מתכון לדג בקלה

>>
>>
מתכון לדג בקלה

דג הבקלה הוא אחד הדגים הבריאים, החיוניים ומכילי הויטמינים והמינרלים הטובים ביותר שתוכלו להכניס לגופכם.

מבט מהיר על מתכון לדג בקלה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

7 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

קוצצים דק את הפטרוזיליה, העגבניות והשום.

2

מכינים סיר רחב עם מעט שמן, ומחממים על אש בינונית. מכניסים לסיר את השום, ומטגנים עד להשחמה קלה.

3

כעת, מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה וגבעולי הטימין, רוטב הסויה והסוכר ומביאים לרתיחה.

4

מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, ומבשלים את הרוטב במשך 5 דקות.

5

מוסיפים את נתחי הדג, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 8-10 דקות, עד שפילטי הדגים מתרככים.

טיפ קטן מה-

  • את תבשיל דג הבקלה אתם בטח מכירים ממטבח סבתא או אמא, התבשיל הכי טעים כשהוא חם ובעל טעם היד הבלתי נשכח של נשות המשפחה הותיקות. ולכן, המלצתנו היא להגישו לצד אורז מבושל או לצד תפוחי אדמה אפויים בתנור עם עלי טימין ורוזמרין. כך, טעם הדג הדומיננטי מקבל קונטרה מפחמימה נעימה, טעימה וניטרלית והביס הוא ביס מושלם.
 
  • את דג הבקלה המוכן תוכלו לשמור במקרר לטווח זמן מקסימלי של עד יומיים לכל היותר.

למה כדאי לכם להכין דג בקלה?

דג הבקלה הוא אחד הדגים הבריאים, החיוניים ומכילי הויטמינים והמינרלים הטובים ביותר שתוכלו להכניס לגופכם. הוא מקור מהותי לויטמיני A, D, E ואומגה 3. ובנוסף לכך, הוא מאד דל בשומן ועשיר בחלבון, וכן במגוון ויטמינים מקבוצת ה-B. לקבוצת ויטמינים אלו משמעויות גדושות עבור גופנו, כמו למשל חיזוק הגוף וחיזוק המערכת החיסונית וכן סיוע ביצירת תאי דם אדומים ו- DNA.

דג הבקלה נחשב לדג פרא. לכן הוא איננו גדל בסביבתם של בני אדם ואוכל מזון טבעי ולא מזון אדם. עקב כך, הוא עשיר באומגה 3, ולכן מומלץ מאד עבור הסובלים מעודף כולסטרול, מחלות לב וכלי דם, סכרת, לחץ דם וכדומה.

בגזרת החלבון, דג הבקלה לגמרי שוחה גם במים אלו. הוא עשיר ובנוסף לכך דל בקלוריות (כ-100 קלוריות בלבד למנה), שומן או פחמימות.

הסיפור מאחורי המתכון לדג הבקלה

דגי הבקלה הם דגי ים צפוני הגדלים במי האוקיינוס. אי לכך, הם דגי פרא, שאינם מסתובבים בסביבת מים בקרבת בני אדם. לכן, בני האדם אינם מגיעים אליהם, והם אינם נחשפים לאוכל של בני אדם. הם ניזונים ממזון טבעי גרידא, ומכאן מקבלים את כל הויטמינים והמינרלים המצויין בהם.

גילויים על ידי בני האדם את דגי הבקלה בייחוד עקב כל אלו היה מהותי, והכניס המון חיים, תרתי משמע, לשגרת המזון שלהם. מכאן הייתה קצרה הדרך להגעת דגי הבקלה ממי הים היישר אל שולחנם של בני האדם. בפרט בארוחות משפחתיות וארוחות חג או שבת.

כל השבוע אנו מחכות לסוף השבוע. תחושת של שחרור, אווירה מלכותית וכל זאת מתנקז ליומיים- ימי שישי ושבת.

הקסם שביום שישי מורכב אמנם גם מאווירה שלא ניתן להתחרות בה, וגם בנוסף לכך מהיופי שבארוחת השבת.

היופי שבארוחת השבת הוא היכולת להכין ארוחה מדהימה במינימום זמן. כך הוא למשל מתכון דג הבקלה. 10 דקות בלבד של עבודה, והנאה מארוחה נהדרת לאחר מכן, מבלי הצורך לעבוד קשה מדי. מינימום עבודה ומקסימום כיף והנאה.

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments