מתכון לזיתים מבושלים

מבט מהיר על מתכון לזיתים מבושלים

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 15 דקות

זמן בישול\אפייה

בישול -30 דקות

מס' מנות במתכון

5-6 מנות

סוג מאכל

חלבי

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

מסננים את הזיתים מקופסת השימורים ממי השימורים לתוך קערה.

2

מכינים סיר קטן עם 3 כפות שמן זית. מחממים על אש בינונית.

3

מניחים בסיר את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

4

בינתיים, מגרדים את העגבניה באמצעות פומפייה לתוך קערה.

5

מוסיפים את העגבניה המגורדת והשום לסיר וממשיכים לטגן יחד עם הבצל. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים מעט וממשיכים לטגן במשך 4-5 דקות.

6

כעת, מוסיפים את הזיתים, רסק העגבניות, הדבש/ סילאן ומערבבים. מיד מוסיפים גם את כוס המים הרותחים ומערבבים.

7

כעת, מתבלים. פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. מערבבים. מכסים את הסיר וממשיכים בבישול במשך 15-20 דקות.

8

בתום הזמן, מורידים מן האש, מצננים ומגישים.

טיפ קטן מה-

  1. המלצת השף: מתכון הזיתים המבושלים מבית המטבח המרוקאי הוא אחד המתכונים האהובים מכל הזמן במטבח מסורתי זה.
    לרוב, מכינים אותם לצד תבשילים כמו אורז לבן, קוסקוס וכדומה.
    ההצעה שלנו היא דווקא לקחת את זה צעד קדימה, ולגוון.
    bסו להכניס אותם כמתבל לסנדויץ' האהוב עליכם, לצד גבינה, רגילה או טבעונית, או אפילו לצד סנדויץ' בשרי.
    השילוב של החריפות הקלילה עם המתיקות הקלה של הזיתים והתוספת האהובה עליכם תהיה ללא ספק השילוב המנצח.

  2. אחסון וקירור: את הזיתים המבושלים ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כשבוע ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין זיתים מבושלים

כל אוהבי מרכיב השומן בארוחה טובה- נא להתפקד! אנו מאמינים בכל אבות המזון בארוחה, והגיע הזמן לתת את הטון גם למרכיב השומן החשוב לא פחות.
והפעם- באמצעות מתכון מושלם וחם חם חם מהסיר- תבשיל מושלם של זיתים מבושלים בטעמים מתוקים, חריפים ומעט חמוצים מהמטבח המרוקאי.

מעט ממנת השומן הזו לצד כל מנה שתבחרו, הכוללת פחמימה וחלבון ואתם מסודרים.
השילוב המושלם וכל מה שחסר על מנת ליצור את הארוחה המושלמת.

הסיפור מאחורי המתכון לזיתים מבושלים

תבשיל הזיתים המבושלים מן המטבח המרוקאי, האם יש מישהו שאיננו מתחבר לטעמיו? כמובן שלא.

ברוב המקרים, מזוהה התבשיל עם סעודות שלאחר אזכרות ואירועים מעט פחות משמחים, אך למעשה, לא רבים יודעים אך הדבר השתרש מן הטעם שמתכון הזיתים המבושלים ידוע כאוכל מנחם וטעים במיוחד.
וכך, לצד סיר אורז לבן, מנת בשר בקר גדושה או מנת עוף חמה, מתקבלת מנה של האוכל המנחם הטעים בעולם.

אנו סמוכים ובטוחים כי לאחר שתנסו את המתכון הזה, תרצו להוסיפו לשגרת המטבח שלכם גם ביום יום, וממש לא בהכרח באירועים כאלו ואחרים.

כל היופי הוא שמדובר במתכון שיכול בקלות רבה להתאים לצד כל ארוחה שרק תבקשו להכין, מהחריפה ועד החלבית או הבשרית. השילוב הוא נהדר והטעמים משתלבים בצורה פשוט מושלמת.

ואם במקרה תהיתם, אז המתכון גם מאד פשוט להכנה ומתאים לכולם. אז אתם יותר ממוזמנים לגשת אל המטבח ולהתחיל במלאכת ההכנה. בתיאבון.

5/5
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram

אולי יעניין אתכם גם:

מתכון לדואה

מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות

לקריאת המתכון »

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments