מתכון לבשר כתף מיושן

>>
>>
מתכון לבשר כתף מיושן

האם ישנו דבר שחובבי בשר אוהבים יותר מאשר מנת בשר איכותית? אנחנו חושבים שלא.

מבט מהיר על מתכון לבשר כתף מיושן

אוכל ברקע

זמן הכנה

הכנה 60 דקות עבודה

זמן בישול

בישול 140 דקות

מס' מנות במתכון

6-7 מנות

סוג מאכל

בשרי

להדפסה

רכיבים ומצרכים - מה וכמה?

אופן ההכנה - איך מכינים?

1

מחממים תנור מראש על 200 מעלות.

2

מכינים את נתח בשר הכתף, שביקשנו מהקצה מבעוד מועד לנקות עבורנו כראוי. בנתח חורצים חריצים (פרוסות עבות אך לא מדי). 

3

בין החריצים מכניסים את שיני השום ואת הבצל שקצצנו. יש לקצוץ בצורה לא דקה מדי.

4

לקערה שופכים את השמן ואת כל התבלינים. עדיפות לשמן זית.

5

כעת מעסים את הנתח שלנו בתערובת, בייחוד בין החריצים. מוסיפים לתבנית גם את עלי הדפנה.

6

מכניסים את הנתח למשך שעתיים לתנור שחיממנו מראש, עד להשחמה קלה.

7

בהוציאנו את הנתח מהתנור, נותנים לו להצטנן 10-15 דקות. פורסים, ומגישים.

בתאבון!

טיפ קטן מה-

המלצת השף: את המתכון הבא כל חובבי הבשר חייבים אבל חייבים לנסות, ועכשיו! נתח כתף, בשיטת צלייה מיושנת והתיבול הכי טעים שיש ופשוט לא צריך שום דבר יותר. אנו ממליצים לכם מכל הלב לא לוותר על המתכון, וההמלצה הכי טובה שלנו היא להגיש את הנתח בעודו חם (אך לא מדי). הנתח הכי טעים ממש כשהוא יוצא מהתנור, באותו היום. אי אפשר לתאר את הייחודיות של הטעם וכמה הוא מיוחד. עצות למנה ליד: תפוחי אדמה שנאפו עם עלי רוזמרין בתנור ושמן זית, במשך 40 דקות, אפשר לשלב באותה תבנית גם בטטות.

אחסון וקירור: את נתח בשר הכתף המיושן ניתן לאחסן בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כשלושה ימים, בתוך כלי סגור.

למה כדאי לכם להכין .......?

מעבר לכך שמדובר באחת ממנות הבשר הטעימות ביותר, מדובר גם באחת ממנות הבשר הבריאות ביותר. נטו נתח כתף, לצד התיבול הכי טוב, ואפילו ללא פחמימה ליד, ופשוט לא צריך יותר מזה.

5/5
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram

אולי יעניין אתכם גם:

אהבתם? שתפו אותנו בתגובות!

חצים למטה לתגובות
5 1 הצבעה
דרג את המתכון
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments