מתכון לכרובית מוחמצת
מתכון כרובית מוחמצת שדבר ראשון יעשה לכם טוב על הלב, ולאחר מכן גם טוב בגוף ובבטן.
מבט מהיר על מתכון לכרובית מוחמצת
זמן הכנה
הכנה 20 דקות עבודה
זמן בישול
בישול 2-3 ימים
מס' מנות במתכון
4-5 מנות
סוג מאכל
פרווה
רכיבים ומצרכים - מה וכמה?
- 1 כרובית, שטופה וחתוכה לפרחים קטנים בגודל בינוני
- חצי כרוב, חתוך לרצועות בינוניות- מעט עבות
- 5 כוסות מים
- 5-6 כפיות מלח
- קורט פלפל שחור טחון
- 1 כוס חומץ
- 1 כף גדושה של סוכר לבן
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- קורט פפריקה חריפה
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה - איך מכינים?
1
מכינים צנצנת גדולה, מותאמת להחמצה. שוטפים אותה היטב.
2
לתוך הצנצנת הנקייה מכניסים את הירקות החתוכים- הכרובית והכרוב שחתכנו.
3
בינתיים מחממים סיר על אש בינונית ומרתיחים בו את כוסות המים. מוסיפים גם את התבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, אגוז מוסקט וסוכר לבן. מערבבים ובסיום מניחים להצטננות מלאה.
4
כאשר המים הצטננו יוצקים אותם לתוך הצנצנת, עד לפתח הצנצנת. סוגרים ואוטמים היטב. מנערים את הצנצנת על מנת להטמיע את המים בירקות כראוי.
5
משאירים כך למשך 60 שעות מינימום, כלומר מינימום יומיים וחצי בעדיפות לשלושה ימים לפחות. פותחים ואוכלים
בתיאבון.
טיפ קטן מה-♥
המלצת השף: מי מכם שממש אוהב כרובית ובנוסף לכך ממש אוהב את טעם ההחמצה (כל מי שמכיר למשל את סגנון החמוצים היפניים ואוהב) חייב לנסות את המתכון הבא. בשיטה פשוטה למדי, אך רק עם קורט של סבלנות, תוכלו להכין את אחד המתכונים היותר מוצלחים! כרובית מוחמצת, בטעמי תיבול שאתם פשוט חייבים לנסות. ההמלצה שלנו היא להגיש אותה לצד כל ארוחה, ואפילו בתוך סנדויץ' עם ביצה, גבינת שמנת ועירית. השילוב של אלו הוא נפלא, ומדובר בארוחת בוקר הכי יצירתית וטעימה, שפשוט תחכו להגיע למשרד או לאוניברסיטה רק כדי לאכול.
אחסון וקירור: את הכרובית המוחמצת ניתן לשמור במזווה בטמפ' החדר או בקירור במקרר עד טווח זמן מקסימלי של כחודש ימים, בתוך צנצנת סגורה היטב.
למה כדאי לכם להכין כרובית מוחמצת?
מתכון כרובית מוחמצת- כי זה בדיוק מה שאתם צריכים היום על מנת להשלים את הארוחה שלכם בצורה הכי מדויקת שיש.
הכרובית, אחד הירקות היותר חיוניים ומזינים עבור גופנו, ומכילה המון ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, מזינה את הגוף ומשרה תחושת שובע למשך זמן רב.
אולי יעניין אתכם גם:
מתכון לדואה
מתכון למתכון לדואה דף הבית דואה היא תערובת תבלינים מצרית עשירה בויטמינים ומינרלים, ונקראת פצצה של אנרגיה ובריאות ולא בכדי. זמן הכנה הכנה 20 דקות
מתכון לגלידת טחינה
מתכון לגלידת טחינה דף הבית כל אוהבי החלבה, התפקדו! הגעתם למתכון שיעשה לכם את היום, ולמעשה, את השנה. מתכון לגלידת טחינה שיש בה את כל
מתכון דייסת כוסמת
מתכון דייסת כוסמת דף הבית כוסמת אהובתי. טעימה ומלאת בריאות. לאכול אותך בבוקר, בצהריים ובערב. זמן הכנה שלושת רבעי שעה זמן בישול בישול 5 דקות
מתכון דובדבני אמרנה
מתכון דובדבני אמרנה דף הבית דובדבני אמרנה. מתוקים ויפים. בתוך עוגה, או רק עם קצפת. דובדבני אמרנה מוסיפים את הטעם המיוחד שלהם לכל קינוח והופכים
מתכון לכרוב קייל
מתכון לכרוב קייל דף הבית מתכוני הקייל, כמעט כולם, קל מאד להכין, גם עבור מי מכם שאיננו מזוהה כשף במטבח. המנה דורשת אך ורק אהבה
מתכון לכרוב ניצנים דיאטטי
מתכון לכרוב ניצנים דיאטטי דף הבית תבשיל מדהים ומבושל של כרוב ניצנים מופלא, בתיבול מדויק, עם ניחוח מתוק- מלוח- חמוץ שפשוט יעשה לכם את ארוחת