מתכון לבשר ראש מרוקאי
תבשיל הראש המרוקאי הוא אחד מתבשילי הדגל של העדה המרוקאית. ממש כמו החריימה, רק על בסיס של בשר ראש במקום דג. עקב השילוב עם גרגירי החומוס אשר מעניקים למנה את הטעם השונה והמיוחד שלה
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבשר ראש מרוקאי
זמן הכנה
הכנה 40 דקות
זמן בישול
בישול 50 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים למתכון לבשר ראש מרוקאי
- 1 ק"ג בשר ראש קפוא
- 500 גרם גרגירי חומוס מבושלים (ניתן גם להשתמש בגרגירי חומוס מפחיות שימורים)
- 50 מ"ל שמן קנולה או שמן זית
- 10 שיני שום
- 2-3 פלפלים ירוקים קטנים, חריפים ויבשים, חתוכים דק
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- כפית קינמון טחון - כפית שטוחה
- כפית אגוז מוסקט
- כפית אגוז מוסקט
- כפית פלפל שחור טחון
- כף טריאקי
- כפית רוטב סויה
- 4 כוסות מים
- 800 מ"ל מציר בקר אשר נכין, פרטים בתהליך ההכנה (3-4 כוסות)
שלבי הכנה של מתכון לבשר ראש מרוקאי
1
בסיר לחץ, מבשלים את הבשר למשך 20-25 דקות, או לחילופין בסיר רגיל למשך זמן של שעה וארבעים דקות.
2
מסננים את הבשר מן המים, ושומרים את ציר הבשר לשימוש בהמשך.
3
את הבשר אשר הוצאנו מן הסיר, מצננים כחמש-עשר דקות וחותכים לרצועות דקות או לקוביות, לפי הטעם האישי.
4
מחממים מחבת על אש נמוכה עד בינונית ובה שתי כפות שמן זית או שמן קנולה. מוסיפים את שיני השום והפלפלים החריפים החתוכים דק, ומטגנים.
5
בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן על אש נמוכה, מוסיפים את השום ומטגנים מעט (נזהרים שהשום לא יישרף), מוסיפים את הפלפל החריף היבש ומערבבים.
6
לתערובת, מוסיפים את כל התבלינים שברשימה לעיל. מערבבים, ומטגנים כשתי דקות.
7
מוסיפים 3-4 כוסות מציר בשר ששמרנו. מביאים את הסיר לרתיחה.
8
מוסיפים לתערובת את גרגירי החומוס. מערבבים היטב.
9
לבסוף, מוסיפים את רצועות או קוביות הבשר לסיר. מערבבים היטב, סוגרים באמצעות מכסה הסיר. מבשלים כשעה עד שעה וחצי על אש בינונית. יש להוריד מן האש כאשר הבשר מתרכך.
טיפ קטן מה-♥
מומלץ להגיש את המנה לצד קוסקוס מרוקאי. טעם גרגירי החומוס לצד בשר הראש והקוסקוס המרוקאי ייצור חגיגה של טעמים בפה וגם בנשמה.
למה כדאי לכם להכין בשר ראש מרוקאי?
המתכון לבשר הראש המרוקאי הוא ממנות הדגל של המטבח המרוקני.
השילוב של התיבול המיוחד אשר כה מזוהה עם העדה המרוקאית, לצד בשר ראש הנחשב מהמשובחים שיש. מתקבלת לה מנה משביעה, טובה לבריאות ולגוף האדם וזאת עקב תכונות מרכיביה, בעלת טעמים נהדרים ומיוחדים.
בשר הראש עשר בויטמינים, מינרלים ומגוון דברים טובים. בו מן הברזל, האבץ, חלבון והמון ממנו, וממגוון מקבוצת ויטמיני ה-B אשר מעניקים לגוף ולמערכת החיסון שלנו אנרגיה, וחיזוק. כתוצאה מכך, הימנעות מאנמיה, לחץ דם ובעיות לב.
בנוסף לכך, גרגירי החומוס אשר עשירים בחלבונים ודלים בשומנים, תורמים לתחושת שובע בצורה פנומנלית, מסייעים בחיזוק העצמות ובאיזון לחץ הדם. ואפילו תורמים לעיכול תקין, ומסייעים בתהליכי הרזיה.
כתוצאה מכך, מרכיבי מנת בשר הראש מגבירים את האנרגיה בגופנו, מסייעים שמירה על בריאות איתנה ואפילו תורמים למצב הרוח.
הסיפור מאחורי המתכון לבשר ראש מרוקאי
תבשיל הראש המרוקאי, הוא אחד מתבשילי האם של המטבח המרוקני, העוברים מדור לדור, ממשפחה אחת לאחרת.
בעזרת התיבול שכל כך מאפיין את המטבח המרוקאי, לצד שילוב קטניות במתכון כמו שרק המטבח המרוקאי יודע לעשות, מתקבלת מנה בעל טעמים אחרים ושונים. ובנוסף, גם איזון בריאותי, חיוני ועשיר.
המטבח המרוקאי ידוע בהיותו מוקפד, הן מבחינת תהליכי ההכנה והן מבחינת מרכיביו, ושומר על מקומו כאחד המטבחים הידועים ביותר בטעמיהם.
שאלות נפוצות על מתכון לבשר ראש מרוקאי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר