מתכון לבייגלה ירושלמי
בייגלה ירושלמי ! ממכר ! תכפילו כמויות! קרדיט ליאל בן דויד בדש.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבייגלה ירושלמי
רכיבים ומצרכים למתכון לבייגלה ירושלמי
- חצי קילו (500 גרם) קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- חצי כף מלח
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- אחד וחצי כוסות מים פושרים
- תבנית מלבנית עם שומשום /קצח/זעתר.
- תבנית מלבנית עם מים.
שלבי הכנה של מתכון לבייגלה ירושלמי
1
תוך קערה נשים את כל המצרכים נלוש היטב כ-7-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק וקצת דביק. (לא חייב מיקסר).
2
לשמן מעט קערה גדולה. להעביר את הבצק לקערה המשומנת ולשמן גם את פני הבצק ולפזר קצת קמח מעל.
לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
לאחר התפחה, להוציא את הבצק מהקערה ולחלק ל-6 חלקים שווים. תרטיבו את היידים שיהיה לכם נוח לעבוד עם הבצק.
4
להדליק תנור לחום הכי גבוה, 250 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה.
5
לקחת כדור בצק, לרדד לעלה, לגלג וליצור רצועה ארוכה ודקה. לסגור את הרצועה לאליפסה. לטבול את הבייגלה בתבנית עם המים, להוציא ומיד לטבול בתבנית עם השומשום, לפזר מלח גס מעל הבייגלה לפני שנכניס לאפיה.
6
להניח את הבייגלה בתבנית אפייה. להכניס לתנור ולאפות כ-15 דקות או עד שהבצק משחים.
7
הוציא מהתנור (ולהבריש מיד את הבייגליים בשמן זית משני הצדדים לא חובה . )לתת להם מנוחה של כ-10 דקות, לאכול עם מעט שמן זית וזעתר , או מתבלים שאתם אוהבים.
שאלות נפוצות על מתכון לבייגלה ירושלמי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר