מתכון לאולדושקי
האולדושקיז מזוהים לרוב עם המטבח הרוסי. כמעט ואין ארוחת בוקר רוסית לגיטימית שמתחילה ללא המעדן הנפלא הזה, שהוא שילוב של פנקייק עם החמיצות של יוגורט.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על מתכון לאולדושקי
זמן הכנה
60 דקות עבודה
זמן בישול
5 שעות או לילה
מס' מנות במתכון
6 מנות
סוג מאכל
חלבי
רכיבים ומצרכים למתכון לאולדושקי
- 1 גביע יוגורט חמוץ מעט, לפי הטעם
- 1 ביצה בגודל L
- 2 וחצי כפות סוכר לבן
- קורט מלח
- שני שליש כוס קמח תופח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 אגס קטן
שלבי הכנה של מתכון לאולדושקי
1
באמצעות פומפייה, מגרדים את האגס היטב ולאחר מכן מניחים בקערה יחד עם היוגורט, הקינמון, והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה של טעמים קסומים.
2
לאחר מכן מוסיפים את הסוכר לקערה ומקציפים יחד עם הביצה בתערובת שיצרנו. זאת עד לקבלת תערובת אחידה.
3
כעת, מוספים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם אחיד וסמיך ולאחר מכן מצננים כרבע שעה. חשוב מאוד לבצע את התהליך בצורה מבוקרת תוך הקפדה על ערבוב יסודי וזאת במטרה למנוע היווצרות גושים בתערובת דבר אשר ישפיע על התוצאה הסופית.
4
כעת, מחממים מחבת עם חצי כף שמן על אש בינונית- נמוכה.
5
מהבצק שיצרנו יוצרים כדורים קטנים, משטחים אותם מעט, ומניחים על המחבת החמה. מטגנים משני הצדדים, 2-3 דקות מ כל צד עד להזהבה. חשוב מאוד לשמור על אסתטיקה וליצור כדורים שווים בגודלם על מנת שהתוצאה הסופית תהיה מרשימה ולא מבולגנת.
6
להגיש את הפנקייקים חמים עם שמנת חמוצה או ריבה.
7
מניחים על צלחת, מזלפים קצפת ותוספת כאוות נפשכם ונהנים. ניתן להתפרע עם תוספות והכל בהתאם לטעמכם האישי. יש שאוהבים גבינת שמנת, ריבות, סירופים למיניהם ועוד מגוון תוספות.
בתאבון!
טיפ קטן מה-♥
המלצת המטבח: ההמלצה שלנו היא ליהנות מאולדושקי מהסרטים על ידי הכנת ביתית של גבינת מסקרפונה (ניתן למצוא מתכון באתר) או לחילופין מסקרפונה קנוי שניתן למצוא בכל סופר. על צלחת נניח 2-3 אולדושקי'ז, נקשט במסקרפונה ונתחיל עם הכיף, התוספות! כעת השתוללו כאוות נפשכם, אנו ממליצים על שילוב בין מתוק לחמוץ ואף מלוח מעט. כמו פירות העונה, שוקולד גרוס, דובדבנים מסוכרים, אגוזים או שקדים רגילים או מסוכרים, עוגיות לוטוס או אוראו. האולידושקי אוהב הכל!
אחסון וקירור: ניתן לאחסן את פנקייקי האולידוקי בקירור במקרר עד לזמן מקסימלי של כארבעה ימים. ניתן לחילופין להקפיא עד לטווח זמן מקסימלי של כשבועיים ימים.
למה כדאי לכם להכין אולדושקי?
את המתכון הזה אתם תשמחו להכין, כי הוא פשוט כל כך טעים ועם זאת לא מרגיש "כבד" כי הוא כמעט כולו מורכב מיוגורט ודברים טובים ובריאים. אין כמו לפתוח את היום עם אולדושקיז חמים ומרעננים אשר יהפכו את היום למושלם.
שאלות נפוצות על מתכון לאולדושקי
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר