בייגלה רומני

את הבייגלה הרומני אנו מכירים בעיקר מדוכני אוכל הרחוב.
הדוכנים האלו שתמיד הכי טעים לאכול בהם. אלו שהטעמים בהם הם טעמי ילדות.

מבט מהיר על מתכון לבייגלה רומני

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 60 דקות

זמן אפיה

אפיה 3-4 שעות

מס' מנות במתכון

10-12 מנות

סוג מאכל

פרווה

להדפסה

רכיבים ומצרכים למתכון לבייגלה רומני

שלבי הכנה של מתכון לבייגלה רומני

1

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.

2

בקערת מיקסר מניחים את השמרים, המים והסוכר. מערבבים קלות.

3

מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומערבלים במיקסר עם וו לישה, במהירות בינונית-נמוכה במשך עשר דקות עד לקבלת בצק במרקם חלק ונעים. את הבצק שהתקבל משמנים במעט שמן.

4

מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד אשר הוא מכפיל את נפחו.

5

מקמחים מעט משטח על השיש, ועליו מניחים את הבצק. מחלקים את הבצק ל10-12 כדורים, לפי מספר המנות.

6

כל כדור בצק מגלגלים לצורת נחש, אשר ממנו יוצרים צורה עגולה של בייגלה.

7

את בצקי הבייגלה משמנים במעט שמן ומעבירים את לתבנית המשומנת, מכסים מעט בניילון נצמד, לא בהדיפות ומניחים להתפחה כמחצית השעה, כאמור עד להכפלת נפחו של הבצק.

8

מחממים תנור מראש על 200 מעלות.

9

מכינים את התוספות מלמעלה:

בסיר רחב מניחים את הסוכר מבלי לערבבו, על אש גבוהה עד שמתקבל קרמל.

10

בהדרגה ובזהירות מוסיפים את המים הרותחים.

11

נותנים לאלו להתחמם ומנערים מפעם לפעם, עד אשר מתקבל קרמל אחיד ומבעבע.

12

מסירים את הניילון הנצמד, ומורחים על הבייגלים מהסירופ שהתקבל. מעל מפזרים שומשום, מלח גס או זעתר.

13

מכניסים לאפייה בתנור למשך כ-25-30 דקות, עד להשחמה.

טיפ קטן מה-

  • לגבי תוספות אכילה לצד הבייגלה הרומני שלכם יהיו חלק בלתי נפרד ממתכון זה.
 
  •  לעניין הבייגלה הרומני היא פשוט להניח אותו על צלחת לצד התוספות הכי שוות שיש: ממרח עגבניות, טפנד זיתים ואיזו ביצת עין שאיננה עשויה עד הסוף.
 
  •  בניצוחו של טעם הבייגלה הרומני שילוב הטעמים הללו הוא הביס הטעמים ביותר שתטעמו, וזאת- בהבטחה.
 
  • תוכלו לאחסן את הבייגלה הרומני המוכנים שלכם במקרר עד שלושה ימים, או אפילו במקפיא למקסימום של עד שבועיים.

הסיפור מאחורי המתכון לבייגלה רומני

את הבייגלה הרומני אנו מכירים בעיקר מדוכני אוכל הרחוב. הדוכנים האלו שתמיד הכי טעים לאכול בהם.

 אלו שהטעמים בהם הם טעמי ילדות, אשר נצרבים בתודעה שלנו ויוצרים בפנינו את הדרך לטעמים ולניחוחות שנאהב כבגירים.

 כאשר אנו יכולים להביא את הטעמים והניחוחות הללו ממש עד לפתח הבית, אין חלומי מזה.

שאלות נפוצות על מתכון לבייגלה רומני

הזמן להכנת מתכון לבייגלה רומני מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של מתכון לבייגלה רומני לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת מתכון לבייגלה רומני ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת מתכון לבייגלה רומני לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של מתכון לבייגלה רומני מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments