מתכון לגוז'גוז'ה

מי שטרם גילה את טעמם המדהים של הגוז'גוז'ה, כאילו לא אכל סמבוסק מעולם. הנה לכם מתכון מוצלח לגוז'גוז'ה שכולם אוהבים לאכול.

מבט מהיר על מתכון לגוז'גוז'ה

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 120 דקות

זמן בישול

בישול 3-4 שעות

מס' מנות במתכון

20-25 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לגוז'גוז'ה

שלבי הכנה של מתכון לגוז'גוז'ה

1

הכנת הבצק: מניחים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים, ומערבבים היטב.

2

בתערובת יוצרים גומה ומוסיפים מיונז ומים פושרים בהדרגה.

3

את המלח, השמן והאניס מוסיפים לקערה, ולשים עד אשר נוצר בצק רך אך לא במרקם דביק.

4

מכסים את הקערה להתפחה של כשעה.

5

הכנת המילוי: במחבת טפלון גדולה מחממים 3 כפות שמן. מניחים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, ומוציאים לכלי נפרד.

6

שמים במחבת כף שמן נוספת ומחממים אותה בשנית. שמים במחבת את הבשר, שומן הבשר וכל שאר תבליני המילוי ברשימת המרכיבים לעיל, מערבבים ומטגנים. המילוי מוכן כאשר הטעמים מתאחדים והבשר מזהיב מעט. מורידים מהאש לצינון.

7

הכנת הגוז'גוז'ה מחלקים את הבצק ל20-25 כדורים. מכסים אותם במגבת נקייה להתפחה כרבע שעה.

8

מכינים משטח עבודה על השיש ומשמנים אותו מעט. על גבי משטח העבודה מניחים כל כדור ומרדדים לבצק דק ושטוח.

9

מחממים מראש תנור על 180 מעלות.

10

מניחים במרכז הבצק כף גדושה ממלית המילוי שהכנו, וסוגרים בצורת עיגול, או כל צורה אחרת לפי טעמכם האישי.

11

בקערה נפרדת שמים את הביצה וכף המים ומערבבים היטב. מורחים מתערובת הביצה הטרופה על גבי הגוז'גז'ה, מפזרים שומשום וקצח.

12

מכניסים לתנור שחיממנו מראש על 180 מעלות לאפייה למשך כמחצית השעה, עד להשחמה קלה של הבצק. מוציאים, מצננים ומגישים.

טיפ קטן מה-

  • הנה מגיעה המקבילה הבוכרית לסמבוסק שכולנו מכירים. ואכן ממש כמו עם סמבוסק, אנו מציעים לאכול אם הגוז'גז'ה לצד סלט ירקות קצוץ דק- וכזה שיהיה בו בצל, מיץ לימון ומלח. זאת על מנת להפוך כל ביס מדהים לביס מושלם, יחד עם החמיצות והמלח שבסלט לצד הנימוחות של הבצק והבשר.
  •  אין כלל בעיה להכין את הגוז'גוז'ה במתכונת צמחונית- פרווה. פשוט מחליפים את הבשר ואת שומן הבשר בפטריות או במחית תפוחי אדמה. למען האמת, גם הגוזגוז'ה המקוריים מוכנים גם בתצורה כזו ואין מדובר במקור שאיננו אותנטי. עבור טבעונים ניתן להחליף את הביצה בתחליף ביצים.
  •  את הגוז'גוז'ה ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, או במקפיא למשך זמן מקסימלי של שבועיים.

למה כדאי לכם להכין גוז'גוז'ה?

מהגוז'גוז'ה, הם הסמבוסק סטייל העדה הבוכרית, ניתן לשלב ללא כל בעיה גם בתזונה מאוזנת. למעשה, הבצק בגוז'גוז'ה מהווה רק 20 אחוז מהמאפה עצמו. מרביתו של המאפה הוא המילוי שלו, ואין כלל ספק שבשר הטלה הוא חיוני ובריא עבור גופנו, זאת תודות לויטמינים ומינרלים רבים כמו ברזל, אבץ וכדומה. לכן, השילוב של הבשר (או הפטריות למשל) לצד הטעם המיוחד של הבצק יוצרת שילוב מנצח ומאוזן.

הסיפור מאחורי המתכון לגוז'גוז'ה

מי שטרם גילה את טעמם המדהים של הגוז'גוז'ה, כאילו לא אכל סמבוסק מעולם.

מדובר באחד המאפים הטעימים ביותר שקיימים בכל העדות, בוודאות. ומקורו בעדה הבוכרית.

הגוזגוז'ה הם כיסוני בשר קצוץ/ תפוח אדמה או פטריות לצד תוספות מיוחדות של בצל מטוגן ותבלינים שמייחדים את הטעם הספציפי של הגוז'גוז'ה ושל המטבח הבוכרי.

 

שאלות נפוצות על מתכון לגוז'גוז'ה

הזמן להכנת מתכון לגוז'גוז'ה מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לגוז'גוז'ה לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לגוז'גוז'ה ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לגוז'גוז'ה לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לגוז'גוז'ה מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments