מתכון לאינג'רה
אם חשקה נפשכם בלחם, טעים, חמים ומנחם, ובד בבד משביע, מזין ודל קלורית- לכו ללא ספק על אינג'רה. הבטן שלכם והנפש שלכם יודו לכם.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לאינג'רה
זמן הכנה
הכנה 40 דקות
זמן בישול
בישול 70 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לאינג'רה
- 5 כוסות קמח טף
- 5 כוסות מים חמים
שלבי הכנה של מתכון לאינג'רה
1
מכניסים את קמח הטף והמים לקערה גדולה. מעסים את התערבות בעזרת הידיים, בעדיפות לאגרופים, עד שהעיסה שמתקבלת היא סמיכה, ונטולת גושים לחלוטין.
2
את העיסה המתקבלת מכניסים לכלי בעל מכסה אטום, כך שהעיסה תגיע באופן מקסימלי לעד 3/4 מגובה הכלי. משאירים את הכלי למנוחה למשך יממה שלמה.
3
למחרת, יש לשים לב שקמח הטף תפח ומבעבע.
4
מערבבים את התערובת, ותוך כדי ערבוב שופכים לתוכה מים חמים בהדרגתיות לפי העין. העיסה הבלילה צריכה לצאת חלקה ונטולת גושים. נותנים לכלי לנוח יממה נוספת.
5
ביום השלישי, מנקים את השכבה העליונה מהלכלוך האפרפר שנוצר בה, מערבבים היטב.
הבלילה אמורה להיות מלאה בבועות.
6
מחממים מחבת משומנת, לפי קוטר האינג'רה המבוקש.
7
באמצעות מצקת יוצקים למחבת מהתערובת שיצרנו, ובאמצעות תנועות מעגליות יוצרים עיגול.
8
במחבת, מחכים שהאינג'רה תקבל את צורתה. ברגע שמופיעים חורים קטנים המכסים את רוב האינג'רה ניתן להוציא מהמחבת.
בתאבון!
טיפ קטן מה-♥
- אם שמתם לב שאחד השלבים לא הלך כמבוקש, ניתן להוסיף כפית אבקת אפיה, לערבב היטב עם התערובת ולהמשיך משם.
- ככל שברצוננו להכין יותר, או פחות, מנות אינג'רה- נעלה או נוריד באופן יחסי את כמות כוסות המים וקמח הטף בהתאמה. לדוגמה, עבור פחות מנות נשתמש בשלוש כוסות מים, ו3 כוסות קמח טף.
- איכלו את האינג'רה שלכם עם מטבלים אתיופיים מסורתיים, כמו למשל מטבל הברברה הידוע בפיקנטיות המיוחדת שלו. הנאה אמיתית מובטחת!
למה כדאי לכם להכין אינג'רה?
חומרי הגלם היחידים המרכיבים את האינג'רה הם מים וקמח טף. קמח הטף ידוע בדברים הטובים שהוא מכיל ובהם אנטי-נוטריינטים. שהם חומרים הקיימים בצמחים הטובים לגוף האדם ומגנים עליו מבפני חיידקים ומזיקים.
אינג'רה היא מאכל לחמי הדומה ללחוח התימני, וטעים לא פחות ממנו. רק שעקב מרכיבה העיקרי, קמח הטף, היא בריאה ומזינה הרבה יותר, ואפילו דלה יחסית בקלוריות. וכך, באינג'רה אחת יש בין 150-170 קלוריות בלבד וניתן לשלב אותה בארוחה מבלי לחוש שום רגשות אשם או נקיפות מצפון, ולשבוע לכמה שעות טובות.
הסיפור מאחורי המתכון לאינג'רה
יחד עם העלייה האתיופית, הגיעה ארצה גם המסורת האתיופית בדגש על המטבח האתיופי, ואט אט התערו להם במסורת הישראלית ובמטבח הישראלי. כך, הפכו את כור ההיתוך הישראלי לגדוש יותר, טעים יותר ומעניין אף יותר.
והנה, ממקום שהמשפחות האתיופיות חוגגות את היותה של האינג'רה חלק מארוחת הצהריים שלהן באופן יומיומי כחלק ממסורת הסעודה שלהן עצמן, הפכה האינג'רה למבוקשת בכלל בתי האב.
כחלק מהתרבות הישראלית שמאד עשירה בקולינריה ומאד מעודדת תרבות מטבחית, לאינג'רה נוסף מקום של כבוד בכס הקולינריה הישראלי. ואפילו, חצתה האינג'רה את גבולות המטבח הביתי, והיא נמכרת בחנויות מכולת ובמסעדות ברחבי העולם המתמחות באוכל אריתראי, אתיופי וסומלי.
שאלות נפוצות על מתכון לאינג'רה
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר