מתכון לדבלה

היישר מן המטבח הטריפולאי מגיעה אלינו הדבלה, הלוא היא המלכה האם של העוגיות הטריפולאיות הידועות לשמצה. בצק פריך מגולגל בסירופ מדהים בטעמו ומעל זאת מצופה בסוכריות צבעוניות והרבה אהבה. את עוגיות הדבלה נוהגים בד"כ להכין בפורים ולצרף למשלוחי מנות עקב מתיקותן התואמת את אווירת החג. ואולם, מי אמר שחייבים לחכות לפורים לשם כך?!

מבט מהיר על מתכון לדבלה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

25 עוגיות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לדבלה

שלבי הכנה של מתכון לדבלה

1

מכינים את הסירופ:

  • בסיר בינוני שמים את הסוכר והמים. מחממים את הסיר על אש בינונית, ומבשלים במשך רבע שעה.
  • בתום זמן הבישול, מוסיפים לסיר את מיץ הלימון. מערבבים היטב עד לקבלת סירופ במרקם דביק וצמיגי. עוטפים בניילון נצמד בקערה נפרדת ומניחים להצטננות.

2

מכינים את הדבלות:

  • בקערה גדולה נפרדת טורפים את 4 הביצים יחד עם אבקת האפייה.
  • בתנועות ערבוב סיבוביות, מוסיפים לקערת הביצים גם את הקמח בהדרגה. מערבבים היטב עד לקבלת בצק במרקם נעים ורך.
  • את הבצק שנתקבל מחלקים לשמונה חלקים. מרדדים כל חלק היטב עד לקבלת בצק דק ככל האפשר.
  • על כל חלק בצק שרידדנו מפזרים מעט קמח או קורנפלור לעבודה קלה יותר. בעזרת האצבעות מרדדים את הבצק ככל האפשר באמצעות מערוך או מכונה מיוחדת לרידוד בצק.

3

מטגנים את הדבלות:

  • מחממים מחבת עם שמן מעט עמוק, דקות אחדות עד שתהא חמה דיה לעבודה.
  • מהבצק המרודד שנתקבל, חותכים פסים ארוכים של בצק ברוחב לא גדול מדי (כשמונה עד עשרה ס"מ לכל היותר). מיד בתום חתיכת פסי הבצק של החלק הראשון, חורצים מזלג ברצועת בצק אחת, ומגלגלים אותו סביב עצמו. מיד, מכניסים לטיגון במחבת החמה. וכך לגבי כל רצועות הבצק. מוציאים ומניחים בקערה ועליה נייר סופג (שימו לב: רק בסיום הטיגון של החלק הראשון ממשיכים לחתוך רצועות ארוכות מהחלק הבא, וכן הלאה, וזאת מאחר שבצק מרודד שעומד דקות אחדות עלול להתייבש).
  • כעת, טובלים כל דבלה בסירופ שהכנו מבעוד מועד. ואז טובלים בקערה עם סוכריות צבעוניות.

טיפ קטן מה-

  • את הדבלות שלנו נמליץ להגיש חם, או לכל הפחות עם המון סירופ שמהווה עבורן את רוב טעמן. את הדבלות רצוי להגיש מצולחתות, ולזלף סביב קצפת וסוכריות צבעוניות מעל. מי שמאד מעוניין להשקיע מוזמן לרכוש גם סירופ שוקולד ולפנק את עצמו עד הסוף.
  •  את לחם התירס ניתן לשמור בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כארבעה ימים, או בהקפאה במקפיא עד טווח זמן מקסימלי של כשבועיים ימים, בתוך כלי סגור.

שאלות נפוצות על מתכון לדבלה

הזמן להכנת מתכון לדבלה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לדבלה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לדבלה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לדבלה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לדבלה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments