מתכון לאוקונומיאקי
בין אם ארוחה עבורכם או עבור ילדיכם, הכירו את האוקונומיאקי. החביתית החדשה שתעטר את ארוחת הבוקר או הערב שלכם.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לאוקונומיאקי
זמן הכנה
20 דקות עבודה
זמן בישול
אפייה 20 דקות
מס' מנות במתכון
מספר מנות: 6
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים למתכון לאוקונומיאקי
- 1 ראש כרוב בגודל בינוני, חתוך לפרוסות דקות
- 4 גזרים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
- 6 ביצים בגודל L
- 2 קישואים בגודל בינוני פרוסים לפרוסות דקות
- 2 גבעולי בצלים ירוקים בגודל בינוני קצוצים דק
- חצי כוס קמח לבן מנופה
- 1 חבילת פטריות פרוסות לפרוסות בינוניות
- קורט מלח
- קורט פלפל שחון טחון
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כף שמן זית
- חופן פטרוזילה שטופה וקצוצה
שלבי הכנה של מתכון לאוקונומיאקי
1
מכינים קערה גדולה ובה מניחים את הכרוב, הגזר, הפטריות, הקישואים והקמח המנופה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב מאוד לערבב בצורה איטית ויסודית על מנת שכל המרכיבים יהיו עטופים בקמח ויוכנו בצורה מלאה.
2
במחבת על אש בינונית- נמוכה, עם חצי כף שמן או 1התזות ספריי שמן מקציפים את הביצים.
3
לאחר הקצפה, מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים היטב.
4
באותה מחבת, עם חצי כף שמן נוספת או 1 התזות מספריי שמן, מכינים את האוקונומיאקי: יוצקים 2 כפות מהתערובת למחבת, משטחים באמצעות מרית כמו של חביתה. מטגנים כל צד במשך 3-4 דקות עד להזהבה. מסירים מהאש. חשוב מאוד לשים לב לתהליך הטיגון ולמנוע מצב בו הטיגון מתמשך זמן רב מידי אשר במקום לקבל הזהבה של האוקונומיאקי, הוא יישרף וטעמו יהיה מר.
5
מניחים על צלחת שריפדנו בנייר סופג. סופגים שמן. חשוב מאוד להקפיד על ספיגת השמן היטב הן מבחינה תזונתית והן מבחינת הנראות והאסתטיקה בטיגון.
6
מעבירים לצלחת נקייה ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.
בתיאבון!
טיפ קטן מה-♥
- המלצת המטבח: ההמלצה שלנו היא לאכול את חביתת האוקונומיאקי בתור ארוחת ערב, לצד פלטת גבינות מושלמת מכל טוב: גבינות עיזים, גבינה צפתית וגבינת שמנת. לצד זאת, להכין סלט ירקות גדול וטעים. וכמובן, לעטר בטחינה מוכנה, איך אפשר שלא.
- אחסון וקירור: ניתן לאחסן את האוקונומיאקי במקרר עד לזמן מקסימלי של כיומיים.
למה כדאי לכם להכין אוקונומיאקי?
מי מכם שחובב ארוחות מאוזנות ומתחשק לו לגוון מעט, המתכון הזה בדיוק בשבילכם! השילוב המושלם בין חביתה לבין ארוחה מלאה ומשביעה. לאחר שתכינו את האוקונומיאקי, לא תוכלו ליהנות מפחות מזה. חביתת אוקונומיאקי מלאה בסיבים תזונתיים ומספקת לגוף אנרגיה ווטימינים אשר חיוניים לתפקוד המערכות השונות ואין כמו לפתוח את היום בארוחת בוקר נפלאה עם חביתת אוקונומיאקי אשר תספק אנרגיה וטעמים נפלאים אשר ילוו אותנו לאורך כל היום.
שאלות נפוצות על מתכון לאוקונומיאקי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר