מעביר את חריפות המתכון.

הסיפור מאחורי המתכון לדג מושט בסיר

בסופו של יום, החלום הכי גדול שלנו הוא להגיע לרמת בישול איכותית, כמו של ההורים שלנו. 

יוצאי עדות המזרח ומרוקו זוכרים בצורה ברורה את אותו דג חריף אשר היו נוטים לאכול בארוחות חגיגיות ובערב שישי לפני כניסת השבת. 

מדובר בטקס של ממש כאשר בני המשפחה נוטים לריב על סיר הדגים, כול אחד מהם רוצה לאכול כמה שיותר. 

הניסיון להכין את הדג החריף הוא ניסיון אמיץ ביותר. מצד אחד אתם מבקשים לחקות מאכל אשר קיים אצל מורשת המשפחות שלכם לאורך השנים. 

אתם לא רוצים לאכזב את האורחים ולתת להם מאכל אשר יהיה שונה ממה שהם רגילים אליו מבית אימא. מצד שני, בשל החריפות שלו, ניתן בקלות להגיע למקום בו המאכל לא יהיה אכיל גם לאלו שאוהבים את הטעם הפיקנטי.

 לכן, יש לעבוד בצורה רגועה ונכונה על מנת להגיע לתוצר טעים ואיכותי. יש להבין כי זהו מאכל אשר התבלון שלו נעשה לפי הטעם האישי, לכן יש לטעום במשך כמה פעמים, במקביל להליך הבישול.

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments