מתכון לגפילטע פיש פולני טעים ומיוחד
כשהחגים מתקרבים – אי אפשר שלא לקחת חלק בשיח על הכנת הגפילטע פיש. מה שבעבר היה כרוך בטרחה רבה והרבה שעות של הכנות – הפך בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד גם משולחן החג וגם מארוחות משפחתיות מהנות עד כדי כך שרבים מי יכין את המנה האהובה עם השורשים העמוקים!
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לגפילטע פיש פולני טעים ומיוחד
זמן הכנה
הכנה 60 דקות
זמן בישול
בישול 40-50 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לגפילטע פיש פולני טעים ומיוחד
- קילו פילה דג קרפיון או דג טחון (חשוב לקחת גם את האידרה וגם את הראשים, יש בהם שימוש במתכון ובהכנה).
- 5 ביצים קשות מקולפות.
- 3 בצלים גדולים קצוצים.
- כפית מלח.
- חצי כפית פלפל שחור.
- שני גזרים חתוכים לעיגולים בקוטר של כחצי ס"מ.
שלבי הכנה של מתכון לגפילטע פיש פולני טעים ומיוחד
1
מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לריבה ומעבירים לקירור במסננת על מנת להיפטר מעודפי השמן.
2
במידה ויש פילה דג קרפיון – יש לטחון אותו היטב, מומלץ יותר מפעם אחת. אפשר לטחון במטחנת בשר ביתית או לקנות מראש את הדג טחון.
3
בשלב הטחינה האחרון – מוסיפים למטחנה את הביצים הקשות המקולפות (שלמות או חתוכות) ואת הבצל המטוגן.
4
מתבלים את התערובת במלח ופלפל.
5
יוצרים קציצות עגולות או אליפטיות ומניחים אותם בסיר גדול. במידה ונדרשות כמה שכבות – מפרידים ביניהן על ידי נייר אפייה חתוך בצורת הסיר ועם חור במרכז שדרכו יעברו הנוזלים.
6
מפזרים ברחבי הסיר את עיגולי הגזר, את ראשי הדגים ואת האדרות. אלה יוסיפו הרבה מאד טעם לרוטב וכמובן יספקו את הג'לטין שיקשה את הרוטב ויהפוך אותו לבעל מרקם ג'לי.
7
שופכים מים לסיר עד כדי כיסוי, מכסים ומתחילים בבישול עד אש גבוהה.
8
לאחר הרתיחה מחלישים את הלהבה לאש הכי חלשה וממשיכים בבישול עד שהגזרים רכים וקציצות הדגים מתקשות.
טיפ קטן מה-♥
- לסיר אפשר להוסיף גם חתיכות גדולות של בצל להוספת רובד נוסף של טעם.
- לקבלת טעם מתקתק שמאפיין את קציצות הדגים ההונגריות – אפשר להוסיף לתערובת הדגים הטחונים גם מעט סוכר.
- כדי לקצר זמנים אפשר להרתיח סיר עם מים, הראשים והאידרות ולאחר הטחינה ליצור את הקציצות ולהכניסן ביחד (כלומר באותו הזמן בדיוק) לסיר לאחר הרתיחה. בסיום הבישול הקציצות תהיינה רכות יותר אך מבושלות לגמרי.
- מגישים את קציצות הגפילטע פיש עם פרוסת גזר מעל, עם חופן נאה של הרוטב הג'לטיני ועם חזרת – מתוקה או חריפה.
למה כדאי לכם להכין גפילטע פיש פולני?
- אין כמו מנה אהובה שעוברת כבר הרבה שנים במסורת המשפחה ובעבר היו מכינות אותה הסבתות, וכעת הילדים שהם הנכדים או הנינים.
- אין שום קציצות גפילטע פיש קנויות שהטעם שלהם יהיה דומה לטעם של קציצות שמכינים בבית.
- הילדים אוהבים להשתתף בהכנת מתכונים שיש מאחוריהם סיפור ולכן הכנת גפילטע פיש, שנחשבת למאתגרת יותר יכולה להיות מושלמת להכנה משפחתית חברתית.
שאלות נפוצות על מתכון לגפילטע פיש פולני טעים ומיוחד
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר