מתכון לחמעג'ון
לחמעג'ון זו מנה מלאת ריח טוב, וטעם עוד יותר טוב. בקיץ ובחורף בשילוב עם סלט עגבניות רענן או סלט ירוק זו מנה מנצחת, בריאה ומזינה. לחמעג'ון הוא בעצם בשר בתוך בצק שהם שילוב מנצח של טעמים. הנה מתכון קליל ללחמעג'ון אישי ומפנק.
האזינו למתכון:
מבט מהיר על לחמעג'ון
זמן הכנה
הכנה 30 דקות
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
בשרי
רכיבים ומצרכים ללחמעג'ון
-
לבשר:
שתי כפות שמן זית, שלוש מאות גרם בשר טחון – הבשר עשיר בויטמינים, ארבע שיני שום קצוצות , ארבע עגבניות טריות קצוצות, חצי כוס רוטב עגבניות שרי קנוי , רבע כפות רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם) , חצי כפית כמון טחון, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה , פלפל חריף ירוק (חצי מפלפל גדול או פחות), כף שמן זית, כוס עלי נענע וכוסברה קצוצים (לא חובה) -
לבצק:
שתי כפות סוכר, כף שמרים יבשים, כשלושת רבעי מים בטמפרטורת החדר, חצי קילו קמח, כפית מלח גס, כשליש כוס זמן זית, כרבע כוס מי סודה
שלבי הכנה של לחמעג'ון
1
אופן הכנת הבצק:
- שמים את כל מצרכי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ומפעילים למשך שלוש עד ארבע דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- בקערה גדולה משומנת מעט מניחים את הבצק ומכסים במגבת לחה מעט. מחכים שהבצק יכפיל את נפחו.
2
אופן הכנת הבשר:
- במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבשר הטחון.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת הפלפל החריף.
- מוסיפים את שיני השום עד שהן מזהיבות. מערבבים ומפוררים את הבשר.
- מוסיפים רסק עגבניות ורוטב עגבניות שרי, מערבבים במשך שתי דקות ומוסיפים את התבלינים. בודקים את התיבול ומתקנים לפי הטעם.
3
אופן הכנת המנה:
- מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים.
- מרדדים כל כדור במערוך מקומח עד לקבלת צורה אובלית בעובי של כחצי ס"מ.
- מחממים תנור ל 220 מעלות.
- במחבת ברזל מחממים מעט שמן זית ומניחים כל חתיכת בצק למשך דקה מכל צד.
- מניחים בתבנית אפיה את הבצק הצרוב.
- בכל בצק יוצרים שקע עם האצבעות ומניחים בו את מלית הבשר וצנוברים מעל. משאירים שוליים של שני ס"מ בצק. אופים במשך עשר דקות עד שרואים שהבשר משחים ופריך.
4
הגשה:
מעבירים לצלחת שטוחה ומקשטים בעשבי תיבול ומעט שמן זית.
אפשר להגיש עם צלוחית טחינה בצד.
הטחינה ידועה בשלל תכונות בריאות שכן היא עשירה בברזל, סידן וחומצות אמינו. אם נוסיף לטחינה גם שום ולימון נקבל גם את המינרליים הנהדרים שיש בהם.
שאלות נפוצות על לחמעג'ון
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש)
מתכון ללבילטונג (בשר מיובש) דף הבית הבילטונג הוא נתח ארוך של שריר בשר בקר ממולח ומתובל שמיוצר כחטיף. המתיישבים הראשונים בדרום אפריקה נהגו לייבש רצועות
מתכון לחמין בסיר בישול איטי
מתכונים לחמין לשבת מתכון לחמין בסיר בישול איטי כאשר אנו שומעים את המילים "שבת חורפית", אנו ישר חושבים על חמין. מאכל עממי ומסורתי זה חוצה
מתכון לערמונים בתנור
מתכונים בריאים מתכון לערמונים בתנור צליית ערמונים בתנור היא מסורת עתיקת יומין הממלאת את האוויר בניחוח נעים ונוסטלגי. הפשטות של המתכון הזה היא חלק מהקסם
מתכון לחומוס קלוי
מתכונים לסלטים לעל האש מתכון לחומוס קלוי לא עוד חטיפים שפשוט קשה להפסיק, אלא חטיף מלא בחלבון וויטמינים שפשוט יהיה נפלא עבורכם, כתוספת לסלט, למרק
מתכון לקיש אספרגוס וגבינות
דף הבית קיש אספרגוס וגבינות. זה לא סתם קיש בנאלי, זה ה-קיש! הוא יהיה כוכב הערב בשולחן ולא יפסיקו להתפעל מיופיו ומהטעם הייחודי שלו של
שקשוקה עם חלה – מתכון קל ומהיר שלא תפסיקו לאכול
דף הבית מתכון לשקשוקה עם חלה שלא תפסיקו לאכול בקרדיט לשימרית סושרד. האזינו למתכון: לחלה : 500 גרם קמח 1 כף שמרים 4 כפות סוכר