מתכון לדבלה
היישר מן המטבח הטריפולאי מגיעה אלינו הדבלה, הלוא היא המלכה האם של העוגיות הטריפולאיות הידועות לשמצה. בצק פריך מגולגל בסירופ מדהים בטעמו ומעל זאת מצופה בסוכריות צבעוניות והרבה אהבה. את עוגיות הדבלה נוהגים בד"כ להכין בפורים ולצרף למשלוחי מנות עקב מתיקותן התואמת את אווירת החג. ואולם, מי אמר שחייבים לחכות לפורים לשם כך?!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לדבלה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
25 עוגיות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לדבלה
-
עבור עוגיות הדבלה:
1 שקית אבקת אפיה, 600 גרם קמח לבן מנופה, 4 ביצים בגודל LARGE , כף תמצית וניל ,שמן קנולה, 1 כף קורנפלור או 2 כפות קמח עבור העבודה עם הבצק. -
עבור הציפוי:
700 גרם סוכר, 1 ליטר מים, מיץ מ-1 לימון בגודל בינוני, סוכריות צבעוניות
שלבי הכנה של מתכון לדבלה
1
מכינים את הסירופ:
- בסיר בינוני שמים את הסוכר והמים. מחממים את הסיר על אש בינונית, ומבשלים במשך רבע שעה.
- בתום זמן הבישול, מוסיפים לסיר את מיץ הלימון. מערבבים היטב עד לקבלת סירופ במרקם דביק וצמיגי. עוטפים בניילון נצמד בקערה נפרדת ומניחים להצטננות.
2
מכינים את הדבלות:
- בקערה גדולה נפרדת טורפים את 4 הביצים יחד עם אבקת האפייה.
- בתנועות ערבוב סיבוביות, מוסיפים לקערת הביצים גם את הקמח בהדרגה. מערבבים היטב עד לקבלת בצק במרקם נעים ורך.
- את הבצק שנתקבל מחלקים לשמונה חלקים. מרדדים כל חלק היטב עד לקבלת בצק דק ככל האפשר.
- על כל חלק בצק שרידדנו מפזרים מעט קמח או קורנפלור לעבודה קלה יותר. בעזרת האצבעות מרדדים את הבצק ככל האפשר באמצעות מערוך או מכונה מיוחדת לרידוד בצק.
3
מטגנים את הדבלות:
- מחממים מחבת עם שמן מעט עמוק, דקות אחדות עד שתהא חמה דיה לעבודה.
- מהבצק המרודד שנתקבל, חותכים פסים ארוכים של בצק ברוחב לא גדול מדי (כשמונה עד עשרה ס"מ לכל היותר). מיד בתום חתיכת פסי הבצק של החלק הראשון, חורצים מזלג ברצועת בצק אחת, ומגלגלים אותו סביב עצמו. מיד, מכניסים לטיגון במחבת החמה. וכך לגבי כל רצועות הבצק. מוציאים ומניחים בקערה ועליה נייר סופג (שימו לב: רק בסיום הטיגון של החלק הראשון ממשיכים לחתוך רצועות ארוכות מהחלק הבא, וכן הלאה, וזאת מאחר שבצק מרודד שעומד דקות אחדות עלול להתייבש).
- כעת, טובלים כל דבלה בסירופ שהכנו מבעוד מועד. ואז טובלים בקערה עם סוכריות צבעוניות.
טיפ קטן מה-♥
- את הדבלות שלנו נמליץ להגיש חם, או לכל הפחות עם המון סירופ שמהווה עבורן את רוב טעמן. את הדבלות רצוי להגיש מצולחתות, ולזלף סביב קצפת וסוכריות צבעוניות מעל. מי שמאד מעוניין להשקיע מוזמן לרכוש גם סירופ שוקולד ולפנק את עצמו עד הסוף.
- את לחם התירס ניתן לשמור בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים, או בהקפאה במקפיא עד טווח זמן מקסימלי של כשבועיים ימים, בתוך כלי סגור.
שאלות נפוצות על מתכון לדבלה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר