מתכון לביצי דגים
ביצי הדגים, הקוויאר. אחד המזונות היותר עשירים בויטמינים ומינרלים שניתן לחשוב עליהם.
מבט מהיר על מתכון לביצי דגים
זמן הכנה
הכנה 10 דקות
זמן בישול
בישול 15 דקות
מס' מנות במתכון
3-4 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים - מה וכמה?
- ביצי דגים
- 2 גמבה
- 2 פלפל חריף
- 5 שיני שום
- כוסברה
- כפית כמון
- שתי כפיות פפריקה מתוקה
- רבע כפית כורכום
- כפית מרק עוף
- גבעול כוסברה קצוץ
- חצי כפית מלח
- שמן זית או שמן קנולה
אופן ההכנה - איך מכינים?
1
במחבת עם מעט שמן זית או שמן קנולה, מטגנים גמבה ופלפל חריף על אש נמוכה, כאשר הסיר מכוסה.
2
כשהפלפלים מתרככים, מוסיפים כוס מים רותחים, את התבלינים: רבע פלפל שחור, רבע כמון, 2 כפיות פפריקה, חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, כפית מרק עוף ורבע כוס שמן. יש להקפיד על כך שהפלפלים יתרככו היטב ולא יהיו קשים ויפגעו במנה.
3
מטגנים הכל יחד למשך 10 דקות על אש נמוכה, ומוסיפים את ביצי הדגים. מגביהים את האש ללהבה בינונית, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות.
4
דואגים כי ביצי הדגים יהיו טבולות ברוטב, על מנת לרכך אותן כראוי. אין לבשל יותר מעשר דקות על מנת שביצי הדגים לא יתקשו. חשוב מאוד להקפיד על בישול נכון של ביצי הדגים, להביא אותם למצב של ריכוך ולא למצב של התייבשות.
למה כדאי לכם להכין ביצי דגים?
ביצי הדגים, הקוויאר. אחד המזונות היותר עשירים בויטמינים ומינרלים שניתן לחשוב עליהם.
הקוויאר הוא חגיגה של טעמים, לצד ויטמינים ומינרלים כגון ויטמינים רבים מקבוצות ה-B, ברזל, אבץ, סידן, ויטמיני A, E ו-D, אשלגן וכמובן חלבון.
כפי שניתן לראות, ביצי דגים הינם מנה איכותית ועשירה בטעמים אך ללא ספק מדובר גם במנה מאוד בריאה, מזינה ועשירה בוויטמינים ומרכיבים אשר חיוניים במידה רבה למערכות הגוף השונות.
הסיפור מאחורי המתכון לביצי דגים
הקוויאר נאכל כקישוט למנה או כמתאבן. הגשתו של הקווויאר נעשית בתוך כלי קיבול קטן, אשר מונח בכלי קיבול גדול יותר מלא בקרח.
שימוש נוסף של הקוויאר נעשה לא רק לשם אכילתו, אלא גם כרפואה המונעת, בתרבות הרפואה של המזרח הרחוק. שם, התייחסו אל הקוויאר כאל מעדן המעניק בריאות, כח וחיוניות.
מאחר שהקוויאר מזוהה עם קולינריה עשירה, הוא נאכל באמצעות כלי עץ, זהב או פלסטיק. מקפידים שלא לאכול את הקוויאר בכלי כסף או פלדה, מכיוון שאלו עלולים לפגום בטעמו ובצבעו.
הקוויאר אמנם לרבות איננו נחשב לכשר בתרבות היהודית, אך תאמינו או לא, ניתן להכשיר אותו בתנאים מסוימים. אם הקוויאר מופק מביצי דגים כשרים, דוגמת הסלמון, הקוויאר בהחלט נחשב לכשר.
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון לדואה
מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות
מתכון לגלידת טחינה
מתכון לגלידת טחינה דף הבית כל אוהבי החלבה, התפקדו! הגעתם למתכון שיעשה לכם את היום, ולמעשה, את השנה. מתכון לגלידת טחינה שיש בה את כל
מתכון דייסת כוסמת
מתכון דייסת כוסמת דף הבית כוסמת אהובתי. טעימה ומלאת בריאות. לאכול אותך בבוקר, בצהריים ובערב. זמן הכנה שלושת רבעי שעה זמן בישול בישול 5 דקות
מתכון דובדבני אמרנה
מתכון דובדבני אמרנה דף הבית דובדבני אמרנה. מתוקים ויפים. בתוך עוגה, או רק עם קצפת. דובדבני אמרנה מוסיפים את הטעם המיוחד שלהם לכל קינוח והופכים
מתכון לכרוב קייל
מתכון לכרוב קייל דף הבית מתכוני הקייל, כמעט כולם, קל מאד להכין, גם עבור מי מכם שאיננו מזוהה כשף במטבח. המנה דורשת אך ורק אהבה
מתכון לכרוב ניצנים דיאטטי
מתכון לכרוב ניצנים דיאטטי דף הבית תבשיל מדהים ומבושל של כרוב ניצנים מופלא, בתיבול מדויק, עם ניחוח מתוק- מלוח- חמוץ שפשוט יעשה לכם את ארוחת