מתכון לבורקס במילוי תפוחי אדמה
יש שיגידו שבורקס עם מילוי רך וטעים של תפוחי אדמה הוא המאכל הלאומי של ישראל.
יהיה קשה מאד להתווכח עם הטענה הזאת.
כשמכינים את הבורקס בבית – הוא מקבל את הטאץ' האישי והופך להרבה יותר טעים ומיוחד!
בורקס במילוי תפוחי אדמה הדבר הכי טעים שיש! מנשנשים עם חיוך.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבורקס במילוי תפוחי אדמה
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
זמן אפיה
אפיה 30-40 דקות
מס' מנות במתכון
5-6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לבורקס במילוי תפוחי אדמה
- חבילת בצק עלים מרודד
- 4-5 תפוחי אדמה מקולפים
- ביצה
- שומשום
- מלח ופלפל לבן
שלבי הכנה של מתכון לבורקס במילוי תפוחי אדמה
1
כ- 3-4 לפני ההכנה מוציאים את הבצק מהמקפיא להפשרה על השיש או על השולחן.
2
את תפוחי האדמה מקלפים, חותכים לריבועים בינוניים ושמים בתוך סיר עם הרבה מים.
3
מרתיחים את הסיר עם תפוחי האדמה והמים ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 20 דקות עד לריכוך.
4
כשתפוחי האדמה רכים – מסננים אותם ממי הבישול ומועכים אותם לכדי מחית אחידה ללא גושים.
5
מתבלים את המחית במלח ופלפל וממתינים לקירור מלא.
6
מתחילים לחמם את התנור לחום של כ- 160 מעלות.
7
את הבצק המופשר פורסים על גבי תבנית אפייה, כדאי להניח אותו על שכבה של נייר אפייה. חשוב לשים לב שהבצק מאד עדין ועלו להישבר אם מותחים אותו.
8
חותכים את הבצק למלבנים ארוכים לכל האורך, כשעוביים עומד על כ- 10 ס"מ.
9
בצידו השמאלי של המלבן המוארך (אך לא צמוד לקצה) מנחים את מחית תפוחי האדמה לכל האורך.
10
את הצד הימני של המלבן מרימים ומכסים איתו את המלית. בעזרת מזלג מהדקים בין שני הקצוות כדי שיידבקו היטב ויהפכו לשכבת בצק אחת.
11
מורחים ביצה טרופה על גבי המלבנים המכוסים ומפזרים שומשום בנדיבות.
12
מכניסים את התבנית לתנור המחומם. אחרי כ- 20-25 דקות בודקים אם הבורקס תפוחים ומוזהבים. אם כן – הרי שהם מוכנים!
טיפ קטן מה-♥
- אפשר להוסיף למחית תפוחי האדמה בצל מטוגן לקבלת טעם עשיר ועמוק.
- מי שאוהב מחית מירקות אחרים יכול להוסיף גם גזר או בטטה לבישול המקדים ולמעוך אותם כחלק מהמחית שמיועדת למילוי הבורקס.
- רוצים להפוך את המתכון לטבעוני? אין בעיה! אפשר לוותר על מריחת הביצה ובמקומה אפשר למרוח מעט מים עם האצבעות ולאחר מכן לפזר את השומשום.
- לשם הגיוון כדאי להכין את הבורקס עם סוגים אחרים של בצק – בצק פילו או בצק בהכנה אישית.
- אם רוצים לקצר את התהליך כדאי לקנות ריבועי בצק עלים וכך להניח את המלית על כל ריבוע בנפרד ולסגור היטב.
- אם רוצים מרקם חלק יותר של מחית תפוחי האדמה מומלץ להוסיף להם קובייה או שתיים של חמאה בעודם חמים. החמאה תימס ותסייע למרקם להיות הרבה יותר קרמי.
למה כדאי לכם להכין בורקס במילוי תפוחי אדמה?
- אין מי שסוג זה של בורקס הוא לא המועדף עליו וללא ספק אפשר יהיה להכין אותו בבית כך שהוא יתקבל הרבה יותר טעים מאלה שקונים במאפייה השכונתית.
- בורקס תפוחי אדמה יכול להתאים לכל סוג של ארוחה – בוקר, צהריים או ערב. בליווי סלט ירקות, טחינה וחציל מטוגן – כל יושבי השולחן ילקקו את האצבעות!
- ההכנה פשוטה ומהירה.
- הבורקס מתאימים גם לאכילה בטמפרטורת החדר, אפשר לקחת אותם למחרת כארוחה קלה לעבודה או לבית הספר ולאכול אותם גם אחרי יומיים או שלושה מהאפייה.
שאלות נפוצות על מתכון לבורקס במילוי תפוחי אדמה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר