מתכון לגלידה עם חלב מרוכז
מה יותר טוב לצד גלידה, בייחוד כזו עם דובדבנים, מאשר עוגת שוקולד חמה טובה? התשובה היא שאין טוב מזה. הכינו מבעוד מועד עוגה כושית רגילה למדי, חממו במיקרוגל למשך כחצי דקה עד דקה, והגישו לצד גלידת החלב המרוכב והדובדבנים שלנו. אין מושלם מזה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לגלידה עם חלב מרוכז
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן בישול
הקפאה 7 שעות
מס' מנות במתכון
10-12 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לגלידה עם חלב מרוכז
- 1 קופסה שמנת להקצפה 38%
- 1 קופסה חלב מרוכז ממותק
- 250 גרם יוגורט יווני 7% שומן
- 250 גרם דובדבנים מתוקים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף סוכר
- מיץ לימון סחוט טבעי מלימון אחד
- עבור הרוטב: 50 גרם דובדבנים מתוקים מגולענים
- כף חומץ בלסמי
- 2 כפות סוכר
- מיץ לימון סחוט טבעי מלימון אחד
שלבי הכנה של מתכון לגלידה עם חלב מרוכז
1
בקערה, מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף יציב ואיכותי שלא נשבר.
2
מוסיפים לקערה עם הקצפת את החלב המרוכז, ומקציפים יחד כ-10 שניות.
3
מוסיפים לקערה את היוגורט, החומץ הבלסמי, הסוכר ומיץ הלימון, וממשיכים להקציף כ-10 שניות נוספות. יש להקפיד על זמן הקצפה כפי שהוגדר ולא מעבר וזאת על מנת לא להרוס את הקצפת.
4
מוסיפים לקערה את 100 גרם הדובדבנים מגולענים וקצוצים, ומקציפים לעוד מספר שניות נוספות.
5
יוצקים את התערובת לכלי עם מכסה. ומכניסים להקפאה במקפיא למשך כשעה וחצי. ניתן להכניס את הקערה למשך זמן ארוך יותר לצורך התייצבות מרבית אך בשום פנים ואופן לא להכניס מתחת לזמן שהוקצב.
6
חותכים את 150 גרם הדובדבנים הנותרים לחצאים או לרבעים, מוסיפים לגלידה, מערבבים בעדינות ומכניסים להקפאה במקפיא למשך לילה שלם, או מינימום 7 שעות. חשוב מאוד, ניתן להחליף את הדובדנים בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים ואשר תעשיר את הגלידה שלכם בכמה רמות של תענוג.
7
מכינים את הרוטב: שמים במחבת את כל מרכיבי הרוטב במתכון לעיל. מבשלים על להבה נמוכה עד שהדובדבן מתרכך. יש לשים לב שהדובדבן אינו נשרף וטעמו הופך למר.
8
מגישים את הגלידה: מוציאים מהמקפיא כשרוצים להגיש, ומזלפים מעל את הרוטב שהכנו.
למה כדאי לכם להכין גלידה?
החלב המרוכז ידוע בהיותו מתוק ובעל טעם מיוחד. למעשה, ככל הטעם המיוחד שלו, תאמינו או לא, הוא גם איננו עתיר בקלוריות יתר על המידה. מה שאומר, שמנת גלידה עם חלב מרוכז גם תעניק עבורכם את הפינוק היומי האולטימטיבי, וגם בצורה מתונה ומאוזנת.
הסיפור מאחורי המתכון לגלידה
יום שמש חם בבריכה או בים, או יום חורף נעים מתחת לפוך, אין זה באמת משנה מתי, מה שמשנה באמת הוא, לצד מה.
הכנה ביתית של גלידת חלב מרוכז ודובדבנים, טעימה במיוחד. שהרי החלב המרוכז ידוע בטעמיו המיוחדים מאד. וכאשר זו מוגשת בתוספת רוטב דובדבנים חמים וטעים, אי אפשר להישאר אדישים לכך כלל וכלל.
שאלות נפוצות על מתכון לגלידה עם חלב מרוכז
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר