מתכון לגלידת טחינה

כל אוהבי החלבה, התפקדו! הגעתם למתכון שיעשה לכם את היום, ולמעשה, את השנה. מתכון לגלידת טחינה שיש בה את כל הטוב שיש בחלבה, לצד כל האושר שיש בשוקולד, מאחדת את כל אלו לכדי יחידה אחת מושלמת ומדהימה.

מבט מהיר על מתכון לגלידת טחינה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 20 דקות

זמן בישול

בישול 30-35 דקות

מס' מנות במתכון

8-10 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

בקערה, מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף יציב.

בקערה נפרדת, לבחוש את שאר מצרכי הגלידה ביחד.

מוסיפים לקערה עם הקצפת המוקצפת את תערובת הטחינה, תוך כדי ערבוב והקצפה כ-10 שניות.

יוצקים את התערובת לכלי עם מכסה. ומכניסים להקפאה במקפיא למשך לילה שלם, או מינימום 7 שעות.

2

מכינים את הרוטב:

שמים במחבת את כל מרכיבי הרוטב במתכון: החומץ הבלסמי, הסילאן, הדובדבנים ומיץ הלימון, ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה עד שהדובדבן מתרכך.

3

מגישים את הגלידה:

כעת, מוציאים מהמקפיא כשרוצים להגיש, ומזלפים מעל מנות הגלידה את הרוטב שהכנו, לגביעים או לכוסות.

טיפ קטן מה-

המלצת השף – האם קיים דבר טוב יותר מטחינה מתוקה? שלא נאמר, חלבה? ועוד בגלידה? כמובן שלא. הרי מדובר בשילוב הכי טוב שאפשר בכלל לחשוב עליו! הכירו את המתכון הבא, גלידת טחינה מושלמת, שכל שנשאר הוא פשוט רק ללקק את האצבעות כשאתם מסיימים לאכול אותה. ואז, לבקש עוד מנה. ההמלצה שלנו היא דווקא לעניין הרוטב, כי את הגלידה כמו שהיא לא תרצו לשנות. תוכלו לשחק מעט עם עניין הרוטב לפי טעמכם האישי, רוטב שוקולדי, גנאשי או בכלל רוטב ממרשמלו או עוגיות אוראו, מה שאתם הכי אוהבים. אנחנו הלכנו על שילוב קלאסי של דובדבנים וסילאן, כי אנו ממש אבל ממש אוהבים את עצמנו.

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
3.7 3 הצבעות
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments