מתכון לבורקס פיצה
במקום ללכת למאפיה קבלו את המתכון שישדרג לכם את הטעם של בורקס הפיצה.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבורקס פיצה
זמן הכנה
הכנה 15 דקות עבודה
זמן בישול
אפייה 30 דקות
מס' מנות במתכון
20-25 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לבורקס פיצה
- עבור הבצק:
- 3 וחצי כוסות קמח לבן מנופה
- 1 כף מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- עבור הרוטב:
- 1 קופסת רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום קלופה וכתושה
- חצי כפית סוכר
- קורט מלח ופלפל
- 4 כפות אורגנו
- תוספות:
- 20 זיתים מגולענים וקצוצים
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינה צהובה
שלבי הכנה של מתכון לבורקס פיצה
1
את הקמח המנופה מניחים בתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים ידנית. מוסיפים את השמרים ומערבבים ידנית היטב. חשוב מאוד לערבב היטב על מנת שכל החומרים יתערבבו היטב ויהיו מאוחדים עוד לפני הפעלת המיקסר.
2
כעת, מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה. תוך כדי ערבול, מוסיפים את השמן ובהדרגה גם את המים. מערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש. הדגש בשלב הזה הוא על קבלת בצק מאוד אלסטי ולא קשה מידי אשר יקשה בשלב מאוחר יותר על ביצוע עבודה מדויקת. במידה ומתקבל בצק קשה ודחוס, ניתן להוסיף עוד קצת שמן על מנת לרכך אותו היטב.
3
יוצרים כדור בצק גדול ומושחים אותו בשמן. מכסים בניילון נצמד. מניחים כך למשך שעתיים.
4
לאחר כשעה וחצי, מחממים תנור מראש על 18- מעלות ומכינים את הרוטב. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. וכן מכינים את התוספות.
5
לאחר שעתיים כאמור, מחלקים את כדור הבצק לשני חלקים שווים.
6
כל חלק מרדדים על משטח עבודה נקי עד לעובי דק.
7
כעת, מכינים את הבורקסים: על הבצק הדק, מורחים שכבה של הרוטב שהכנו. מפזרים את התוספות, ומעל מניחים את הגבינות. משאירים ס"מ אחד של בצק לסגירה. מגלגלים את הבורקס לגליל.
8
מסירים את השוליים וחותכים את הגליל לשבלולים בגודל 4-5 ס"מ. חשוב להכין את השבלולים בגודל אחיד ולמנוע מכל שבלול להיות בגודל אחר דבר אשר ישפיע על המראה הכללי לרעה ויצור חוסר סימטריה וחוסר אסתטיקה אשר ישפיע על הרושם הראשוני מהמנה וזה הדבר העיקרי ביותר.
9
מכינים תבנית ואותה מרפדים בנייר אפייה. מניחים על התבנית את השבלולים, משאירים רווחים בין שבלול לשבלול.
10
מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות כאמור למשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
11
מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
- המלצת המטבח: בורקס פיצה הוא כמובן הבורקס הכי טעים שיש. ההצעה שלנו היא להגיש אותו כחלק מארוחה חלבית לצד סלט קצוץ ענק, טחינה טובה, ביצים קשות ופלטת גבינות. ניתן להוסיף לבורקס תוספות מעניינות בפנים כמו זיתים ירוקים, זיתים שחורים, תירס וכדומה אשר ישדרגו את הבורקס ויוסיפו לו מרקמים חדשים.
שאלות נפוצות על מתכון לבורקס פיצה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר