מתכון לבשר ראש מרוקאי

>>
>>
מתכון לבשר ראש מרוקאי

תבשיל הראש המרוקאי הוא אחד מתבשילי הדגל של העדה המרוקאית. ממש כמו החריימה, רק על בסיס של בשר ראש במקום דג. עקב השילוב עם גרגירי החומוס אשר מעניקים למנה את הטעם השונה והמיוחד שלה

מבט מהיר על מתכון לבשר ראש מרוקאי

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 40 דקות

זמן בישול

בישול 50 דקות

מס' מנות במתכון

5-6 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לבשר ראש מרוקאי

שלבי הכנה של מתכון לבשר ראש מרוקאי

1

בסיר לחץ, מבשלים את הבשר למשך 20-25 דקות, או לחילופין בסיר רגיל למשך זמן של שעה וארבעים דקות.

2

מסננים את הבשר מן המים, ושומרים את ציר הבשר לשימוש בהמשך.

3

את הבשר אשר הוצאנו מן הסיר, מצננים כחמש-עשר דקות וחותכים לרצועות דקות או לקוביות, לפי הטעם האישי.

4

מחממים מחבת על אש נמוכה עד בינונית ובה שתי כפות שמן זית או שמן קנולה. מוסיפים את שיני השום והפלפלים החריפים החתוכים דק, ומטגנים.

5

בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן על אש נמוכה, מוסיפים את השום ומטגנים מעט (נזהרים שהשום לא יישרף), מוסיפים את הפלפל החריף היבש ומערבבים.

6

לתערובת, מוסיפים את כל התבלינים שברשימה לעיל. מערבבים, ומטגנים כשתי דקות.

7

מוסיפים 3-4 כוסות מציר בשר ששמרנו. מביאים את הסיר לרתיחה.

8

מוסיפים לתערובת את גרגירי החומוס. מערבבים היטב.

9

לבסוף, מוסיפים את רצועות או קוביות הבשר לסיר. מערבבים היטב, סוגרים באמצעות מכסה הסיר. מבשלים כשעה עד שעה וחצי על אש בינונית. יש להוריד מן האש כאשר הבשר מתרכך.

טיפ קטן מה-

מומלץ להגיש את המנה לצד קוסקוס מרוקאי. טעם גרגירי החומוס לצד בשר הראש והקוסקוס המרוקאי ייצור חגיגה של טעמים בפה וגם בנשמה.

למה כדאי לכם להכין בשר ראש מרוקאי?

המתכון לבשר הראש המרוקאי הוא ממנות הדגל של המטבח המרוקני.

השילוב של התיבול המיוחד אשר כה מזוהה עם העדה המרוקאית, לצד בשר ראש הנחשב מהמשובחים שיש. מתקבלת לה מנה משביעה, טובה לבריאות ולגוף האדם וזאת עקב תכונות מרכיביה, בעלת טעמים נהדרים ומיוחדים.

בשר הראש עשר בויטמינים, מינרלים ומגוון דברים טובים. בו מן הברזל, האבץ, חלבון והמון ממנו, וממגוון מקבוצת ויטמיני ה-B אשר מעניקים לגוף ולמערכת החיסון שלנו אנרגיה, וחיזוק. כתוצאה מכך, הימנעות מאנמיה, לחץ דם ובעיות לב.

בנוסף לכך, גרגירי החומוס אשר עשירים בחלבונים ודלים בשומנים, תורמים לתחושת שובע בצורה פנומנלית, מסייעים בחיזוק העצמות ובאיזון לחץ הדם. ואפילו תורמים לעיכול תקין, ומסייעים בתהליכי הרזיה.

כתוצאה מכך, מרכיבי מנת בשר הראש מגבירים את האנרגיה בגופנו, מסייעים שמירה על בריאות איתנה ואפילו תורמים למצב הרוח.

הסיפור מאחורי המתכון לבשר ראש מרוקאי

תבשיל הראש המרוקאי, הוא אחד מתבשילי האם של המטבח המרוקני, העוברים מדור לדור, ממשפחה אחת לאחרת.

בעזרת התיבול שכל כך מאפיין את המטבח המרוקאי, לצד שילוב קטניות במתכון כמו שרק המטבח המרוקאי יודע לעשות, מתקבלת מנה בעל טעמים אחרים ושונים. ובנוסף, גם איזון בריאותי, חיוני ועשיר.

המטבח המרוקאי ידוע בהיותו מוקפד, הן מבחינת תהליכי ההכנה והן מבחינת מרכיביו, ושומר על מקומו כאחד המטבחים הידועים ביותר בטעמיהם. 

שאלות נפוצות על מתכון לבשר ראש מרוקאי

הזמן להכנת מתכון לבשר ראש מרוקאי מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לבשר ראש מרוקאי לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לבשר ראש מרוקאי ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לבשר ראש מרוקאי לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לבשר ראש מרוקאי מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments