מתכון לג'חנון
אם פעם נהוג היה לשייך את מסורת הכנת הג'חנון לעדת התימנים שהרי היום הוא בהחלט נחלת הכלל.
היום תוכלו גם אתם בצורה הקלה ביותר להכין את הג'חנון המושלם, לפנק את האורחים שלכם ועל הדרך לא להזניח שבת כהלכתה- הכול בזכות מתכון אחד שעושה את ההבדל. רוצים להכין ג'חנון פשוט, לא מסובך ובעיקר אנין טעם? הנה כל מה שאתם צריכים בכדי להתענג על המתכון השווה ביותר ברשת- הכול ללא מאמץ מיותר ועם הרבה טעם שנשאר הרבה אחרי.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לג'חנון
זמן הכנה
הכנה 4 שעות
זמן אפיה
אפיה 13 שעות
מס' מנות במתכון
20 יחידות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לג'חנון
- קילו של קמח מכל סוג
- ארבע כפות של סוכר או במספרים כחמישים גרם סוכר
- כפית של אבקת אפייה
- חמש מאות מ"ל מים או 2 כוסות ועוד 2 כפות של מים
- כפית אחת של מלח
- ארבע מאות גרם מרגרינה מומסת/ כאמור אם תרצו לשדרג את המתכון מפרווה לחלבי החליפו את המרגרינה בחמאה מזוקקת
שלבי הכנה של מתכון לג'חנון
1
בשלב הראשון לוקחים את כל המרכיבים ולשים אותם כארבע דק' עד שמרגישים כי הבצק אינו נדבק והפך גמיש. אחר כך יש לקחת את הבצק שנוצר ולכסות אותו בצד כשעליו מונחת מגבת – הליך זה יתרחש כשעתיים והכול על פי הטמפרטורה של החדר.
2
בשלב הזה מוציאים את הבצק ממנוחה ומתחילים בשלב החלוקה למנות כאמור 16 עד 20 כדורים שהן יחידות הג'חנון.
3
משמנים את משטח העבודה שלכם במטבח ומגלגלים כדורים כך שהשמן ייספג לתוכם. בשלב הבא יש לקחת את הכדורים ולהניח אותם על תבנית האפייה עצמה במרווחים רצויים לעוד 2 שעות לפחות.
4
בזמן שאתם מחכים שהבצק ינוח בשנית מחממים תנור מבעוד מועד ל120 מעלות.
5
לוקחים כל כדור וכדור ומתחילים לרדד אותו, מותחים ומייצרים מכל כדור סוג של עיגול מרודד דק כמה שאפשר. במקביל, טובלים את הידיים בחמאה או המרגרינה שהמסתם מראש ושוב משמנים בצורה משמעותית ונדיבה כל עיגול שרידדתם.
6
עכשיו כשהכול מוכן לוקחים את העיגולים ומתחילים לעבוד איתם בצורה כזאת ששני החלקים משמאל וימין ייפגשו אחד בשני כך שנוצר סוג של מלבן. מגלגלים שוב ויוצרים סוג של גלילה. מסדרים בתוך הסיר בשכבות.
7
מכניסים לתנור ואופים למשך כל הלילה כאמור שתים עשרה שעות.
טיפ קטן מה-♥
- את הג'חנון יש להגיש חם עם סחוג ועגבנייה שגירדתם ומהלתם יחד אבל אפשר גם לחוד.
שאלות נפוצות על מתכון לג'חנון
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר