מתכון לבואיקוס גבינה
בואיקוס גבינה - הלחמניות שכבשו את המדינה! ניתן להוסיף לבואיקוס גבינה מגוון של תוספות שאתם אוהבים.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לבואיקוס גבינה
זמן הכנה
הכנה 15 דקות
זמן אפיה
אפיה 30 דקות
מס' מנות במתכון
20-30 בואיקוס
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לבואיקוס גבינה
- 250 גרם חמאה
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 150 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 1 ביצה מופרדת
- 250 גרם קמח לבן
- 200 גרם גבינת פרמזן
- 1/2 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מלח שטוחה
- חצי כוס שומשום
שלבי הכנה של מתכון לבואיקוס גבינה
1
תחילה נחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות ובמקביל ניקח תבנית אפייה מלבנית ונרפד אותה היטב בנייר אפייה עליו נניח בשלב מאוחר יותר את הבואיקוס שלנו.
2
ניקח קערה בינונית ובתוכה נשים את החמאה, הגבינות, הקמח, אבקת האפייה ואת החלבון שהפרדנו ונתחיל לערבב היטב על מנת ליצור תערובת אחידה ולא גושית ולאט לאט נרגיש איך התערובת הופכת לבצק מהמם ורך אשר ניתן יהיה לעבוד איתו היטב.
3
לאחר שהתקבל הבצק, ניתן להניח אותו בצד למשך 20-30 דקות עד להתפחה קלה.
4
ניקח את הבצק שנוצר ותחיל לחתוך ממנו עיגולים קטנים בקוטר 7 ס"מ ונניח אותם על גבי תבנית האפייה תוך שמירה אחידה על מרחקים שווים בין כדור לכדור וזאת מהסיבה שהבצק בתנור, תופל ומתרחב ועלול להידבק לעיגול השני ולאבד מצורת המנה.
5
ניקח את חלמון הביצה שהפרדנו ונשים בכוס קטנה ובעזרת מברשת נתחיל להבריש כל אחת מהלחמניות שלנו על מנת שיקבלו את הצבע השחום והקריספיות הנהדרת שגורמת לנו לאכול עוד ועוד לחמניות בואיקוס ללא הפסקה.
6
לאחר שהברשנו את הלחמניות, ניתן לפזר עליהם את השומשום או כל מרכיב אחר שאתם אוהבים ותרצו שיונח על גבי הבואיקוס האהוב שלכם.
7
את הבואיקוס נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולמשך 25-30 דקות עד להזהבה אשר תסמל לנו שהלחמניות המדהימות מוכנות היטב לאכילה וכל שנותר הוא להוציא אותן מהתנור ולחכות שהן יתקרר לפני שתתחילו לחסל אותן.
טיפ קטן מה-♥
- ניתן לעשות חילופים עם סוגי הגבינות ולשלב גבינות אחרות בתפריט. מדובר בתפריט מאוד פתוח ונתון לשינויים בסוגי הגבינות והטעם האישי וניתן לתת לדמיון להפליג למחוזות חדשים של יצירתיות ומקצועיות.
- אל תערובת הבואיקוס, ניתן להוסיף מרכיבים נוספים כגון זיתים ירוקים או שחורים, אגוזים ועוד מרכיבים נוספים אשר לדעתכם יכולים להשתלב בצורה נהדרת על גבי לחמניות הבואיקוס שלכם ולהעשיר את טעמם באורח פלא.
- על מנת לשמור על טריות הבואיקוס ומניעת התייבשות, ניתן להכניסם אל תוך הפריזר אשר ישמור על טעמם וימנע התייבשות. כאשר תהיו מעוניינים בלחמניית בואיקוס, תמיד תוכלו לגשת לפריזר ולהוציא משם כמה לחמניות בואיקוס שתרצו ולהפשיר אותן במיקרוגל תוך כדי חימום.
שאלות נפוצות על מתכון לבואיקוס גבינה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר