מתכון לאורז אדום עיראקי
היישר מהמטבח העיראקי, מנת האורז האדום שלנו שתכנס לכם היישר ללב ולבטן. בתיאבון
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לאורז אדום עיראקי
זמן הכנה
15 דקות עבודה
זמן בישול
30 דקות
מס' מנות במתכון
4-6 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לאורז אדום עיראקי
- אחת וחצי כוסות אורז לבן
- 2 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
- 2 כוסות שימורי עגבניות חתוכות
- 300 גרם רסק עגבניות
- 4-3 כוסות מים בטמפ' החדר
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן
שלבי הכנה של מתכון לאורז אדום עיראקי
1
בסיר, מחממים את השמן, על אש בינונית מחממים ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. אחד הדברים שיותר מאפיינים בצל מטוגן, הוא שהוא נועד לפורענות כלומר, הוא מהר מאוד עובר ממצב של זהוב או שקוף למצב של שרוף ובעל טעם מר, חשוב מאוד לעקוב אחר טיגון הבצל ולמנוע את שריפתו ובכך נאפשר טעמים נפלאים, ארומטיים ומזינים למנה.
2
מוסיפים לסיר את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, המים והמלח. מביאים לרתיחה.
3
בתום הרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים במכסה, ומבשלים שעה על אש קטנה. בסיום, מכבים את האש.
4
כעת, שוטפים היטב את האורז. מניחים בסיר נפרד בגודל בינוני, עם 3 כוסות מים פושרים. מביאים לרתיחה, כאשר המכסה סגור.
5
בתום הזמן, מורידים לאש קטנה ומבשלים במשך 20 דקות. מורידים מהאש, מצננים כעשר דקות ומגישים.
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
- המלצת המטבח: ההמלצה שלנו היא להגיש את האורז המושלם בעולם, האורז האדום העיראקי יחד עם תבשיל טנזייה (ניתן למצוא מתכון באתר). את השילוב הזה לא תרצו להחמיץ, זה בטוח. השילוב של אורז אדום ברסק עגבניות לצד המתיקות של הטנזייה יוצרת ביסים מושלמים וטעימים. תנסו, מבטיחים שלא תצטערו.
אחסון וקירור: ניתן לאחסן את האורז האדום בקירור במקרר עד לזמן מקסימלי של כארבעה ימים, בתוך כלי סגור.
למה כדאי לכם להכין אורז אדום עיראקי?
למען האמת, מדובר באחת ממנות האורז היחידות שיכולות לעמוד בזכות עצמן. מנת אורז גדושה ומלאה בכל טוב של רסק עגבניות, שכמה ביסים ממנה ממלאים את הגוף בחיוניות ואת הנשמה בטעם מדהים. אורז אדום עיראקי הוא התוספת המעולה לכל ארוחה ותמיד יהיה עם מה לאכול את האורז המושלם הזה.
מדובר על מנה מושלמת כמנת פחמימה לצד חלבון, כמו למשל נתחי חזה עוף על האש. מנה אחת של אורז אדום משביעה מאד, ולצד מנת חלבון טובה היא תספק אתכם לכמה שעות טובות ללא נשנושים מיותרים
שאלות נפוצות על מתכון לאורז אדום עיראקי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר