מתכון לחמעג'ון

לחמעג'ון זו מנה מלאת ריח טוב, וטעם עוד יותר טוב. בקיץ ובחורף בשילוב עם סלט עגבניות רענן או סלט ירוק זו מנה מנצחת, בריאה ומזינה. לחמעג'ון הוא בעצם בשר בתוך בצק שהם שילוב מנצח של טעמים. הנה מתכון קליל ללחמעג'ון אישי ומפנק.

מבט מהיר על לחמעג'ון

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 30 דקות

מס' מנות במתכון

4-5 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים ללחמעג'ון

שלבי הכנה של לחמעג'ון

1

אופן הכנת הבצק:

  • שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומפעילים למשך שלוש עד ארבע דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • בקערה גדולה משומנת מעט מניחים את הבצק ומכסים במגבת לחה מעט. מחכים שהבצק יכפיל את נפחו.

2

אופן הכנת הבשר: 

  • במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבשר הטחון.
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הפלפל החריף.
  • מוסיפים את שיני השום עד שהן מזהיבות. מערבבים ומפוררים את הבשר.
  • מוסיפים רסק עגבניות ורוטב עגבניות שרי, מערבבים במשך שתי דקות ומוסיפים את התבלינים. בודקים את התיבול ומתקנים לפי הטעם.

3

אופן הכנת המנה:

  • מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים.
  • מרדדים כל כדור במערוך מקומח עד לקבלת צורה אובלית בעובי של כחצי ס"מ.
  • מחממים תנור ל 220 מעלות.
  • במחבת ברזל מחממים מעט שמן זית ומניחים כל חתיכת בצק למשך דקה מכל צד.
  • מניחים בתבנית אפיה את הבצק הצרוב.
  • בכל בצק יוצרים שקע עם האצבעות ומניחים בו את מלית הבשר וצנוברים מעל. משאירים שוליים של שני ס"מ בצק.  אופים במשך עשר דקות עד שרואים שהבשר משחים ופריך.

4

הגשה:

מעבירים לצלחת שטוחה ומקשטים בעשבי תיבול ומעט שמן זית.

אפשר להגיש עם צלוחית טחינה בצד.

הטחינה ידועה בשלל תכונות בריאות שכן היא עשירה בברזל, סידן וחומצות אמינו. אם נוסיף לטחינה גם שום ולימון נקבל גם את המינרליים הנהדרים שיש בהם.

שאלות נפוצות על לחמעג'ון

הזמן להכנת לחמעג'ון מתחלק לשניים, יש את זמן ההכנה ויש את זמן הבישול / האפייה במידה ונדרש, ולכן מומלץ יהיה להסתכל למעלה בכדי לראות את הזמן המוערך לכל שלב.
פירטנו לכם את צעדי ההכנה של לחמעג'ון לפי צעדים שלביים כך שלא תוכלו להסתבך, יש לגלול למעלה בכדי לראות את שלבי ההכנה.
כתבנו לכם רשימה מסודרת של הרכיבים הדרושים להכנת לחמעג'ון ממש כאן למעלה, יש לגלול בכדי לקרוא יותר.
את כמות המנות להכנת לחמעג'ון לפי הגרסה שלנו תוכלו לקרוא למעלה, ואם לא מצויין מספר מנות ספציפי אז לרוב המתכון יהיה עבור 3-4 מנות בממוצע.
שלבי ההכנה של לחמעג'ון מצויינים למעלה אחרי הפסקה המתארת את מרכיבי המתכון, יש לגלול למעלה בכדי לקרוא יותר על שלבי ההכנה.
5/5

אולי יעניין אתכם גם:

ערמונים בתנור
מתכונים בריאים

מתכון לערמונים בתנור

מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם

לקריאת המתכון »
Roasted chickpeas
מתכונים לסלטים לעל האש

מתכון לחומוס קלוי

מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
הירשם
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments