מתכון לגוז'גוז'ה
מי שטרם גילה את טעמם המדהים של הגוז'גוז'ה, כאילו לא אכל סמבוסק מעולם. הנה לכם מתכון מוצלח לגוז'גוז'ה שכולם אוהבים לאכול.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לגוז'גוז'ה
זמן הכנה
הכנה 120 דקות
זמן בישול
בישול 3-4 שעות
מס' מנות במתכון
20-25 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לגוז'גוז'ה
- עבור הבצק: 5 כוסות קמח לבן מנופה (כ-800 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות מיונז גדושות
- 2 כפות שמן קנולה
- כוס ו-3/4 מים פושרים (420 מ"ל).
- עבור המילוי: 700 גרם בשר טלה טחון וקצוץ דק
- 70-100 גרם שומן כבש
- 4 בצלים בינוניום פרוסים וקצוצים דק
- 5 גרם כמון טחון
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית מלח גס
- 4 כפות שמן קנולה
- עבור הציפוי: 1 ביצה
- 1 כף מים
- חופן שומשום
- חופן קצח
שלבי הכנה של מתכון לגוז'גוז'ה
1
הכנת הבצק: מניחים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים, ומערבבים היטב.
2
בתערובת יוצרים גומה ומוסיפים מיונז ומים פושרים בהדרגה.
3
את המלח, השמן והאניס מוסיפים לקערה, ולשים עד אשר נוצר בצק רך אך לא במרקם דביק.
4
מכסים את הקערה להתפחה של כשעה.
5
הכנת המילוי: במחבת טפלון גדולה מחממים 3 כפות שמן. מניחים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, ומוציאים לכלי נפרד.
6
שמים במחבת כף שמן נוספת ומחממים אותה בשנית. שמים במחבת את הבשר, שומן הבשר וכל שאר תבליני המילוי ברשימת המרכיבים לעיל, מערבבים ומטגנים. המילוי מוכן כאשר הטעמים מתאחדים והבשר מזהיב מעט. מורידים מהאש לצינון.
7
הכנת הגוז'גוז'ה מחלקים את הבצק ל20-25 כדורים. מכסים אותם במגבת נקייה להתפחה כרבע שעה.
8
מכינים משטח עבודה על השיש ומשמנים אותו מעט. על גבי משטח העבודה מניחים כל כדור ומרדדים לבצק דק ושטוח.
9
מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
10
מניחים במרכז הבצק כף גדושה ממלית המילוי שהכנו, וסוגרים בצורת עיגול, או כל צורה אחרת לפי טעמכם האישי.
11
בקערה נפרדת שמים את הביצה וכף המים ומערבבים היטב. מורחים מתערובת הביצה הטרופה על גבי הגוז'גז'ה, מפזרים שומשום וקצח.
12
מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 180 מעלות לאפייה למשך כמחצית השעה, עד להשחמה קלה של הבצק. מוציאים, מצננים ומגישים.
טיפ קטן מה-♥
- הנה מגיעה המקבילה הבוכרית לסמבוסק שכולנו מכירים. ואכן ממש כמו עם סמבוסק, אנו מציעים לאכול אם הגוז'גז'ה לצד סלט ירקות קצוץ דק- וכזה שיהיה בו בצל, מיץ לימון ומלח. זאת על מנת להפוך כל ביס מדהים לביס מושלם, יחד עם החמיצות והמלח שבסלט לצד הנימוחות של הבצק והבשר.
- אין כלל בעיה להכין את הגוז'גוז'ה במתכונת צמחונית- פרווה. פשוט מחליפים את הבשר ואת שומן הבשר בפטריות או במחית תפוחי אדמה. למען האמת, גם הגוזגוז'ה המקוריים מוכנים גם בתצורה כזו ואין מדובר במקור שאיננו אותנטי. עבור טבעונים ניתן להחליף את הביצה בתחליף ביצים.
- את הגוז'גוז'ה ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, או במקפיא למשך זמן מקסימלי של שבועיים.
למה כדאי לכם להכין גוז'גוז'ה?
מהגוז'גוז'ה, הם הסמבוסק סטייל העדה הבוכרית, ניתן לשלב ללא כל בעיה גם בתזונה מאוזנת. למעשה, הבצק בגוז'גוז'ה מהווה רק 20 אחוז מהמאפה עצמו. מרביתו של המאפה הוא המילוי שלו, ואין כלל ספק שבשר הטלה הוא חיוני ובריא עבור גופנו, זאת תודות לויטמינים ומינרלים רבים כמו ברזל, אבץ וכדומה. לכן, השילוב של הבשר (או הפטריות למשל) לצד הטעם המיוחד של הבצק יוצרת שילוב מנצח ומאוזן.
הסיפור מאחורי המתכון לגוז'גוז'ה
מי שטרם גילה את טעמם המדהים של הגוז'גוז'ה, כאילו לא אכל סמבוסק מעולם.
מדובר באחד המאפים הטעימים ביותר שקיימים בכל העדות, בוודאות. ומקורו בעדה הבוכרית.
הגוזגוז'ה הם כיסוני בשר קצוץ/ תפוח אדמה או פטריות לצד תוספות מיוחדות של בצל מטוגן ותבלינים שמייחדים את הטעם הספציפי של הגוז'גוז'ה ושל המטבח הבוכרי.
שאלות נפוצות על מתכון לגוז'גוז'ה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר