מתכון לבורקס טורקי במילוי תרד וגבינות
ישנם מזונות שהם פשוט חיבוק לנפש ולנשמה. כך הוא הבורקס הטורקי, בעל הטעם האחד והיחיד.
שבכל ביס וביס נמס בפה, נימוח ומענג את החך,
בד בבד מזכיר לנו בית, משפחה ואוכל טוב.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבורקס טורקי במילוי תרד וגבינות
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן אפיה
אפיה 45 דקות
מס' מנות במתכון
12 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לבורקס טורקי במילוי תרד וגבינות
- עבור הבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כפות חומץ
- ½ 2 כוסות מים
- 1 כפית שטוחה של מלח
- ½ כפית סוכר
- עבור ההשריה:
- ½ 2 כוסות שמן קנולה
- עבור המלית:
- 200 גרם עלי תרד (עדיפות לעלי בייבי)
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינת קשקבל
- 1 ביצה
- עבור הציפוי:
- ביצה טרופה
- גבינת קשקבל
שלבי הכנה של מתכון לבורקס טורקי במילוי תרד וגבינות
1
לוקחים את כל חומרי הגלם עבור הבצק, מכניסים לתוך קערת המערבל.
2
מערבלים במשך 5-6 דקות עד לקבלת גוש בצק אחיד.
3
את הבצק שהתקבל, מחלקים ל-12 חתיכות שוות.
4
לוקחים כל חתיכה ומכדררים לצורת לכדור, ומניחים בתבנית.
5
יוצקים מעל 12 כדורי הבצק את השמן עד שהוא מכסה את כולם.
6
מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-7-10 שעות (עדיפות למשך הלילה).
7
לאחר שהבצק נח, מכינים את מלית הבורקס.
8
מכניסים לקערה את עלי התרד, הגבינות והביצה, ומערבבים לכדי תערובת אחת.
9
את התערבות מועכים היטב בכפות הידיים.
10
לוקחים כל כדור בצק, מועכים עם כף יד אחת, ופורסים באמצעות הידיים לבצק דק ככל האפשר.
11
מניחים מעט מהמלית לאורך קצה אחד של כל אחד מהעלים, ומגלגלים לגליל.
12
כל גליל מותחים מעט לאורך, ומגלגלים כלפי פנים לצורת שבלול.
13
מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.
14
חוזרים על הפעולה עם כל אחד מכדורי הבצק.
15
מורחים על השבלולים שבתבנית ביצה טרופה.
16
מעל כל שבלול, מגרדים מעט קשקבל.
17
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה, בחום של 180 מעלות למשך 45 דקות בערך.
טיפ קטן מה-♥
- בשלבי מילוי הבורקס וגירוד הגבינות, טיפ לחובבי קולינריה: לגרד ארבע גבינות מעל כל שבלול, וכך ליצור בורקס תורכי בתוספת ניחוח איטלקי. ובכלל, ניתן להחליף את הגבינות במתכון בגבינות אחרות, לפי הטעם האישי.
- שימו עין על אפיית הבורקסים בתנור, והוציאו לפי העין כאשר הבורקסים מגיעים להזהבה. יכול להיות שיהיו מוכנים לפני תום 45 הדקות.
- טיפ לטבעונים: ניתן להחליף את הגבינות החלביות בגבינה טבעונית, והטעם נשאר מדהים!
למה כדאי לכם להכין בורקס טורקי במילוי תרד וגבינות?
למרות האמונה הרווחת לפיה הבורקס הטורקי הוא מגזרת המזונות הלא מזינים, הלא בריאים ועתירי הקלוריות, הרשו לנו לנפץ לכם מיתוס קטן.
חתיכה אחת של בורקס תורכי מכילה כ-300 קלוריות בלבד! ויכולה להוות ארוחת בוקר לגיטימית ומזינה בשילוב של עגבניה, מלפפון ושאר ירקות (פשוטו כמשמעו).
אכילה של ארוחה זו, משביעה למשך שעות ארוכות, ויש כאלו שאפילו שבעים ממנה לחצי יום. ומזינה את הנפש בידיעה שניתן לאכול גם טעים מאד, ועדיין לשמור על תזונה מאוזנת.
שאלות נפוצות על מתכון לבורקס טורקי במילוי תרד וגבינות
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר