בייגלה רומני
את הבייגלה הרומני אנו מכירים בעיקר מדוכני אוכל הרחוב.
הדוכנים האלו שתמיד הכי טעים לאכול בהם. אלו שהטעמים בהם הם טעמי ילדות.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבייגלה רומני
זמן הכנה
הכנה 60 דקות
זמן אפיה
אפיה 3-4 שעות
מס' מנות במתכון
10-12 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לבייגלה רומני
- 2 כפות שמרים יבשים
- שתיים ו-3/4 כוסות מים
- 1 כפית סוכר לבן
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 1 כף מלח
- שמן זית או שמן קנולה
- עבור התוספות:
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 ליטר מים רותחים
- מלח גס
- זעתר
- שומשום
שלבי הכנה של מתכון לבייגלה רומני
1
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן.
2
בקערת מיקסר מניחים את השמרים, המים והסוכר. מערבבים קלות.
3
מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומערבלים במיקסר עם וו לישה, במהירות בינונית-נמוכה במשך עשר דקות עד לקבלת בצק במרקם חלק ונעים. את הבצק שהתקבל משמנים במעט שמן.
4
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד אשר הוא מכפיל את נפחו.
5
מקמחים מעט משטח על השיש, ועליו מניחים את הבצק. מחלקים את הבצק ל10-12 כדורים, לפי מספר המנות.
6
כל כדור בצק מגלגלים לצורת נחש, אשר ממנו יוצרים צורה עגולה של בייגלה.
7
את בצקי הבייגלה משמנים במעט שמן ומעבירים את לתבנית המשומנת, מכסים מעט בניילון נצמד, לא בהדיפות ומניחים להתפחה כמחצית השעה, כאמור עד להכפלת נפחו של הבצק.
8
מחממים תנור מראש על 200 מעלות.
9
מכינים את התוספות מלמעלה:
בסיר רחב מניחים את הסוכר מבלי לערבבו, על אש גבוהה עד שמתקבל קרמל.
10
בהדרגה ובזהירות מוסיפים את המים הרותחים.
11
נותנים לאלו להתחמם ומנערים מפעם לפעם, עד אשר מתקבל קרמל אחיד ומבעבע.
12
מסירים את הניילון הנצמד, ומורחים על הבייגלים מהסירופ שהתקבל. מעל מפזרים שומשום, מלח גס או זעתר.
13
מכניסים לאפייה בתנור למשך כ-25-30 דקות, עד להשחמה.
טיפ קטן מה-♥
- לגבי תוספות אכילה לצד הבייגלה הרומני שלכם יהיו חלק בלתי נפרד ממתכון זה.
- לעניין הבייגלה הרומני היא פשוט להניח אותו על צלחת לצד התוספות הכי שוות שיש: ממרח עגבניות, טפנד זיתים ואיזו ביצת עין שאיננה עשויה עד הסוף.
- בניצוחו של טעם הבייגלה הרומני שילוב הטעמים הללו הוא הביס הטעמים ביותר שתטעמו, וזאת- בהבטחה.
- תוכלו לאחסן את הבייגלה הרומני המוכנים שלכם במקרר עד שלושה ימים, או אפילו במקפיא למקסימום של עד שבועיים.
הסיפור מאחורי המתכון לבייגלה רומני
את הבייגלה הרומני אנו מכירים בעיקר מדוכני אוכל הרחוב. הדוכנים האלו שתמיד הכי טעים לאכול בהם.
אלו שהטעמים בהם הם טעמי ילדות, אשר נצרבים בתודעה שלנו ויוצרים בפנינו את הדרך לטעמים ולניחוחות שנאהב כבגירים.
כאשר אנו יכולים להביא את הטעמים והניחוחות הללו ממש עד לפתח הבית, אין חלומי מזה.
שאלות נפוצות על מתכון לבייגלה רומני
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר