מתכון לגלידה עם חלב מרוכז

מה יותר טוב לצד גלידה, בייחוד כזו עם דובדבנים, מאשר עוגת שוקולד חמה טובה? התשובה היא שאין טוב מזה. הכינו מבעוד מועד עוגה כושית רגילה למדי, חממו במיקרוגל למשך כחצי דקה עד דקה, והגישו לצד גלידת החלב המרוכב והדובדבנים שלנו. אין מושלם מזה.

מבט מהיר על מתכון לגלידה עם חלב מרוכז

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן בישול

הקפאה 7 שעות

מס' מנות במתכון

10-12 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לגלידה עם חלב מרוכז

שלבי הכנה של מתכון לגלידה עם חלב מרוכז

1

בקערה, מקציפים את השמנת עד לקבלת קצף יציב ואיכותי שלא נשבר.

2

מוסיפים לקערה עם הקצפת את החלב המרוכז, ומקציפים יחד כ-10 שניות.

3

מוסיפים לקערה את היוגורט, החומץ הבלסמי, הסוכר ומיץ הלימון, וממשיכים להקציף כ-10 שניות נוספות. יש להקפיד על זמן הקצפה כפי שהוגדר ולא מעבר וזאת על מנת לא להרוס את הקצפת.

4

מוסיפים לקערה את 100 גרם הדובדבנים מגולענים וקצוצים, ומקציפים לעוד מספר שניות נוספות.

5

יוצקים את התערובת לכלי עם מכסה. ומכניסים להקפאה במקפיא למשך כשעה וחצי. ניתן להכניס את הקערה למשך זמן ארוך יותר לצורך התייצבות מרבית אך בשום פנים ואופן לא להכניס מתחת לזמן שהוקצב.

6

חותכים את 150 גרם הדובדבנים הנותרים לחצאים או לרבעים, מוסיפים לגלידה, מערבבים בעדינות ומכניסים להקפאה במקפיא למשך לילה שלם, או מינימום 7 שעות. חשוב מאוד, ניתן להחליף את הדובדנים בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים ואשר תעשיר את הגלידה שלכם בכמה רמות של תענוג.

7

מכינים את הרוטב: שמים במחבת את כל מרכיבי הרוטב במתכון לעיל. מבשלים על להבה נמוכה עד שהדובדבן מתרכך. יש לשים לב שהדובדבן אינו נשרף וטעמו הופך למר.

8

מגישים את הגלידה: מוציאים מהמקפיא כשרוצים להגיש, ומזלפים מעל את הרוטב שהכנו.

למה כדאי לכם להכין גלידה?

החלב המרוכז ידוע בהיותו מתוק ובעל טעם מיוחד. למעשה, ככל הטעם המיוחד שלו, תאמינו או לא, הוא גם איננו עתיר בקלוריות יתר על המידה. מה שאומר, שמנת גלידה עם חלב מרוכז גם תעניק עבורכם את הפינוק היומי האולטימטיבי, וגם בצורה מתונה ומאוזנת.

הסיפור מאחורי המתכון לגלידה

יום שמש חם בבריכה או בים, או יום חורף נעים מתחת לפוך, אין זה באמת משנה מתי, מה שמשנה באמת הוא, לצד מה.

הכנה ביתית של גלידת חלב מרוכז ודובדבנים, טעימה במיוחד. שהרי החלב המרוכז ידוע בטעמיו המיוחדים מאד. וכאשר זו מוגשת בתוספת רוטב דובדבנים חמים וטעים, אי אפשר להישאר אדישים לכך כלל וכלל.

שאלות נפוצות על מתכון לגלידה עם חלב מרוכז

הזמן להכנת מתכון לגלידה עם חלב מרוכז מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לגלידה עם חלב מרוכז לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לגלידה עם חלב מרוכז ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לגלידה עם חלב מרוכז לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לגלידה עם חלב מרוכז מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments