מתכון לכבד בתנור

>>
>>
מתכון לכבד בתנור

מבט מהיר על מתכון לכבד בתנור

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 15 דקות

זמן בישול\אפייה

בישול 40 דקות

מס' מנות במתכון

4- מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

מכינים את הכבדים:

1

מחממים תנור מראש על 200 מעלות

2

בקערה, מניחים את כל הכבדים הנקיים. מתבלים אותם בתבלינים שברשימה: מלח, פלפל, תימין, רוזמרין ושמן זית.

3

מניחים את הכבדים על תבנית אלומיניום מרובעת.

4

מכניסים לאפייה בתנור למשך 30-40 דקות עד להשחמה. לפי מידת העשייה האהובה עליכם.

5

בינתיים, מכינים את הרוטב כפי שמוסבר בשלבים הבאים.

מכינים את הרוטב:

6

מכינים מחבת רחבה מעט ובה מעט שמן.

6

מכינים מחבת רחבה מעט ובה מעט שמן.

7

כאשר השמן מגיעה לרתיחה, מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, פרט לפרוסת העגבניה והפסטו. מערבבים היטב. מעבירים לכלי כאשר מוכן.

8

בכלי, מוסיפים גם את העגבניות והפסטו. מערבבים היטב. הרוטב מוכן.

מכינים את המנה:

9

לאחר שסיימנו ותם זמן אפיית הכבדים, מוציאים את הכבדים המוכנים. מעבירים לקערה עמוקה ושופכים אליה את הרוטב. מסדרים בצלחת ומגישים.

טיפ קטן מה-

  1. המלצת השף: האם יש שילוב מדהים יותר מאשר כבדים בתנור על מצא של פירה חלומי במרקם ענן? כמובן שלא! ואנחנו יודעים שהרגע עשינו לכם חשק! ההמלצה שלנו היא להכין מבעוד מועד פירה רך ונעים מ3-4 תפוחי אדמה, יחד עם קצת מחמאה וקצת מים חמים. רככו את תפוחי האדמה במים חמים, רככו אותם לפירה והניחו מעל את הכבדים הטעימים. והתוצאה- מנה מושלמת, חמה ומנחמת.

  2. אחסון וקירור: את הכבד בתנור ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין כבד בתנור?

לכל אוהבי הבשר שבכם, אנו חושבים שאין טעים יותר מאשר כבד עוף, ולמעשה- גם אין בריא יותר! בייחוד כאשר אנו מכינים אותם בתנור.

הכבדים מלאים בכל טוב, מינרלים, ויטמינים, סיבים תזונתיים ובהם ברזל, חלבון, B12 ושלל ויטמינים נוספים מקבוצת ה-B, כמובן כן אבץ, מגנזיום, ויטמין A, אשלגן ועוד רבים וטובים.

בשר הכבד הוא בדיוק מה שאתם צריכים, ומעבר לכך. ומעשה, לצד מנת פחמימה קלילה או לצד סלט ענק קצוץ, למטיבי לכת, מתקבלת הארוחה השווה ביותר, במקסימום של בריאות.

הסיפור מאחורי המתכון לכבד בתנור

כבד עוף – כיצד הכי נכון להכין אותו כדי ליהנות ממנו בצורה המיטבית ביותר?

התשובה אם כן תלויה במה אתם אוהבים ומה יותר חשוב לכם. בריאות, טעם או גם וגם? אם בבריאות בעיקרה עסקינן, התנור הוא הפתרון המושלם. למרות שגם הטעם שלו באפייה בתנור הוא נהדר ללא ספק. ואילו אם קצת יותר חשוב לכם ליהנות מכבד עוף שומני וטעים אפילו יותר, שיטת הגריל אוהבישול הקצר כתבשיל היא הפתרון האידיאלי.

רק שימו לב, שלא לבשל את הכבדים שלכם בישול ארוך. הבישול הארוך מייבש את כבדי העוף. מרקמם של הכבדים בבישול ארוך עלול להפוך את מרקמו לגרגירי, קמחי ואף מסיר ממנו את כל הטעמים הטובים שבו.

ואם בכל זאת בחרתם להכין את כבד העוף שלכם בתנור, דעו כי המתכון הקליל והנחמד הזה יהיה נהדר לכל סוג של ארוחה. סוליסטית לבד מול הטלויזיה, ארוחה גדולה עם חברים וכמובן ברביקיו.

5/5

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments