מתכון לביצי דגים

ביצי הדגים, הקוויאר. אחד המזונות היותר עשירים בויטמינים ומינרלים שניתן לחשוב עליהם.

מבט מהיר על מתכון לביצי דגים

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 10 דקות

זמן בישול

בישול 15 דקות

מס' מנות במתכון

3-4 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

במחבת עם מעט שמן זית או שמן קנולה, מטגנים גמבה ופלפל חריף על אש נמוכה, כאשר הסיר מכוסה.

2

כשהפלפלים מתרככים, מוסיפים כוס מים רותחים, את התבלינים: רבע פלפל שחור, רבע כמון, 2 כפיות פפריקה, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, כפית מרק עוף ורבע כוס שמן. יש להקפיד על כך שהפלפלים יתרככו היטב ולא יהיו קשים ויפגעו במנה.

3

מטגנים הכל יחד למשך 10 דקות על אש נמוכה, ומוסיפים את ביצי הדגים. מגביהים את האש ללהבה בינונית, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות.

4

דואגים כי ביצי הדגים יהיו טבולות ברוטב, על מנת לרכך אותן כראוי. אין לבשל יותר מעשר דקות על מנת שביצי הדגים לא יתקשו. חשוב מאוד להקפיד על בישול נכון של ביצי הדגים, להביא אותם למצב של ריכוך ולא למצב של התייבשות.

למה כדאי לכם להכין ביצי דגים?

ביצי הדגים, הקוויאר. אחד המזונות היותר עשירים בויטמינים ומינרלים שניתן לחשוב עליהם.

הקוויאר הוא חגיגה של טעמים, לצד ויטמינים ומינרלים כגון ויטמינים רבים מקבוצות ה-B, ברזל, אבץ, סידן, ויטמיני A, E ו-D, אשלגן וכמובן חלבון.

 כפי שניתן לראות, ביצי דגים הינם מנה איכותית ועשירה בטעמים אך ללא ספק מדובר גם במנה מאוד בריאה, מזינה ועשירה בוויטמינים ומרכיבים אשר חיוניים במידה רבה למערכות הגוף השונות.

הסיפור מאחורי המתכון לביצי דגים

הקוויאר נאכל כקישוט למנה או כמתאבן. הגשתו של הקווויאר נעשית בתוך כלי קיבול קטן, אשר מונח בכלי קיבול גדול יותר מלא בקרח.

שימוש נוסף של הקוויאר נעשה לא רק לשם אכילתו, אלא גם כרפואה המונעת, בתרבות הרפואה של המזרח הרחוק. שם, התייחסו אל הקוויאר כאל מעדן המעניק בריאות, כח וחיוניות.

מאחר שהקוויאר מזוהה עם קולינריה עשירה, הוא נאכל באמצעות כלי עץ, זהב או פלסטיק. מקפידים שלא לאכול את הקוויאר בכלי כסף או פלדה, מכיוון שאלו עלולים לפגום בטעמו ובצבעו.

הקוויאר אמנם לרבות איננו נחשב לכשר בתרבות היהודית, אך תאמינו או לא, ניתן להכשיר אותו בתנאים מסוימים. אם הקוויאר מופק מביצי דגים כשרים, דוגמת הסלמון, הקוויאר בהחלט נחשב לכשר.

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments